Владимира Янева отърва дисциплинарката за "Червеи"-те

ВСС не се съобрази с искането на Христо Иванов
Обновена: 19 мар 2015 17:04 | 19 мар 2015 17:03, Камелия Цветанова
11
Владимира Янева отърва дисциплинарката за "Червеи"-те
Снимка: Булфото, архив

Висшият съдебен съвет (ВСС) отказа да образува дисциплинарно производство срещу бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева.

Още по темата
Предложението беше на правосъдния министър Христо Иванов, който поиска тя да бъде уволнена заради действията й по разработката "Червеи", след като се оказа, че именно тя е подписала разрешенията за използване на СРС-та в продължение на близо 300 дни по време на протестите срещу правителството на бившия премиер Пламен Орешарски.

Според източници на  БТА мотивът за решението на съвета е фактът, че документите, които следва да се обсъждат, са секретни. Членовете на ВСС обаче нямат допуск за класифицирана информация.

Срещу Янева вече има дисциплинарно производство заради лошото управление на Софийски градски съд.

То беше образувано по предложение на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и на министър Иванов.

На последните си две заседания членовете на ВСС  обсъждаха дали правосъдният министър е нарушил Закона за съдебната власт, като е огласил публично предложението си за образуването на дисциплинарка.

В крайна сметка висшите магистрати се отказаха да сезират Министерския съвет за нарушения на Закона за съдебната власт от страна на Христо Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GARVAN GARVANU OKO NE VADI
7
0
 
19
 
! Отговори
Anton преди 9 години
Правосъдната система де факто е капитулирала, и се е поставила в пълна зависимост от корумпирани политици и олигарси, чиито интереси всъщност защитава. Наказват се само кокошкарите а за висшата каста законите се заобикалят по всякакъв начин. Изхода е саморазпускане на всички ръководни органи - ВСС, главни прокурори и т.н. Избират се нови хора и ако няма разултати всяка година бюджета на съдебната власт да се намалява с 10%. И така или докато изчезне или започне да произвежда правосъдие и ред.
6
0
 
21
 
! Отговори
Българка преди 9 години
До къде го докарахме! ВВС да няма вяра на министъра на правосъдието и да не се съгласи с него да я даде на съд. За това и ние такова правосъдието, то се е вмирисало от главата. При тая ситуация би следвало министъра на правосъдието да си подаде оставка.
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой да е вярвал в обратното? Някой да вярва че семейния и приятел Ц.Ц. ще лежи в затвора?Някой да вярва че Цацаров не върши това, за което е сложен? Някой да вярва че някога в България ще има правосъдие? Блаженни са вярващите. Аз не съм блажен.
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зaрaди ВВС Бългaрите нямaт доверие.
3
0
 
26
 
! Отговори
Еее преди 9 години
ВСС - ОСТАВКА, БЕ!
2
0
 
32
 
! Отговори
**** преди 9 години
То това е нормално действие за българските съдилища,това не е изненада за никого,тук всички са невинни.
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тя всичко ще отърве.Ние да не сме Румъния,я?