Заради Вероника: В Търново искат референдум за смъртното наказание

Настояват новият МВР шеф да провери кой има вина, че убиецът е на свобода
Обновена: 11 мар 2015 07:03 | 11 мар 2015 07:00,
140
Заради Вероника: В Търново искат референдум за смъртното наказание
Снимка: архив, Булфото

Новият министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова да провери кой от полицейските издирвачи не си е свършил работата и има вина, че убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова е на свобода.

За това настояха граждани на Велико Търново на импровизиран митинг, пише "Труд".

Още по темата
Рецидивистът Илиян Здравков имал влязла в сила присъда от 29 януари, но не влязъл в затвора, а се укрил от властите. "Потресени сме от жестоката драма. Ако този човек беше заловен и заключен в килия, сега Вероника щеше да е жива", коментираха те.

"Убиецът сам каза пред съда, че не се е крил. Просто никой не го е търсил", недоволстват гражданите. Те настояват още да се създаде общинска полиция, за която са нужни между 400 000 и 600 000 лева. А инициативен комитет начело с енергетика Петко Ганчев събира подписка за референдум за връщане на смъртното наказание.

Шефът на полицията във Велико Търново Илиян Личев се оправда, че опасният престъпник е бил търсен при близки и роднини, но не бил открит.

Както Dnes.bg писа, Здравков беше задържан в петък и направи пълни самопризнания за това, че е убил момичето и го е ограбил. Тялото на Вероника беше открито на 3 март във водите на река Янтра след няколкодневно издирване.

Здравков е имал влезли в сила шест ефективни присъди, заради които в различни периоди е пребивавал в затвора повече от 15 години. Последната му присъда е от януари 2015 година, постановена от Районния съд в Казанлък. Обявен е за общодържавно издирване на 25 февруари.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема не в липсата на смъртно наказание, а в това, че затворниците на практика са на хотел в затвора, даже имат претенции, че не били добри битовите условия. И няма закон, който да ги накара да полагат труд в полза на обществото или поне да покриват собствената си издръжка и да не са му в тежест. Отделно че присъдите в повечето случаи са направо смешни. Всеки знае за убийство на пътя /включително от пияни шофьори/, колко са влезлите в затвора и за колко време.
58
9
 
1
 
! Отговори
I.T. преди 9 години
Ако попадне на хора в затвора може да стане човек. Да започне да чете книги, да завърши висше задочно и да допринася за обществото когато излезе. Цялото ДПС е с купени дипломи но са недосегаеми пред закона и се разхождат на свобода въпреки кражбите и измамите. С какво са по-умни от този ***. Всеки може да се промени ако поиска.
57
0
 
1
 
! Отговори
Студент преди 9 години
До 77 - ти това право вече си го имаш, нещо си останал неинформиран, приятелю. Казва се "неизбежна отбрана"и когато аз те нападна с брадва, ти можеш да ме убиеш, независимо в какъв цвят ме виждаш.Някой ми изтри коментара май :Д А какво по-страшно от казаното съм написал аз?
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХПенсионерите със 150 рева на месец са 350 хил. и това са хора, които НИКОГА НЕ СА РАБОТИЛИ! Те да над 70-годишна възраст и имат това социално право по закон.Справка - бивш социален министър Хр. Христова преди седмица.Точка.
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм българин и съм против смъртното наказание! При това правосъдие - никога. Виновна е държаната, която не се интересува от матриала, а от това как да си разпределят останалото помежду си.Искате смъртно наказание за този ***, който е безспорен престъпник?Защо не искате никакво наказание за тези, които направиха от народа ***, унизиха го, оставиха го без прехрана, подложиха го на геноцид и направиха така, че живите да завиждат на умрелите.Въпросът е политически!
54
1
 
6
 
! Отговори
Г / възмутена/ преди 9 години
заслужават ли да живеят за сметка на държавата, т.е на всички нас!!!
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
професорите пак се барат за .... пият бира от сутринта и са решили да драснат по някой ред мисъл на високо ниво..Някакви художници смятат че смъртното наказание ни връща в средновековието - направи справка и виж в кои щати ( може би и те са в средновековието) имат смъртно наказание и какъв е процента на престъпност в сравнение с други райони..
52
0
 
6
 
! Отговори
Г. /възмутена/ преди 9 години
Ако този *** бъде вкаран в затвора, държавата ще го издържа за повече от 1000 ле на месец, 1,5 милиона пенсионери преживяват с 150 лв на месец, е питам аз,ЗАЩО???? Защо този *** да живее на топло и храната да му е осигурена всеки божи ден????????? Защо такива като него, убиецът и изнасилвача на малката Деничка, убиецът на сестрите Белнейски, тия гадни мизерници, които убиват стари хорица по селата, претрепват ги за 2 лв и още куп ***, отнели по ужасен начин един и няколко човешки животи
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СтудентСтудентче искам ти ако си черен и ми посегнеш с брадва или камъни да защитя живота си с цената да умреш.Нормално искане.Не искам да бъда убит както българския студент в метрото от банда черни в Брюксел.В щатите е така всеки има право да защити живота си.
50
1
 
9
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Срещу *** и плевелите има само един начин на противодействие-те не се култивират нито интегрират а първите се третират с инсектициди а вторите се изкореняват из основите или унищожават с хербициди,но и в двата случая крайният резултат е смърт за вредните за да има живот за полезните.
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пуснете го на свобода да удари трета жертва по главатанали това искате?дано да е вашата приятелка!И 5-те му деца да ги обучи в техниката удар в главата отзад.За да остави човека наследство армия от подли убийци.Бъдете европейци!Бъдете толерантни.Ако Ви ударят по едната буза подайте и другата.Ако Ви ограбят, отидете извънредно да работите и дарете парите надницата си за децата му
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пуснете подписката по градовете иначе само в Търново няма как да съберете необходимите гласове. Трябва и подкрепа от някоя партия, иначе всичко е обречено. Партиите не искат някои да минава през главата им, защото са долни маймуни.
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Требе да се въведе смъртното наказание с публични екзекуции на площадите и да се въведат квоти на съдилищата за смъртни присъди така че всяка неделя в големит градове да се изпълняват смъртни присъди на площадите, може и в моловете и обществените центрове защото народът иска да гледа смъртни присъди. Искаме смърт!
46
3
 
14
 
! Отговори
Юрист преди 9 години
Не е страшно журналистите да са против смъртното наказание. Страшно е ако човек е с власт е срещу това. Такава е Вицето ни МАРГАРИТА ПОПОВА. Тя е против него, но и има власт да ПОМИЛВА. Това е страшното. а идват избори и Марчето си точи черните пръстчета за президенското място. Колко ли още народ ще помилва като Вице за да си осигури президенското място ????
45
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момичето ще оживее ли ако го екзекутират тоя. Или ще ги изпратят пак при нея?
44
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как няма да убива като има здрав гръб , братовчед му беше Министър на България става въпрос за Иван Костов
43
2
 
2
 
! Отговори
INFO преди 9 години
Убиеца е Ром от така наречените Дасикане Ромя-християни в България , за които не се говори много вероятно поради простата причина че се наричат християни
42
0
 
17
 
! Отговори
Нови затвори преди 9 години
Смъртното наказание трябва да бъде върнато. Но по-важното в случая е, че трябва да се построят още затвори и паплачта с присъди да се прибере от улицата. Там трябва да работят трудна и опасна работа и НЕ ТРЯБВА да ни пука за тях. Леките присъди за малките престъпления нека да имат права и всичко останало, но убийците, изнасилвачи, търговци на дрога и т.н. трябва да се мъчат 24/7 в затвора.И НАЙ-ВАЖНОТО !!! Не трябва да има присъда 5-10 години за убийство !!!
41
3
 
23
 
! Отговори
въйвъй преди 9 години
Защо трябва да се провежда референдум и да с е харчат пари, след като смъртното наказание не е отменено с референдум, а от някакви национални предатели ? Въобще не ме интересува педераска Европа смята това за хуманно или нехуманно. Защото по-нехуманно от това да държиш беден цял народ-НЯМА! Защо трябва да се съобразяваме с мненията на някакви *** от ЕС? "ЗА"-за връщане на смъртното наказание !
40
1
 
19
 
! Отговори
баба герой преди 9 години
Виждайки, че нещата стават сериозни и вместо бандитите тя е на път да влезе в затвора, баба Лиляна се принудила да отдели пари от скромната си пенсия за адвокат. По негов съвет тя признава вината си и сключва споразумение с прокуратурата. Така вместо полагащи се година-две затвор се отървава с 3 месеца условно.