Ще има обвинения по "Червеи", рече Цацаров

Главният прокурор обеща кратки срокове за разследването
Обновена: 12 фев 2015 15:00 | 12 фев 2015 14:29, Веселина Йорданова
37
Ще има обвинения по "Червеи", рече Цацаров
Сотир Цацаров. Снимка: архив, БулФото

Ще има повдигнати обвинения по аферата "Червеи", стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата
Той не назова конкретни имена, но обеща разследването да се движи в кратки срокове. 

Името и длъжността на този, който е извършил законово нарушение, няма да има никакво значение за прокуратурата при повдигане на обвинението, посочи Цацаров. Все пак той уточни, че това не може да стане веднага за лица, „осъществили миграция в други специални служби".

По-рано премиерът Бойко Борисов изрази очакване от Брюксел прокуратурата да повдигне обвинения, както и да бъдат наложени тежки наказания на виновниците за нарушенията по разработката.

Цацаров коментира, че е трудно премиерът да определя дали прокуратурата ще повдига обвинения. Според него Борисов е изразил "общото чувство и общото усещане от всичко това, което се е случило до момента" и което всички мислят.

Главният прокурор уточни, че тепърва ще се разследва дали е имало изнасяне на данни.

"Трудно може да се установи дали това е наистина постигнато", заяви Цацаров.

Обвинител номер 1 коментира още, че няма специално разузнавателно средство, което да се прилага по отношение на компютърна информационна система.

"Невъзможно е да поискаш такова за компютърна информационна система и да получиш разрешение", разясни Цацаров.

Главният прокурор съобщи, че в момента се провеждат разпити на всички лица по цялата верига на разработката, включително свързаните с образуването на оперативното дело.

Цацаров каза още, че няма да конкретизира срок за съобщаване на резултатите от проверката, защото, ако го направи, означава да бъдат притиснати наблюдаващите прокурори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Трифон преди 9 години
За съжаление това на са червеи.Да му мислят рибарите как да си ги хващат.Това са човешки "***" отгледани от човека, но от мръсни ръце.По важно е произхода им-ръцете.
29
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Цаца какво става с КТБ,а *** дебел.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя системата е на Майкрософт и само тях може да питате може ли да влезнем в 700 компютърапримерно !!!
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има такива програми дето шпионират системата от растояние може да си влизате и излизатепрез системата когато поискате !Закакво ви са Разрешения ПИТАМ ???Това че нямате защита на компа си е ВАШ ПЕРСОНАЛЕН ПРОБЛЕМ !!!Закакво ми е тва разрешение питам ???
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Внимавай за гушката Цацаров- по-малко обвинения и .....
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това държава на ДС, вие само живеете в нея.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цацаров само си бара цацарките,нали щеше да вкарва даскала по физическо в дрънголникa
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приятелката на Цв.Цв.Владимира Янева е подписала новите СРС-та.Сега заедно със цвъко да се топлят в затвора.Смех,смех!
22
4
 
3
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Скандал след скандал на комунистите.Те не могат да осъзнаят,че светът се промени,че комунизмът фалира,че не трябва комунистическата политическа милиция ДС да си показва главата над блатото,а камо ли да се рови в масивите на МВР. Сега е момента да бъдат поставени в ъгъла на политическия и икономическия живот на БГ.Да видим прокуратурата и съдът дали са гнили репи ,вълци във *** кожи или демократични прависти ...
21
4
 
6
 
! Отговори
ПУРКО преди 9 години
Мутрата Борисов нищо няма хубаво да донесе на Б-я.Той влиза и излиза от издънка в издънка.Човек със престъпно минало,където сега лъжата е негов съветник.Той не може себе си да управлява не да иска да управлява Б.я а да не говорим за световни мащаби.Борисов знае много добре за корупционото минало на тая Янева,но въпреки това тя е на поста си и не е само тя.Чудя се неговия шеф на мафията как не го е свалили от пост и как не му се е исмял до сега на бълвочите които дрънка и върши.
20
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Какъв номер само.Да си вкараш сам автогол.Ако осъдиш човек че е бил подслушван това означава,че наистина е имало подслушване.А това се наказва от закона за навлизане в личното пространство на човека.Какъв майтап в тези географски ширини.Ако накажеш човек за свободата на словото то това значи,че в Париж протеста на политическия елит е било едно недоразумение и лицемерие.
19
1
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
МОЖЕ ПЪК ДА СЕ НАТЯГА ЗА СВЕТОВЕН ШЕФ НА МАФИЯТА И ЗАТОВА ТОЛКОВА ДА СЕ СТАРАЕ ДА ИЗГЛЕЖДА ЧИСТ И НЕПОРОЧЕН КАТО "ГЕЯ"
18
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Лузара Борисов както я е подкарал може и шефа на мафията да убие.За него всички са виновни само той не.За червеите няма нищо общо ама държи сигурността в свои ръце и не вярвам,че не знае за тия подслушвания.Мафията го направи богат и със власт а сега,като гледам тъй извива ***,че само средно-интелигентен човек успява да му хване ходовете.Всички червей той Вожд!! Играе двойни и тройни игри и се чуди кой да натопи във скандали само той да излезе чист от тази игра.Хем богат,хем със власт и чист
17
1
 
10
 
! Отговори
Малинка преди 9 години
Прокурорът на мафията да подгони магията?!?! За *** ли ни мислят. Той за КТБ един не обвини, та тук ще се размърда. Забравете за главния прокурор.
16
0
 
9
 
! Отговори
Цаци преди 9 години
Ще има обвинения!Можеби две, даже дори - три! Един-двама сержанти от МВР ще ги накажем сурово с мъмрене, а после ще мотаем делата докато им мине давността.
15
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
В България е доказано - "Разследвани", съвсем не значи осъдени.А когато става "?" за кадри /особенно пък визши/ на властта "разследвани" винаги значи оправдани
14
1
 
7
 
! Отговори
червеи в гнилите ябъ преди 9 години
Някой да обясни на цацата , че не всички хора в държавата се кланят на мафията и сатаната !Някой също така да му обясни, че истински масон е бил Иван Ведър от Рз , например, който е дарил всичките си пари и имоти за благото на нуждаещите се !
13
0
 
11
 
! Отговори
V преди 9 години
Пред очите ни се опитва да се прикрие грандиозен скандал ,за това как определени хора и медийни кръгове са се добирали до информация.В СХЕМАТА ИМА СЪДИИ ,БГ СЛУЖБИ И МНОГО ПАРИ.За това да не ви учудва апатията от страна на медиите.
12
0
 
8
 
! Отговори
Гуде преди 9 години
Уссссссссссс......готов си за клане!! Изпуснали сме те!
11
3
 
5
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Много шум за нищо!