Затворници са на разположение за отводняване на засегнати райони

Те ще бъдат изпратени на терен при нужда
3
Затворници са на разположение за отводняване на засегнати райони
Снимка: БТА

Затворници от наводнените вчера райони, са в готовност за включване в акциите по възстановяване на щетите по разпореждане на министъра на правосъдието Христо Иванов. 

Още по темата
Началниците на затворите във Варна и в Бургас, както и на затворническото общежитие от открит тип в Смолян, са се свързали с кризисните щабове по места и са заявили готовност за включване в акциите, съобщиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

При необходимост, лишени от свобода, които са на лек режим, ще бъдат изпратени на терен, за да подпомагат действията по отводняването и почистването на засегнатите райони.

Според Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, администрацията на затвора може да възлага на лишените от свобода доброволен неплатен труд с изричното писмено тяхно съгласие.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само затворниците и тези които получават социални помощи трябва да ги задължат да си ги изработят и то не само когато има бедствия а да чистят улици и терени и през другото време.Безплатен обяд няма
2
1
 
8
 
! Отговори
глупав преди 9 години
Затворници-това е добре , но питам , КЪДЕ СА ВОЕННИТЕ .......разбрахме че на границата не можело да ходят,а изглежда и при бедствено положение са пас......
1
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
най после да ги изкарат да работят това отдавна трябваше да стане стига сме гихранили по три пъти безвъзмезно