Съдът отложи делото за радикален ислям с една седмица

Даде възможност на прокуратурата да се запознае с жалбата на защитата
3
Съдът отложи делото за радикален ислям с една седмица
Ахмед Муса Ахмед бе осъден на една година затвор. Снимка: Dnes.bg

Пловдивският Апелативен съд не даде ход на делото за разпространение на радикален ислям.

Мотивите на съдийския състав бяха, че подадената въззивна жалба на защитниците на част от подсъдимите е получена на 26 януари и даде срок от седем дни на прокуратура да се  запознае с нея.

Още по темата
След този срок Апелативният съд ще проведе закрито заседание, за да прегледа всички доказателства по делото и да изслуша становището на прокуратурата.

След това съдът ще реши кога да насрочи следващото дело.

Пред съда днес адвокатите на 13-те имами представиха писмени доказателства, както и искания за разпит на нови свидетели по делото.

Бе поискано да бъдат разпитани висши представители на организацията „Ал уакф Ал ислями” със седалище в Саудитска Арабия.

Мюсюлманските духовници бяха осъдени в Пазарджик с една ефективна, две условни присъди и парични санкции.

Единствената ефективна присъда е за Ахмед Муса Ахмед, който бе осъден на една година затвор за разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза и участие в нерегистрирана организация.  

От всички подсъдими днес в съда не са яви единствено той, а беше представен от адвоката си Елвира Панкова.

По думите й няма годни доказателства за това, че клиентът й организира и ръководи подобна група.

За виновен по две от повдигнатите обвинения е признат и Саит Мутлу, който е с условна присъда от 1 година и глоба от 3 000 лева.

 Абдулах Салих е осъден на 10 месеца условна присъда и глоба 3000 лева.  

Останалите 10 подсъдими бяха признати за виновни за членуване в нерегистрирана организация, като 9 от тях получиха от съда глоби от по 2000 лева, а Али Ходжа в размер на 3000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
35
 
! Отговори
край преди 9 години
Не бойте се от българската съдебна система. Тя вече 2 години не може да се произносе по "покушението" над Ахмед Доган дето беше заснимано от 10 камери та нещо друго ще разследва и осъди. па и да ви осъди както се видя присъдите са пожелателни ако си глупав лежиш ако ли не лежиш на песака на Пукет. Па и в затвора да си не е страшно-Митьо Очите излезна от затвора по напомпан на мускули от преди. Така че ножа е дръвен.