Стрелецът от Лясковец: Невинен съм и ще го докажа!

Бащата на убития командос иска 80 хил. лева кръвнина
102
Стрелецът от Лясковец: Невинен съм и ще го докажа!
Петко Петков. Снимка: БТА

Невинен съм и ще го докажа, обяви стрелецът от Лясковец Петко Петков на влизане в съда.

Първото заседание по делото срещу него започна при засилени мерки за сигурност в Окръжния съд във Велико Търново.

Обвинението срещу Петков е за това, че на 14 март миналата година, предумишлено, по начин и със средства, опасни за живота - полуавтоматична ловна карабина "Arsenal" и полуавтоматична едноцевна пушка "BAIKAL", е направил опит да умъртви повече от едно лице - шестима полицейски служители, като единият от тях - Емил Шарков, е загинал.

Още по темата

Мъжът е съхранявал незаконно оръжие и боеприпаси, за което също му е повдигнато обвинение.

В рамките на предварителното изслушване ще бъдат чути всички страни по делото и ще бъдат предявени гражданските искове.

"Ще докажа, че съм невинен. Невинен съм. Напълно съм невинен и ще го докажа", извика Петков преди заседанието.

Делото се гледа при закрити врата, тъй като в материалите по него има секретни документи, свързани с работата на баретите.

В съда присъства бащата на убития командос Емил Шарков, който е частен обвинител и предявява иск за 80 000 лева кръвнина, съобщи bTV.

"Да бъде благодарен, че не е роден в държава, където за убийство на полицай безапелационнно се полага смъртна присъда", заяви майката на Шарков - Ваня Рибчева, която също дойде за заседанието.

Адвокатът на Петков пък напомни, че обвиняемият е невинен до доказване на противното - с влязла в сила присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1. Притежава незаконно оръжие.2. Не просто посяга, УБИВА полицай.3. Създава опасност други да бъдат ранени.При тези провинения в САЩ му лепват доживотна и го отсвирват, ако въобще го оставят жив. На никого не му дреме кого и от какво е защитавал. Там има закони и се спазват. Нямаш право да посягаш на полицай, бе. И точка. Никой не те пита невинен ли си, виновен ли си. Затова и полицаите там имат респект.Искам ефективна присъда. Хайде със здраве.
51
0
 
2
 
! Отговори
мемом преди 9 години
А до колкото на Петко Петко е абсолютен невинен но нали трябва да има наказан най лесно е да е Петко беззащитен, беден, а не който им заповядал 5 часа сутринта да атакуват дома им. Аз съм сигурен че ако бяха позвънили на вратата им 10:00 часа сутринта Петко щеше да предаде пушките те никога и не са им го поискали. Тръгнали са да са изкарат на герои в медиите и после да ги наградят тези барети и шефа им но УВИ! ! !
50
0
 
2
 
! Отговори
memom преди 9 години
Ах гадини мръсни сте вие. Всичко правите за пари не ви е срам. Сега се борите да им вземете и апартамента на старицата. Държавата даде голяма сума на съпругата на Емил Шарков. Тя веднага с една част от парите си купи BMW 5 серия последен модел. Такава кола ли и отива ? Преди с Емил каква кола караха? Сега и баща му излиза и иска 80 000 лв. как не ги е срам пред обществото. Вместо да излезе и да каже СМЪРТНА ПРИСЪДА И НИЩО ДРУГО. За какви пари говорят тези ненормални починал е сина им.
49
0
 
2
 
! Отговори
btr преди 9 години
Tozi chovek da go napravyat shef na komandosite.shtom po beli gashti razpilyal otryada.sas bronejiletki i kakvi li ne pushkala jalko na taya darjava.da go byaha pokanili na bira v krachmata .shteshe da doyde choveka.jalko .izlishno.sajalyavam za mladeja.samo edin psiholog shteshe da svarshi rabota.
48
0
 
8
 
! Отговори
банкеръ преди 9 години
Тя ква излезе Бай Петко уж луд пък пред съда.Баретите уж барети,пък в гробищата.Ако се докаже в съда,че командосите са се гърмели помежду си,нямам идея какво ще е положението на пострадалия,защитаващ дома си от въоръжена банда с бронежилетки.Ще разпилее държавата в Страсбург.
47
0
 
6
 
! Отговори
Дали? преди 9 години
Много изстрели на тясно пространство, много нещо. Дали точно Петко е произвел изстрела, убил командоса?
46
1
 
5
 
! Отговори
Валя преди 9 години
А в какво е вината на майката на Петко? Този отряд въоръжени до зъби мъже и нея напада. Възрастна жена, по нощница, спи си, откъде накъде ще й изкарват акъла, тя може и да умре от уплах. И синът й правилно я е защитавал, така трябва да постъпва един син на място.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Abe kakvi roditeli samo iskat mnogo pari Tova li e Sumatra na pokoinija im sin besobrasie ja vijte koi e strelal i ubil Sina vi
44
3
 
10
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Защо бащата на баретата търси кръвнина от Петков? Не е ли по - редно от МВР да търси сметка затова защо синът му е загинал по време на изпълняване на работния му дълг? Майката на починалия служител на МВР пък иска смъртно наказание!? Българите изпростеваме все по бързо и по бързо...Никой не пита защо барети нахлуват в на някакъв си Бай Петко къщата(как така не нахлуха в някои *** къщи така?) и изстрелват 1 кашон с патрони?
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Petko ne e vinoven na6ti policai se mislqt 4e moje da si garmqt na levo i na desno
42
3
 
23
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Съдът трябва да съди некадърника Лазаров и калпавите аматьори наричани командоси. Моят дом, моя крепост. Командосите са отишли да убиват Петко - изстреляли са над 200 куршуми с калашници. Петко е герой, щом се е справил с рота командоси. И Сега съдят Петко за да оправдаят некадърниците.Ние чакаме командоси да пазят България, а най вероятно са се изпозастреляли.
41
2
 
16
 
! Отговори
правда преди 9 години
бай Петко , цяла БЪЛГАРИЯ се гордее с теб . Ти си истински МЪЖ , ПОКЛОН
40
1
 
16
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Предлагам тия които влязаха в дома на п. Петков да не ги наричаме барети а БАНДИТИ
39
1
 
12
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Предлагам тия които влязаха в дома на п. Петков да не ги наричаме барети а БАНДИТИ
38
2
 
21
 
! Отговори
Факти,само факти преди 9 години
Преди година спецчастите нахлуват в къщата на някаъв ловец.В резултат на проведената акция има един убит командос и петима ранени.Ловецът е ранен и сега го съдят.Спецчастите са произвели около 500 изстрела.Адвокатът му заяви,че куршумът дето е убил командоса не е изстрелян от оръжие принадлежащо на ловеца!
37
1
 
15
 
! Отговори
rustam преди 9 години
ПЕТКО ПЕТКОВ ДОСТОЕН БЪЛГАРИН ЗА ПРИМЕР И ПОДРАЖАНИЕ СЛАВА.
36
1
 
18
 
! Отговори
валя преди 9 години
Човека е невинен , интересно ми е как ще докажат че той е застрелял баретата . Да ти се изсипят толкова въоражени в къщата и защо ?? Защото отправял заплахи , а тези които изнасилват и убиват , тези които не само заплашват а и действат ? Такива акции трябва да има за всички онези които се издирват и се укриват , а не за хора не направили нищо .
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквато и професия да работи човек най мощното му средство трябва да е умът му.Ако полицаите бяха помислили преди тази акция все нещо по добро щяха да измислят.Както е казал Еркюл Поаро-използвайте малките сиви клетки.Дори като служехме в казармата преди в устава беше написано,че безсмислените заповеди на командирите имаш право да не ги изпълниш.А ето до какво води сляпото подчинение-случаят е много поучителен!
34
0
 
5
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Пак ни пращат в пета глуха,то като почнеш о т Премиера и надалу всеки си плещи врели,некипели,кво ли ги слушаме!
33
1
 
14
 
! Отговори
Х преди 9 години
От утре да почнем да даваме пчелите под съд, защото ни жилят когато бъркаме в кошера им.