Жертва съм на мафията, оплака се митничарски шеф

Съдът остави Тодор Караиванов окончателно в ареста
Обновена: 5 фев 2015 12:34 | 5 фев 2015 12:34,
18
Жертва съм на мафията, оплака се митничарски шеф
Тодор Караиванов в съда Снимка: Dnes.bg

Началникът на митница в Свиленград Тодор Караиванов остава в ареста. Това реши Апелативният съд в Пловдив. Караиванов обжалва на втора инстанция взетата от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Още по темата
„Жертва съм на мафията – на тези, които въртят контрабандните канали през Свиленград”. Това заяви пред журналисти в Пловдив Тодор Караиванов. 

Свиленградският митничар е обвинен във взимане на подкуп на обща стойност 2773 лева.

„Сумата, за която се твърди от обвинението, че представлява предмет на разследвано престъпление „подкуп”, е много по-малко от тази, за която се тръби, че е открита в неговия дом”, заяви адвокатът му Гергана Георгиева. 

Тя каза още след заседанието, че парите, открити у Караиванов, не са белязани, защото не са реагирали на облъчване с ултравиолетова лампа.

Заседанието се проведе при закрити врата заради използването на специални разузнавателни средства.

„Деянието, което е извършил и за което има основателно предположение, за мен е непростимо за лице, което заема такава длъжност”, каза след заседанието на съда прокурор Марина Белчева. 

Според магистратите той може да се укрие и да извърши друго престъпление, а и степента на обществена опасност е голяма. Определението на съда е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
ВЪЙ, ВЪЙ, ВЪЙ... ПУСНЕТЕ ЧОВЕКА БЕ! ТОЙ Е НЕВИНЕН. ЖЕРТВА Е НА МАФИЯТА.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този ще се отърве с 100 лв глоба и условна присъда!Всички са навързани като свински черва.Контрабандата върви на пълни обороти и всички са доволни.Като хванеш от най-дребния мишок и стигнеш до октопода!
8
0
 
9
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Абе като погледнеш и аз съм жертва на мафията и милионите българи са жертви , но никой няма в джоба няколко хиляди лева ей така за почерпка . Няма митничар , който да е честен , защото иначе системата ще го изхвърли .
7
0
 
19
 
! Отговори
бай Андон преди 9 години
Абе хора,не се косете!Само след някой месец ще бъде оправдан и възстановен,като други негови предшественици.Върнете лентата назад и сами ще се убедите...За съжаление, това е България. За милиони няма закони...!!!
6
1
 
10
 
! Отговори
Гроб преди 9 години
То винаги е така - хванат те и си жертва я на политически игри, я на мафия! Тя сумата била съвсем малка, направо незабележима и незначителна!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ох горкият той
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на коя мафия бе пич.на тази която вие я създавате по митниците.айде сега мълчи и се готви за среща с Ранърса.
3
0
 
22
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Обикновено жертвите на мафията ходят бити и без пари, а членовете с крупни суми в джоба. Иначе ако е имал предвид, че мафията, наречена Митници е решила да се отърве от него и да сложат друг връзкар може и да е прав.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
време е да замажем очите на Еврокомисията с някои неудобни за управляващите хора... Не плащаш комисионна за открадното = спипват те с подкуп ;-) Честито на печелившите! Крадливо племе...
1
0
 
12
 
! Отговори
Ts преди 9 години
Така си е, попаднал на лоши приятели и станал мафиот. Сега дано "попадне на хора и стане човек"..... в затвора.