Повдигнаха обвинения на 7 от бандата на Черния Роди

Варненската група е действала от 2004 година
Обновена: 26 яну 2015 17:53 | 26 яну 2015 17:53,
11
Повдигнаха обвинения на 7 от бандата на Черния Роди
Черния Роди през 2007 г. Снимка: архив Impact Press Group

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем от общо деветимата участници в групата на Черния Роди. Варненската банда за убийства, изнудване и телесни повреди е действала от 2004 година. Това стана ясно от съобщение на прокуратурата.

Както Dnes.bg писа, МВР обяви в неделя, че групировката е извършила убийствата на бизнесмена Борислав Манджуков и на семейство Дамянови в София. Тартор на бандата е Радослав Калчев, по прякор Черния Роди, който успя да се измъкне от полицията. Той е напуснал страната на 11 януари, обявен е за издирване.

Днес специализираната прокуратура повдигна обвинение и на Черния Роди, макар и задочно. По същия начин беше обвинен и Недялко Цветков, който също е в неизвестност.

Обвинени като участници в престъпната група са Николай Илиев, Галин Мирчев, Николай Тошев, Мирослав Михалев и Деян Михалев.

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на Петър Благоев и Христо Георгиев, които са в затвора с присъди по други дела.

Още по темата
От прокуратурата припомниха, че Николай Илиев бе задържан на 21 януари 2015 г. при специализирана операция. В ареста са и Галин Мирчев и Николай Тошев, които са задържани по друго дело на Специализираната прокуратура за наркоразпространение.

На Мирослав Михалев и Деян Михалев е наложена мярка за неотклонение „Подписка“.

Припомняме, че Черния Роди вече е осъждан за притежание на наркотици, участие в организирана престъпна група и неплатени данъци. През 2007 г. получи присъда от 2 години и 11 месеца затвор за притежание на над половин килограм хероин. Дрогата бе оценена на над 80 000 лева. Малко по-късно бе осъден на 1 година и 9 месеца за неплатени данъци в размер на над 40 000 лева. През 2008 година пък имуществото му бе запорирано от комисията „Кушлев”.

В неделя полицията обяви, че дъщерята на Черния Роди живее на семейни начала с тартора на софийската група за убийства, също разбита наскоро, Мартин Георгиев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА това му казвам аз полицейски геноцид ! Знаят ги кои са, знаят ги какво вършат вече 10 години, но чак сега ги хващат. В БГ МВР мафията командва парада, затова трябва да им се подрежат крилцата
1
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 9 години
А МВР е подчинено на НАТО-ОТАН.