Ново удължаване на срока за разследването на атентата в Бургас

Очаква се и правна помощ по делото от чужбина
19 мар 2015 19:38,
9
Ново удължаване на срока за разследването на атентата в Бургас
Снимка: Архив Reuters

Окръжната прокуратура в Бургас ще иска ново удължаване на срока за разследване на атентата на бургаското летище. Това обяви на пресконференция окръжният прокурор в морския град Калина Чапкънова, цитирана от БТА.

Очаква се и правна помощ по делото от чужбина.

Освен Чапкънова, наблюдаващ прокурор по досъдебното производство е и заместник окръжният прокурор Дарин Христов.

Пресконференцията беше дадена след съвещанието по приемането на годишния доклад за дейността на окръжната прокуратура в Бургас и на районните прокуратури в Бургаския окръжен съдебен район за 2014 година. На съвещанието присъстваха прокурорите Наташа Бърнева и Емилия Пенева от Върховната касационна прокуратура.

Припомняме, че през юли 2012 г. автобус с израелски туристи беше взривен на летището в Бургас. Загинаха шестима души - петима израелски граждани, дошли на почивка в България, и шофьорът на техния автобус - българинът Мустафа Кьосов.

През миналата година беше установено, че в атентата е участвало още едно лице, освен установените преди това Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: бургасатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
ACID преди 9 години
Прекратявайте делото и не се мъчете. Освен, че на никой не му пука, атентата беше нагласен, за да могат да набедят някоя ислямска организация като Хизбула. Не им се получи. Сега театъра се премести в Украйна - там по-успешно създават напрежение. Дори и самите Израелци не им пука за тази случка.
4
2
 
7
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Баси 3 години почти не им стигат. Не знам какво очакват да свършат за което 3 г. не са им стигнали. Да вземат да си признаят, че са некадърници и да го затворят това дело поради некомпетентност
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как да се разкрие такъв атентат като нито има нормативна база за разкриване, нито специалисти. Който малко разбираше от работа с агентура и по терора отдавна е изгонен от МВР. СРС бяха тотално дискредитирани. Да не говорим,че на всякакви началнически длъжности в МВР и ДАНС са назначени хора политически наши, но тотално некомпетентни. Молете се да не стане нов терористичен акт.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да искат помощ от евреите, нали се оказа че това е тяхна работа, даже може да обменим и малко ноа-хао
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ СА НАЙ ВИСОКАТА СИ ТОЧКА НА НАПРЕДЪК БЪРЗО В ШЕНГЕН ЧЕ И СРАМА НЯМАТ!!!!!