Съдът реши: Цветанов е невинен за подслушването

Оправдателната присъда дойде след отказ на прокуратурата от обвинение
Обновена: 29 яну 2015 17:14 | 29 яну 2015 17:14,
108
Съдът реши: Цветанов е невинен за подслушването
Снимка: архив Булфото

Софийски градски съд оправда бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по делото срещу него за незаконно подслушване. Това стана няколко часа след като прокуратурата се отказа от обвиненията срещу зам.-председателя на ГЕРБ.

Още по темата
Цветанов бе подсъдим заедно с трима бивши директори на дирекцията за подслушване в МВР СДОТО - Цветан Иванов, Камен Котов и Сергей Кацаров. Те бяха обвинени за това, че не са осигурили защита за опазване на класифицирана информация в продължение на три години. Цветанов пък стана подсъдим за това, че не им е оказал контрол и съзнателно е допуснал те да извършат престъпление. Тримата също са оневинени.

Мотивът, с който прокуратурата се отказа по-рано днес от обвиненията си срещу Цветанов, бе, че престъплението, за което тримата директори са обвинени, вече не е криминализирано според поправките от миналата година на Закона за МВР и Наказателния кодекс.

След заседанието си, на което оневини Цветанов, съдебният състав не прочете мотивите си за оправдателната присъда. Според съдиите обаче законодателната промяна от миналата година не е единствената причина за нея.

Решението може да се протестира от прокуратурата пред Софийския апелативен съд, но обвинението няма да го направи.

Делата срещу Цветан Цветанов бяха спрени, след като ГЕРБ спечели изборите, а бившият МВР шеф влезе в парламента с депутатски имунитет. Главният прокурор обаче поиска имунитета му заедно с този на още четирима депутати и Цветанов доброволно се отказа от него.

По едно от другите дела срещу Цветанов – за длъжностно присвояване, Софийският апелативният съд ще се произнесе до средата на март. Зам.-шефът на ГЕРБ е обвинен, че като вътрешен министър неправомерно се е разпоредил разследваният бивш антимафиот Орлин Тодоров, бивш ръководител на БОП - Велико Търново, да получи над 50 хиляди лева заплати и обезщетения.

На първа инстанция през май миналата година бившият вътрешен министър беше оправдан по това дело.

Цветанов обаче бе осъден на първа инстанция по друго дело, отново свързано с Орлин Тодоров, прочуло се като делото за шестте „Не“-та. По него Софийският градски съд му даде четири години затвор за това, че шест пъти е отказал прилагането на СРС срещу бившия ръководител на БОП - Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
18
 
! Отговори
АЦЕТО преди 9 години
Кой *** очакваше друго
38
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е затова ли чакаха да се промени закона и тоя бухал да остане невинен.*** И ДЪРЖАВАТА
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Окупираните и колониите нямат правосъдие..Съда е политически колониален фашистки.
36
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коза Ностра може да ни завиди.
35
4
 
14
 
! Отговори
ККК преди 9 години
Щяха да си изядат хляба ако бяха го осъдели ми се струва :) Сега осъдете пак Сидеров за дето казва че Б.Б. изнасял купища пари ! Невъзможно било да се изнесат милиарди :) който още мисли така да се сети за показното ала КТБ :)
34
26
 
12
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Да ва *** в тъпите плювачи. И децата отдавна разбраха, че Цветанов беше мачкан от мафията на БСП/ДПС/ДС, но вие продължавате да си плямпате глупостите.
33
6
 
14
 
! Отговори
европеец преди 9 години
вчера прокуратурата каза, че Цветанов трябва да бъде осъден, днес че трябва да се снемат обвиненията към него. кога са искрени и честни? как да вярваме на това правосъдие?не са подкупни ли, не те са страхливи и зависими. предлагам да си внесем от Румъния. може пък тогава да прокопсаме, както казват старите хора. президентшата беше казала след избора на мъжа й за президент - "егати държавата".
32
12
 
25
 
! Отговори
ЕВЛОГИ преди 9 години
АКО ИМА НЯКОЙ КОЙТО СИ Е МИСЛИЛ ЧЕ ЦЕЦКО ФИЗКУЛТУРАТА ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН ОТ НАШ СЪД СИ Е НАИВНИК .КАК ИСКАТЕ ЕДИН *** КАТО Ц.Ц.ДА БЪДЕ СЪДЕН ОТ ДРУГ *** КАТО СЪДИЯ ПЕТЪР ГУНЧЕВ .ЖИВЕЕМ В ОТВРАТИТЕЛНА ДЪРЖАВА КАДЕТО И ПОЛИТИЦИТЕ НИ И СЪДИИТЕ НИ И ПРОКУРАТУРАТА СА ПЪЛНИ ***.ЗАТОВА НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ .А НА ДНЕС БГ АКО НЕ ЗНАЯТ ИМЕТО НА СЪДИЯТА ТО Е ПЕТЪР ГУНЧЕВ- СКРИВАНЕТО НА ИСТИНАТА И АВТОЦЕНЗУРАТА Е СЪЩО ОТВРАТИТЕЛНА РАБОТА .НО МАЙ ТОВА НЕ ВИ ПРИТЕСНЯВА-ИМАТЕ ИМУНИТЕТ ЗА СРАМ ДНЕС БГ
31
8
 
14
 
! Отговори
1 преди 9 години
До ***,бате ти бойко ,от сините труженички ли е,защото цяла България го знае ,човека с червената книжка,само *** ,като тебе не знаят.
30
6
 
24
 
! Отговори
Ухото преди 9 години
Ами сега....как ще наричаме Цецо Ухото...може би...Цецо Невинният? Аз предлагам Це3цо Непорочният!
29
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При *** имаше много *** но *** като Цвъко направо изби рибата! А БиБитко е в космоса и неговата тъпота се сравнява с безкрайността на вселената.
28
12
 
32
 
! Отговори
ЕМИГРАНТ преди 9 години
ДАЛИ ИМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК В БЪЛГАРИЯ КОЙТО ДА ОЧАКВАШЕ ДРУГА ПРИСЪДА,МИСЛЯ ЧЕ НЕ,НАИСТИНА НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
27
12
 
22
 
! Отговори
Б.КИСЕВ преди 9 години
ТОЯ СЕ УМИРИСАЛ ЦЕЛИЯ НА МРЪСОТИЯ ДА СИ ГЛЕДА ПРОФЕСИЯТА (ДАСКАЛ)ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ТОВА ДЕТО ХАБЕР НЯМА ТО ОТ ВСЯКО *** МИЛИЦИОНЕР НЕ СТАВА
26
14
 
12
 
! Отговори
*** преди 9 години
Бате Бойко мачкай всички червени труженички...фани Белата Златка, че е на двойна заплатка..бачка на частно по новата магистрала.
25
12
 
21
 
! Отговори
! преди 9 години
В нормална държава ще стане затворник, но споко, ние не сме нормална държава, ще продължава още известно време да ни облъчва !
24
5
 
5
 
! Отговори
морски преди 9 години
Не бе пичове, пак съм се надрусал с евтин матепиал.
23
9
 
10
 
! Отговори
красналиев русе преди 9 години
естествено че ще оправдаят мутрата милиционер а ние пожарникарите да го духаме .***.
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BULGARIA ya ochakvat mnogo tejki dni.MAFIA
21
9
 
6
 
! Отговори
Гербер преди 9 години
Две от делата срещу Цв. Цв. са измислени, но там където е отменил решение на съда не би трябвало да се измъкне.
20
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецко, как живееш, спиш, работиш като знаеш колко те мразят хората? Не чувстваш ли някакво неудобство от мизерията до която докарахте държавата заедно с ортака ти Будко, от цирка кайто разигравате с адвоката Менков който по твои думи е адвокат на дявола? Това което правите с Буда нанася непоправими щети в душите на хората, прави ги отчаяни и безнадеждни. Дано горите в ада гнусове безподобни!