Петьо Петров е освободен като шеф на Следствения отдел към СГП

Петров поиска проверка след решението на ВКС по делото срещу министър Цонев
Обновена: 3 фев 2015 19:21 | 3 фев 2015 18:11, Елка Василева
11
Петьо Петров е освободен като шеф на Следствения отдел към СГП
Петьо Петров. Снимка: архив, Булфото

Ръководителят на Следствения отдел към Софийската градска  прокуратура Петьо Петров е подал заявление за освобождаване от  ръководна длъжност, съобщиха от прокуратурата.

Издадена е заповед от градския прокурор Христо Динев, с която Петров е освободен като завеждащ Следствения отдел.

Временно, до определяне на титуляр, ръководството на отдела е възложено от градския прокурор на негов заместник.

Още по темата

Петьо Петров е подал заявление до главния прокурор. В него той уведомява, че предвид решението на Върховния касационен съд по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Цонев, в което се твърди, че се касае "за емблематичен пример на полицейска провокация, инсценирана и проведена с участието на свидетеля П. Петров под ръководството на лица от службите за сигурност, полицията и държавното обвинение", той моли да се извърши пълна проверка, която да изясни всички факти и обстоятелства по случая и действията на всички служители от посочените в решението институции - МВР, ДАНС, прокуратурата, без оглед и значение на длъжностите, които са заемали към онзи момент, както и понастоящем.

Проверката ще се извърши от прокурори от Върховната касационна
 Прокуратура, посочва БТА.

По-рано днес Върховният касационен съд окончателно оневини по обвинението в даване на подкуп бившия министър на отбраната Николай Цонев, бившия финансист Тенчо Попов и съдията Петър Сантиров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
12
 
! Отговори
Трябва да има преди 9 години
виновен и осъден ефективно, без значение дали е от едната или другата страна. И да лежи! Не да му измислят условна присъда! И така следващите 20 години, после ще повярват внуците ми и може да останат.
3
4
 
15
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Няма такава съдебна система в света като нашата . Подкупа е даден и се вижда на филм , но в схемата има и съдия и няма как да са виновни. След няколко години разследвания и експертизи делото е затлачено и всичко е о.к. И сега човека , който се прави на честен го закъса . Затова няма да се учудвате като дойде чичко Макаров и отсъди точно и безпогрешно, защото той знае кой и защо .
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега не трябва ли да последва "Петьо на колене ти си престъпник ..."
1
4
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
На филмчето не се вижда възмущение от предложения подкуп,даже имаше известен ентусиазъм в прибирането му.Май само българския съд вижда проблем.