Обвиненият за убиец на Вероника сам склони да е под стража

Илиян Здравков се оплака, че е бит и подложен на тормоз
9 мар 2015 12:51,
201
Обвиненият за убиец на Вероника сам склони да е под стража
Снимка: архив Impact Press Group

Илиян Здравков, който беше задържан за убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново, се съгласи да му бъде постановена мярка „задържане под стража“. Това стана по време на заседание на Окръжния съд в старата столица.

Още по темата
Магистратите решиха да го оставят в ареста.

Здравков беше задържан в петък и направи пълни самопризнания за това, че е убил момичето и го е ограбил. Тялото на Вероника беше открито на 3 март във водите на река Янтра след няколкодневно издирване.

Днес пред съда обвиненият за убийство обясни, че не се е укривал. На излизане от залата пък попита: "Приличам ли на убиец?". Здравков се оплака и че е бит и подложен на тормоз. "Тормози ме Йоско от Горна Оряховица", каза обвиняемият, цитиран от "Фокус".

Наблюдаващият прокурор по делото Цани Попов потвърди пред съда, че разследването прави обосновано предположение, че именно Илиян е убиецът. Той е обвинен и в грабеж. При първия разпит убиецът признал, че е откраднал 80 лева.

По време на заседанието прокуратурата предостави и веществени доказателства, които уличават Здравков. Според разследващите обвиняемият може да направи опит да се укрие.

Пред съда Цани Попов припомни, че хванатият за убийството на Вероника е задържан вече общо 6 пъти и въпреки това продължава да извършва престъпления. Той има влязла в сила присъда от съда в Казанлък, но тя не е влязла в сила, защото той се е укрил. Здравков не се намирал на адрес по местоживеене в Полски Тръмбеш.

Здравков може да получи от 15 г. до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
CIA преди 9 години
Дасикане Рома са престъпници убийци нищо че са християни
120
0
 
0
 
! Отговори
готин преди 9 години
ееееее тоя си е свикнал с тюрмата и си иска там да е защото го хранят бачка си прави си депоне и не му дреме,и ще си живурка до живот и така защо да излиза
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nqkoi da vi kara da razvajdate tezi tamnokoji maimuni i da im davate pari za maichinstva. Tova e ***, koito darjavata triabva da izchisti ot naroda.
118
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До розаНе е висок 1,50! 1,20 м е висок. Много по-нисък е отколкото го изкарваш. И е 50 кг с мокри ***.
117
2
 
3
 
! Отговори
Хахахаха преди 9 години
даже и във "Черната перла" и "Вдовицата в бяло" режисьора и сценариста бяха хвърлили повече труд , ...просто са му казали на затворника ,че ако не си "признае" ще прекара 9 години при Йоско от горна и готово ,
116
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега се очаква да го самоубият и случаят заспива на 3 без коз.
115
1
 
2
 
! Отговори
1001 преди 9 години
До Ето как!И родителите търсиха там. Не само полицаите.
114
4
 
3
 
! Отговори
Ума преди 9 години
До 8000Струва ми се, че часът и денят технически може да бъде нагласени. Имах една приятелка, която попадна на такъв казус с компютърен часовник.Също, както и може да му бъде подхвърлена картата, даже барабар с чантата. Тоя едва ли би се втурнал да я връща.Съжалявам, но собственият ми опит показва, че в полицията може се играе по сценарий, обикновено не дотам кадърен.
113
1
 
6
 
! Отговори
Del преди 9 години
След толкова съмнения, ако съм на мястото на семейството на Вероника / да не дава Господ / - ще извикам медици от чужбина за повторна аутопсия. Установи ли се изнасилване, значи всичко до този момент пропада. Да се видят раните и да се прецени оръжиетоАко хората нямат пари за подобно нещо - да пускат една сметка - всички ще помогнем! Просто не мога да си представя - какъв душевен мир, могат да постигнат след всички версии, които се оказват възможни. И всички съмнения.
112
1
 
6
 
! Отговори
ТТТ преди 9 години
До Един въпросСя па. Как се опитал да тегли пари, без да знае ПИН - а? С мерак, бе, с много мерак.То всичко в тая история толкоз добре се навързва, съде ПИН-ът остана.Бог да прости Вероника, дано е в по-добър свят от нашия.
111
5
 
6
 
! Отговори
Сори преди 9 години
Че прилича на убиец - прилича, но това не означава непременно, че е той.
110
5
 
8
 
! Отговори
роза преди 9 години
Следващия път МАФИЯТА да си плаща на време членските вноски на Боко. Това нямаше да се случи,ако плащахте и на ченгетата. Пак гласуване за БОКО И УХО.
109
8
 
13
 
! Отговори
роза преди 9 години
Абе,я го вижте тоя. Висок е 1.50Ако в гората някой приближи на метър от мен ще го чуя. Ако замахне не е сигурно,че ще успее да ме оцели.За 15 минути е открил,изненадал,убил и изхвърлил трупа в реката. После се оказва,че трупа три дена го няма във водата и накрая се появява без да има белези,че е стоял във водата,но със свалени панталони.АКО ТОВА ТЪПО ЧЕНГЕ-ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА БЕШЕ КАЗАЛ,ЧЕ СИВИТЕ ИЗВЪНЗЕМНИ СА НАМЕСЕНИ.ЧЕСТНО, ЩЯХ ПОВЕЧЕ ДА ПОВЯРВАМ. Следващия път МАФИЯТА да си плаща на време
108
2
 
9
 
! Отговори
Пич преди 9 години
БХК "Не пипайте рома това влиза в етнотрадициите му"Дори по време на турското робство такива са ги отстрелвали като вреден дивеч и после плитък гроб.
107
5
 
6
 
! Отговори
ЛЕОН преди 9 години
Ще разберем истината в най скоро време. До 1 седмица най много, ако успее някой журналист да му вземе интервю за 10, 15 мин. но главата си слагам на нито един журналист няма да му се даде такова право ! ! ! Все пак живеем в България. Това което му се случи на Илиян Здравков УЖ 'УБИЕЦА" с това правителство и управление на Герб може да ни се случи на всички някоя сутрин да на събудят баретите и да на изкарат убиец щото сме най удобния човек били сме на грешно място в грешен момент. Спасението е терминал 2. Ние българите след като не можем да изритаме шепа управляващи за 25 год, те успяха да зари
106
4
 
18
 
! Отговори
leon преди 9 години
ТОЗИ ЧОВЕК НЕ Е УБИЕЦА. ПРОСТО Е НАЙ УДОБНИЯ ЗА ДА МУ ХВЪРЛЯТ ОБВИНЕНИЕТО. НАЛИ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ИМА АРЕСТУВАН ЗАЩОТО МНОГО МУ СЕ СЪБРА НА ЛАЗАРОВ И НЯМАШЕ КЪДЕ ДА ОТИДЕ ВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ЖЕРТВА ВЕДНАГА ДО КАТО НЕ СЕ ВДИГНЕ НАРОДА. ТОЗИ ЧОВЕК Е НАЙ УДОБНИЯ НЕ ОБРАЗОВАН СКОРО ИЗЛЯЗАЛ ОТ ЗАТВОРА С ЛЕКА ПСИХИКА, БЕЗ ФИНАНСИ НЯМАШЕ ПО УДОБЕН ЧОВЕК В МОМЕНТА И МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ СЛЕД КАТО ПРЕГЛЕДА ДОСИЕТАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СКОРО ИЗЛЕЗЛИ ОТ ЗАТВОРА СЕ СПРЯХА НА ИЛИЯН ЗДРАВКОВ.
105
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези хора се гаврят с българите.Убийството на Вероника е поръчково,виждате как се гаврят,днес пуснаха на свобода момче убило приятеля си с брадва,МИСЛИТЕ ЛИ ЧЕ Е СЛУЧАЙНОСТ ТОВА ? Подиграват се на цялата нация тези масонски извратеняци САТАНИСТИ
104
0
 
13
 
! Отговори
Иво преди 9 години
от седмица нямам душевен мир, а не съм толкова лабилен.Такова ангелче, дето заслужава само любов и подкрепа да си отиде, а да остане това на снимката....
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са те. Проклятието на България.
102
1
 
4
 
! Отговори
до 69 преди 9 години
----------------------И полицаят на снимката изразява не хладнокръвно безразличие, а погнуса .... Това вечее притеснително, защо ли?пп. има ли голяма вероятност по този начив , убиеца да остане на свобода, а невинен но пък нериятен поради гнусливост да влезе в затвора? И кво безобидна маймунка зад решетките, а престъпникът безнаказано се разхожда сред гражданите?