Падна обвинението срещу Октай за опит за убийство на Доган

Енимехмедов поиска орден "Стара планина" в съдебната зала
Обновена: 20 фев 2015 14:07 | 20 фев 2015 11:27, Красимир Ангелов
79
Падна обвинението срещу Октай за опит за убийство на Доган
Снимка: Булфото

Две години след като прокуратурата поиска Октай Енимехмедов да бъде осъден за опит за убийство на бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, днес държавното обвинение се отказа от тази теза.

В съдебна зала прокурорът по делото обясни, че събраните доказателства при досъдебното производство и фактите по делото не доказват, че Октай е целял да убие Доган. Така прокуратурата поиска от Върховния съд присъда за Енимехмедов единствено по двете по-леки обвинение срещу него - за закана за убийство и извършване на непристойни действия.

Още по темата
Самият Октай Енимехмедов пък заяви в съдебната зала, че иска да му бъде даден орден "Стара планина" и призова съда да разпита всички българи в чужбина, които са научили за постъпката му, пише БТА.

Както е известно, през януари 2013 г. Октай Енимехмедов нападна лидера на ДПС Ахмед Доган, но пистолетът му засече и до по-сериозни последствия не се стигна.

През февруари 2014 година Софийският град съд постанови 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за Октай Енимехмедов. Съдът го призна за виновен за това, че е отправил закана за убийство на Ахмед Доган, като се е опитал да произведе изстрели. Съдът обаче го оправдава по обвинението, че има извършен опит за убийство.

На 23 октомври 2014 година Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд, с което Октай Енимехмедов беше оправдан по обвинението за опит за убийство на Ахмед Доган. Бургазлията обаче остана с присъда за закана за убийство и извършване на непристойни действия в размер на три години и шест месеца затвор.

Повечето време през тези две години, докато трае процесът, Октай Енимехмедов прекара в ареста, а след това мярката му за неотклонение беше изменена в домашен арест. Ако Върховният съд потвърди наложената му присъда от три години и половина, този период ще бъде приспаднат от наказанието.

Решението на съда се очаква до месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахахах....Поискал орден Стара Планина..Браво Октайчо, подигра се на всички ония наши президенти които връчваха този орден на *** и пульо. Ти си истински българин!Иначе брат му Метин е най-великият в България! Удоволствие да го гледаш.
2
25
 
18
 
! Отговори
хммм преди 9 години
Който сравнява този КЛОУН с Левски и иска да му дава орден стара планина е най-големия предател!
1
5
 
38
 
! Отговори
въйвъй преди 9 години
Да беше успял-да ти дадат орден! Ама много зле скалъпен атентат...