Има ли ВСС проблеми с привличането на доверие?

Христо Иванов пожела успех на новия шеф на ВКС
Обновена: 4 фев 2015 18:24 | 4 фев 2015 18:24,
5
Има ли ВСС проблеми с привличането на доверие?
Христо Иванов Снимка: архив, БТА

Министърът на правосъдието Христо Иванов заяви, че с неприсъствието си на избора на председател на Върховния касационен съд /ВКС/ е искал да даде сигнал, че подходът на Висшия съдебен съвет /ВСС/ към цялата процедура е натоварен с обществено недоверие. Министър Иванов коментира темата пред журналисти, след като беше изслушан от парламентарната правна комисия.

Още по темата
По думите му от ВСС са излъчили на различни етапи сигнали, които са подлежали на негативна оценка. Според министър Иванов съветът има определени проблеми с привличането на професионално и обществено доверие към нещата, които прави.

Всеки човек, който бъде избран от орган, който е натоварен с бремето - заслужено или не, на такова обществено недоверие, започва с определен труден старт, но така или иначе стигнахме до тази точка, от тук нататък трябва да работим, каза Христо Иванов. Той добави, че процедурата вече е приключила и съветът и президентът са се произнесли, след като вчера Росен Плевнелиев издаде указ за назначаването на Панов. 

Иванов пожела успех на новия председател на ВКС Лозан Панов и добави, че му е изпратил поздравителен адрес и писмо, в което е посочил областите, в които се надяват да си сътрудничат.

Министърът отрече да има някакви конкретни сигнали за оказван натиск върху изпитната комисия на конкурса за частни съдебни изпълнители. Той призова хората, които знаят за човек, който е дал или взел пари, да говорят с имена, а не да пускат слухове по форумите, пише БТА.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 8 години
щом и пожарникари с по 3 апартамента излизат на протест нее добре и те са бедни горките
4
2
 
3
 
! Отговори
Това... преди 8 години
... "правителство" се занимава само с глупости. Никой не обелва и дума, как ще измъкнат икономиката от депресията, в която Борисов я вкара и ще преборят оставената от Борисов катастрофална безработица. За тях съдебната "реформа" се състои в слагане на техните хора, за да се превърне в бухалка с/у другите.
3
1
 
5
 
! Отговори
Поредното... преди 8 години
... доказателство, че съдебната система е съсипана след 3.5 годишното еднолично "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Христо, иде ми да ти играя една права лопата по простата чобанска визия!
1
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
КАКВО ДОВЕРИЕ СЛЕД КАТО СА ИЗБРАНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА--А ТОИ Е МАМО МИЛА ---ОТ ПРЕСТЬПНИК НАГОРЕ