Убиецът на Вероника има шест присъди, бил в затвора над 15 г.

Илиян Красимиров направил пълни самопризнания, видял случайно жертвата си
Обновена: 7 мар 2015 15:27 | 7 мар 2015 15:15,
455
Убиецът на Вероника има шест присъди, бил в затвора над 15 г.
Снимка: Архив Булфото

Илиян Красимиров Здравков /40 г./, обвинен за убийството на Вероника Здравкова, е имал влезли в сила шест ефективни присъди, заради които в различни периоди е пребивавал в затвора повече от 15 години.

Това съобщи на пресконференция във Велико Търново наблюдаващият разследването прокурор Цани Попов, цитиран от БТА.

Още по темата
Той посочи, че повдигнатото обвинение срещу Здравков е за извършен грабеж с убийство по чл. 199, ал. 2, т. 2 от Наказателния кодекс, за което се предвижда доживотен затвор без право на замяна.

Престъплението е извършено на 28 февруари между 19.00 и 19.30 часа.

В този период обвиняемият е бил на ж.п. гарата във Велико Търново, където по собствените му признания чакал влака за Горна Оряховица, който трябвало да потегли в 19.22 часа.

Той случайно видял жертвата и извършил престъплението, обясни директорът на ОД на МВР Илиян Личев. След като извършил престъплението, Здравков изхвърлил тялото на момичето на 15 метра вляво от моста на река Янтра, качил се във влака и в 19.37 часа бил на ж.п. гарата в Горна Оряховица.

От там системата "Борика" е отчела, че в 19.42 часа той е направил опит да тегли пари от дебитната карта на Вероника Здравкова, засечен е и от камерата на устройството, посочи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Той уточни, че на 5 март, в резултат на бързите действия на полицията, под ръководството на Окръжната прокуратура във Велико Търново Здравков е заловен в дома на брат си, който е в района на кравеферма в близост до горнооряховското село Първомайци.

Предстои следствен експеримент, който трябва да покаже действията му във фаталната вечер, посочи прокурорът Цани Попов.

Той каза, че има иззети веществени доказателства, които категорично доказват вината на обвиняемия.

Според прокурора престъпната дейност на Здравков датира от 1993 година, когато той е осъден на десет години лишаване от свобода заради идентично престъпление - грабеж с убийство. По-късно бяга от затвора, заради което получава четиригодишна присъда.

Останалите присъди на обвиняемия са за кражби, извършени в условията на опасен рецидив. Последната му присъда е от януари 2015 година, постановена от Районния съд в Казанлък. Обявен е за общодържавно издирване на 25 февруари.

Обвиненият е с постоянна адресна регистрация в Полски Тръмбеш, живял е на територията на община Мъглиж, има пет деца, част от които настанени в социални домове, посочи прокурорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


455
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
11
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Каква е тази държава, в която живеем бе, хора? Такива *** на свобода да ни избиват семействата...Как тази *** изобщо е била навън, това не ми е ясно...Този е трябвало да бъде убит преди много години, а не пускан на свобода, че даже и да прави още 5 извегра...Гнусна държава, гнусни управници! Как да се живее тук, как?! Най-ниски заплати в ЕС, адски висока престъпност, минимални шансове за развитие и т.н. Отделно, е такива като тоя се разхождат на свобода и убиват децата ни...
235
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
вървете по дяволите с глупавото обяснение зя права на човека,след като гледате все в Америка и им подражавате да самозабрава,въведете като тях съмъртното наказание или сумирайте присъдите и налагайте като тях по 99години затвор,докога ще избиват децата ни и нас самите от глупашко просташко тълкуване за демокрация,или трябва да излезем всички на оръжие.
234
0
 
4
 
! Отговори
Има ли значени преди 9 години
*ахти държавата ?!!
233
2
 
12
 
! Отговори
888888888888 преди 9 години
Кога е имал време този изверг да направи ПЕТ ДЕЕЦА И те ще са като него
232
0
 
0
 
! Отговори
готин преди 9 години
ееееее ще реабилитира.всичките в едно ама е кофти за последното до живот,и това е супер
231
2
 
7
 
! Отговори
А Мъжете спите ли преди 9 години
Доброволно *** не се става никога!Ако това убийство е страничен продукт на този бизнес, то разбирам защо в цял свят има следното движение: СПИ С ЖЕНА СИ - СПРИ ПРОСТИТУЦИЯТА!!!Истинските мъже спят с хубави жени МНОГОКРАТНО, без да използват наркотици за изнасилване, пари, насилие, заплахи и тн.Истинските мъже не плащат за проституки и не финансират структури, които съсипват обществото и имат такива жестоки странични ефекти!Истинските мъже помагат на други да станат истински мъже!
230
0
 
10
 
! Отговори
случайно минавам преди 9 години
Децата му пет на брой ! Как се възпитават и от кого- какъвто е моят татко такъв ще стана и аз?!
229
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте му снимката, разлепете я увеличена, всички да я запомнят. Защото не се знае колко години от присъдата ще излежи този изверг и кога ще избяга пак. И какво - още хубави български момичета да бъдат убити по подобен зверски начин? Богаташките девойки си имат коли или ги извозват майка и татко, а останалите наши деца от обикновени семейства? Колкото до това животно, убиеца, най-добре да не живее повече!
228
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На какво прилича това: имал присъда вече за грабеж и УБИЙСТВО - 10 години затвор, но избягал и го осъдили 4 години! За всеки е ясно, че това е завършен престъпник и ако е на свобода, отново ще извърши убийство. Само за българския съд не е ясно. За жалост, на пътя му е попаднало невинно момиче, работещо и учещо, а не някоя глезена дъщеря на съдия или прокурор. Тогава щяха да приложат други наказания- доживот, а защо не и смърт? Да се върне смъртното наказание за подобни изверги! Дайте снимката му
227
1
 
12
 
! Отговори
превенция преди 9 години
Млади, хубави и тн. момичета, красотата може да бъде проклятие! Споделяйте със своите близки и приятели всичко, което ви се случва. Не се мислете за силни и не се заблуждавайте, че като стане напечено ще се оправите. Не спестявайте нищо на родителите си!!! Те предпочитат срама и страха, пред това да ви оплакват после!!! Те заслужават да знаят всичко за вас, това е техен дълг и отговорност пред вас! Не ги щадете, вие сте тяхна карма!Само чесността и откровенноста са спасение от красотата...!
226
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми да,след тази случка за жалост виновниците ще се отърват,а момичето никога няма да се върне.Докъде стигнахме ... собствената ни държава да *** върху народа си .
225
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Присъда за грабеж и убийство- 10 г?! После пуснат на свобода да убива пак! А какво ще стане със съдиите и адвокатите, позволили това?
224
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България ще се оправи веднага ,когато Русия и Китай изринат от картата на земята цирея на планетата -сащ и с тях ще си заминат нашенските продажни политици пионките на сорос и новия световен (ред),иначе докато у нас се разпореждат слугите на дявола в американското и израелско посолство ,ще има и мизерия,ще ни избиват и ще имигрират децата ни.
223
0
 
14
 
! Отговори
на бесилото преди 9 години
Дайте снимка на този *** поне да знаем как изглежда свинята долна......
222
0
 
15
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Бял ден да не види! В затвора да бъде бит и унижаван до последният си миг! За този звяр - такава съдба!
221
0
 
10
 
! Отговори
Да лежи доживот преди 9 години
заедно с прокурорите и съдиите, които не са успели да го озаптят. Нали затова вземат заплати, ако са им малки , да са станали наркодилъри или пазванти на тато и дедо симо.
220
0
 
25
 
! Отговори
34183 преди 9 години
Избиват ни всеки ден един по-един. А съд, прокуратура,мвр, правителство, медии и останалите горе им сътрудничите.Проклети да сте!
219
0
 
15
 
! Отговори
юрист преди 9 години
всички знаем какво трябва да стане. Няма да ни разрешат американците да променим законите си, за да се защитим от престъпниците и изметта в собствената си страна. това е позволено само на привилегированите
218
0
 
18
 
! Отговори
Дани преди 9 години
Изглежда престоя в затвора не го превъзпитава, така че да го оставят там за постоянно този ***!
217
0
 
32
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
6 влезли в сила присъди,и тоя е на свобода .Еми поснете го пак да ги закръгли на 10