Съдът отказа на кмета на Видин да го възстанови на длъжност

Решението може да бъде обжалвано в тридневен срок
27 яну 2015 21:43, Красимир Ангелов
5
Съдът отказа на кмета на Видин да го възстанови на длъжност
Георги Гергов. Снимка: Булфото

Видинският окръжен съд отхвърли искане на кмета на града Герго Гергов да бъде възстановен на работа. Заседанието бе по искане на адвокат Соня Иванова - защитник на Герго Гергов, и е за отмяна на взетата мярка за процесуална принуда "отстраняване от длъжност", съобщава БТА.

В част от мотивите си председателят на съдебния състав Анета Петкова посочи, че Гергов не се е съобразил с наложената му мярка и за времето от отстраняването му от длъжност през август 2014 до 5 януари тази година е бил в платен годишен отпуск и е получавал за това средства.

Още по темата

Пред медиите Гергов поясни, че това са полагащите му се дни за отпуск за времето от 2011 година, които той не е имал възможност да ползва.

Решението на Видинския окръжен съд може да се обжалва в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.

Кметът на Видин Герго Гергов бе задържан на 31 юли миналата година при специализирана операция на новосъздаденото звено за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и ДАНС.

Прокуратурата го привлече като обвиняем по общо три обвинения и му бе наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 30 000 лева, която по-късно бе намалена на 10 000 лева. Наложена му е и забрана за напускане на страната без разрешение на прокурор.

Гергов бе обвинен в престъпление по служба по обществена поръчка и нанесени вреди за 150 000 лв.; за притежание на 15 антични монети, както и 152 на ловни патрона, без съответно разрешително. Това е трето дело, което се образува по искане на защитата на Гергов за отмяна на наложената му мярка "отстраняване от длъжност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ВидинГерго Гергов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
нямам думи преди 9 години
наглец долен
3
9
 
2
 
! Отговори
Видинчанин преди 9 години
Тази публикация пропуска най-важното: "Гергов каза още, че са готови експертизите по две от трите обвинения срещу него. По думите му, 15-те монети са оценени от експертите на 365 лв., а откритите в дома му патрони съответстват на разрешителните, които кметът притежава.". Две от експертизите сочат: Н Е В И Н Е Н. Очакваме и третата, която ще покаже същото...
2
5
 
6
 
! Отговори
Първият преди 9 години
кандидат за спецзвеното от БГ прокуратурата. (за контакти и съвети- Румънската прокуратура).Нещата са горе-долу ясни, само след репортажите.
1
1
 
12
 
! Отговори
ВРАЧАНИН преди 9 години
Тоя има много противна и корумпирана физиономия , je suis Северозападо, баце