Родителите на убития пред Соло: Никой не търси убиеца

Престъпниците си правят друга България някъде, обяви майката
27 яну 2015 11:40,
51
Родителите на убития пред Соло: Никой не търси убиеца
Снимка: архив Булфото

Става тенденция престъпници с присъди да си правят друга България някъде. Тази констатация направи майката на убития пред Соло Кирил Въжаров, Радмила. Тя и бащата на загиналото момче Михаил Въжаров обвиниха институциите, че не правят нищо, за да открият убиеца Илиян Тодоров.

Още по темата
Той все още е в неизвестност и е един от списъка с престъпници с присъди, които изчезнаха, преди да влязат в сила наказанията им. По същия начин изчезнаха братя Галеви и двама от убийците на студента Стоян Балтов - Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. Стана ясно, че и Евелин Банев-Брендо е в неизвестност.

„Илиян Тодоров не се издирва. Той остави толкова следи, че ако някой искаше, щеше да го задържи. Институциите не правят абсолютно нищо“, обяви бащата на убития пред дискотека Соло пред БНТ.

Михаил Въжаров разказа, че преди около 6 месеца изпратили молба до главния прокурор да бъдат уведомени какви мерки са предприети и какво е извършено по издирването на убиеца. „Той ни отговори, че изпраща молбата ни в Софийска градска прокуратура, оттам ни уведомиха, че я изпращат в ДАНС, а оттам – че я препращат в пловдивската прокуратура“, обясни бащата. Оттогава нямат информация какво се случва.

Според майката на убитото момче пък много лесно може да се спре бягството на престъпници с присъди, стига да има воля на законодателя. Според Радмила Въжарова е нужно да се променя мярката на неотклонение по време на процеса и да се правят действията на обвиняемите проследими както навсякъде по света.

„Щом тези законодателни промени не се случват, значи има политическа воля да не се случват“, каза още жената.

Адвокат Марин Марковски обясни, че няма как мярката да се променя по време на процеса, защото според конституцията всеки е виновен до доказване на противното. Според него обаче може да се сложат електронни гривни и така въпросът да бъде решен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
5
 
! Отговори
КАЛАТА преди 9 години
Момчето е невинно. В този случай побойниците са си намерили майстора. СМЪРТ за тъпите хокеисти отишли на дискотека не да се забавляват а да се бият
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе стига сте намесвали разни партиии бе, в случайя момчето е имало късмет да се измъкне дали заради баща си или др. няма значени важното че успял. А 41 опитай се да наръгаш някой отпрред докато се боричкате и сте в голяма близост. Излзли са от дискотеката и тръгнали да го гонят, може би да му подарят цветя знам ли и аз. И нали имаше и един оцелял 2 думи на кръст не успя да каже на въпроса "защо излязахте да го гонте " нищо не помнил той пикал настрани. Възпитавайте си децата ей.
34
5
 
1
 
! Отговори
уйо преди 9 години
За тоя пикльо е ясно кой е баща му.....но за Брендо казва ли някой че са съдружници с Борисов ...с тези медии които са отворили широко задните си части.
33
0
 
0
 
! Отговори
dagoduhasidney преди 9 години
Библията е сборник от книги, които християните смятат за свещени. Библията се дели на две части: Стар Завет с послания от преди рождението на Исус Христос и Нов Завет с животоописанието и посланията на Христос и учениците му.
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледам и тука налазили троловете на Позитано да защитават пернишкия ***-убиец, син на съпартиеца им. Каква самозащита другари, като момчетата са заклани в гръб ?!?
31
5
 
0
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
до 37"В Библията е казано -око за око -зъб за зъб"това не е казано в библията, явно не си отварял тая книга през живота си. СмешникТова го има в стария завет който не е чат от христянската църква и библиятаНа Стария завет се калнят единствено евреите и затова не признават библиятапоздрави от сидни ав$тралия
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Библията е казано -око за око -зъб за зъб -вие чакайте бай ганьовската съдебна система да ви даде справедливост ...на кукуво лято!!!!!!!!До като няма няколко прецедента роднини на убити сами да вземат правосъдието в свои ръце - няма да си размърдат задниците!! Гривни ,обици ,глупости на търкалета !!!!!!!
29
0
 
2
 
! Отговори
хах преди 9 години
Нахалници, нахалници евриуеър.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 34.Аз бих постъпил като него, просто с е панирал, и не е знаел какво да прави. И за да няма такива недоразумения за напред драги читатели, когато някоя селска мутра ви се направи просто му "легнете" пък ако оживеете след побоя, оживеете божа работа.
27
2
 
20
 
! Отговори
Ченалова преди 9 години
Виновен. Кой нормален, ако не е гузен за нещо, ще си боядиса косата през нощта? Въпросът е друг, кой го е пуснал
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ШопКажи го това на Близките на Стоян Балтов ( мисля че така се казваш момчето убито пред една друга дискотека от 3-4 сески тариката)
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно ако нямаше нож този тогава, ролите щяха да са разменени. Този под земята убитите подсъдими или издирвани и така!Проблема не е в правосъдието а във възпитанието и обществото. Иначе нямаше да съществуват толкова места като Соло,Амнезия,Индиго и т.н!По мое време имаше едни други места: поделения с 5 цифрени номера и неставаха такива работи.
24
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Мутристан. Аз това момче не мога да го нарека престъпник, плюте ме колкото искате, нека си припомним случая. Бих го нарекал престъпник ако с умисъл той е причакал момчетата или е планирал нещо по рано ето тогава може да го наречем престъпник.
23
0
 
6
 
! Отговори
Горан преди 9 години
Хммм... Е, кой не би избягал, при положение, че закона му дава време от две седмици на свобода, преди да се яви за излежаване на присъдата!? Колко биха се явили драговолно с бельо и четка за зъби на уречената дата, за излежаване на 20 годинки!?
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 24.Абе зарежи ги тия, до кокото си спомням "Хокеисчетата"са излезли да ги гонят (лека им пръст)ако не са искали проблеми защо са ги подгонили за да си говорят ли? В случая ножа му е помогнал иначе той можеше да е на тяхно място.. Извинявам се за думит си, но за мен случая е ясен! После се изсипаха куп коментари и интервюта коко добри били момчетата... Да всички са добри по-отделно съберът ли се и има намсен алкохол нещата се променят.
21
0
 
8
 
! Отговори
Мутристан преди 9 години
Причината тежки прстъпници да могат да бягат, както е в този и в други случаи е само една ! Престъпници са в услуга на властта, иначе каква би била причината властта да не предприеме законодателни промени. Утре може да се случи на всеки, затова трябва да подкрепим родителите като въстанем всички !
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ги е нападнал? Никой от нападнатите няма драскотина. Прехвърчали са реплики, имало е ежене, все неща, които по два три пъти дневно виждам навсякъде, двама шофьори се скарат или в магазин или на събранието в блока и т.н. ако всеки път се колехме, къде ще му излезе края. А човек, който ходи с нож на дискотека е човек, който се е подготвил да убива. То е като да тръгнеш на лов и да си подготвиш пушката и патроните.
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде стига с тия адвокатски изтъпления! Ако някой ме нападне да ме убива на улицата, ще се защитя, няма да се поколебая да го убия! В гръб, в корем, у ***, не ми дреме, важното е да е мъртъв!
18
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Намушкал го е в груб, защото мутрите са убивали негов приятел!
17
8
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 9 години
Най обикновени нагли мутри, които бият случайни хора по улицата! В тоя случай обаче са си намерили майстора!