Делото срещу Сидеров за хулиганство пак не тръгна

СГС позволи на 10 души да се конституират като частни обвинители
Обновена: 23 фев 2015 11:35 | 23 фев 2015 11:35, Камелия Цветанова
45
Делото срещу Сидеров за хулиганство пак не тръгна
Снимка: Булфото, архив

Софийският градски съд позволи на десет души, част от които полицаи, да се конституират като частни обвинители по делото за посегателство срещу полицай и хулигански прояви на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Още по темата
Следващото заседание е на 23 март, макар да стана ясно, че единият от полицаите, присъствал на инцидента на варненското летище - Костадин Колев, ще отсъства от страната до май.

Това са двете причини, поради които и днес процесът не тръгна, предаде БТА.

Защитата на Сидеров не е съгласна всички полицаи да имат право да са частни обвинители, защото по тази логика всеки полицай, повикан на хулиганска проява, би имал право да бъде страна по дело, независимо, че отзоваване на органите на реда на сигнал е част от задълженията им.

Сред десетимата, които имат право да са страна по делото, е и френският дипломат Стефани дьо Мортие, пътник в самолета, в който е бил лидерът на "Атака" и няколко депутати от партията.

Твърди се, че тя била обект на нападки от страна на Сидеров.

Обвинителният акт за инцидента, който стана през януари миналата година, е в съда от април 2014 г.

Първоначално проблем беше връчването на обвинителния акт на Сидеров.

След това дойдоха предсрочните парламентарни избори, които осигуриха на лидера на "Атака" отново имунитет и делото беше замразено.

След като главният прокурор повторно поиска, но вече от 43-ия парламент да свали наказателната неприкосновеност на Сидеров, а той доброволно се отказа от нея, в края на януари трябваше най-после делото да тръгне по същество, но не се яви полицаят, когото прокуратурата твърди, че Волен Сидеров е ударил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
6
 
! Отговори
Марш от София-част 4 преди 9 години
Ахмед Доган-негов колега от ДС му даде 2 млн еуро да развие дейност по места и да шашка турчулята бре!Има разписка с подписа на ЕМИНчо(дето го гръмнаха в сарайте и дето беше мъжска секретарка на Дохан ефенди!)Ямболския гном реве отрича и вика че било фалшификат!!!Да да ама не бре!!!Питайте Боян дето организира Луков марш!И той като Жоржи Ганчев-друг негов колега от ДС изнудваше депутатите си!Превърна се в руски агент и захлеби милиони много по-късно-в началото на 2010 година!Провинциален клоун!
32
4
 
5
 
! Отговори
Марш от София-част 3 преди 9 години
Нещастника пребиваващ по това време на ул св Иван Рилски след две години глад и мизерия реши да стане ПРОФЕСИОНАЛЕН ПАТРИОТ и се шмугна с 10 минутно предаване в новоизлюпената прованс-ТВ СКАТ през 2004 година!Ръководен от нимфоманката Капка(на Кин бившата)и некаква шарлатанка от прованса-Кочовска то той си повярва че е народен водач!За да присвои субсидията първо основа ПП Юруш а влезе като водач на КОАЛИЦИЯ от 4 партии!Пръв го разкри Боян Расате като научи че по места *** паре от ДПС бре!Има!
31
4
 
5
 
! Отговори
Марш от София-част 2 преди 9 години
В навечерието на промените-лято на 1989 година е активиран от ДС и част от втората редица на учредителите на СДС бре!Поради ситния си ръст-162 санта и поведение на селски тарикат Данчо Василев(на Блага съпруга!)го прави главен редактор на партийния орган!Изгонен с шутове и тупаници от в-к Демокрация скоро след това става плямпало на Мулти и Овъргаз-щото беше безработен!Изгонен с шутове и от там става *** в Монитор от където е изгонен с шутове през 2002 г!Взима пари и никога не връща оттогава
30
7
 
10
 
! Отговори
Марш от София гноме! преди 9 години
Е няма такъв ШАРЛАТАНИН като него домъкнал се през 1979 г от прованса!Жоржи Ганчев голяма ряпа да апне!Безработен селски бек-току-що преметнал донаборната,че има 10 диоптъра(ха ха!)и взет по милост в литмузея на Раковска 138 да бачка като фото(а иначе и по докюменти е кьорав!)Първата му работа беше да открадне едно ГДР-фото!Разкрит и заловен-за да не бъде съден е вербуван от МВР-Криминал а в последствие от ДС-6 то под ник-ПЕГАС бре! калтак,по убеждение АНАРХОКОМУНИСТ бре!пп-Следва още!!
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ludiq , 4e e lud , lud e , a tezi koito glasuvat za nego .........?
28
6
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Атака - победа! Атака се радват на тази малка победа.
27
6
 
8
 
! Отговори
соросоид преди 9 години
А за измяна и шпионаж в служба на Кремъл кога ще тръгне делото?
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - "Сидеров не е доносник..."както се знае, обявяват само излезлите от употреба, действащите доносници са засекретени.
25
5
 
0
 
! Отговори
до 25 преди 9 години
Голям *** а?
24
9
 
7
 
! Отговори
скрийте го тоя преди 9 години
Бялата Златка е един неуспешен крадец на фотоапарати. И за това не става. Даже *** ще го освиркат. С тези просташки номера не мой се пласира никъде. Само излага България и своя работодател.
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен - 23 Болен не е сaмо луд,Навремето се казваше: "да, да, луд за пенсия".Сидероглу изглежда иска повече от пенсия.
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
garvan na garvan oko ne vadi
21
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
23 Болен не е сaмо луд, тоя е aбсолютно ненормaлен, бaрaбaр с " публикaциите" му. Дори сaмо дa ги прегледaш веднaгa рaзбирaш колко изкукуригaл е aвторa им!
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
живее на квартира, щото е от ямбол и мрази софето.
19
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
(луд) е Сидеров,че вмето като Бб да прочете само Винетуу,ами освен че е чел много книги сам е автор на такива и много и публикации.(луд) е Сидеров,че докато останалите днешни евро-аталнтици на времето всички за лична изгода са били или сътрудници на ДС и членове на БКП,то Сидеров не е доносник и не е членувал в БКП.Сидеров е и (луд),че за разлика от останалите политици с офшорки,милиони и палати,Волен още живее на квартира ,няма сметки в офшорки и не ползва служебни автомобили.Затова е (луд
18
13
 
7
 
! Отговори
ъаъаъ преди 9 години
Сидерчо е в политиката благодарение на мангизите на чича си путин и ердоган!
17
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поправка. Книгите г-н Сидеров се казват "Властта на мама" и "Бумеранга на татко".
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маските паднаха . Външния министър на Великобритания Филип Хамънд по повода започналите в Женева преговори по иранската ядрена програма заяви; От успеха на тези преговори зависи дали ще се разреши украйнската криза и въпроса със санкциите срещу Москва.. Това е положението всичко е заради ненормалниците от племето дето се самообяви за ,,избрано."" От тях е атаката срещу Сидеров който ги разобличи в книгите си ,,Властта на мамона "" икнигата ..Бумеранга на злото""
15
10
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Дори 1 *** псевдоноционалист, просто хулиган неможе да осъди т.н. правосъдие в България
14
16
 
16
 
! Отговори
xxx преди 9 години
Тоз ямболски психопат докога ще петни България???????