От ВКС зависи делото за смъртта на Чората

Той почина през 2005 г. при спецоперация "Респект"
20 мар 2015 14:23,
11
От ВКС зависи делото за смъртта на Чората
Петимата подсъдими полицаи бяха оправдани. Снимка: архив, Булфото

Върховният касационен съд ще решава дали да възобнови делото за смъртта на Ангел Димитров - Чората. Очаква се това да се стане до месец, съобщи БТА.

Днес ВКС заседава по искането на главния прокурор, което е на база осъдително решение срещу страната ни за нарушение на Европейската конвенция за защита правата на човека.

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 година при задържането му по време на полицейската операция "Респект" в Благоевград.

Повод за акцията бе постъпила оперативна информация, че той държи и разпространява наркотични вещества, както и че склонява момичета към проституция.

Подсъдими за смъртта му бяха полицаите майор Мирослав Писов, капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски. Делото се точи с години и стига за пореден път до ВКС.

Първоначално подсъдимите бяха осъдени на общо 82 години затвор, но ВКС върна делото обратно на Военно-апелативния съд поради допуснати нарушения на процесуалните правила.

Днес от прокуратурата изразиха становище, че все пак има спор за това как е настъпила смъртта и е необходима нова експертиза. За това и обвинителите настояват делото да бъде възобновено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DiscoveryТова е единствения начин да се отървем от наркодилърите ,сводниците и убийците
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До художникаНапълно си прав. Каквото е търсил си го е намерил.Какво скърбите за наркодилър,сводник, убиец? Утре такъв като него ще съсипе вашите деца
5
0
 
0
 
! Отговори
Васил преди 9 години
Цялата вина за убийството Чората е на Мирослав Писов! Мръсно продажно ***,което заслужава да изгние в затвора.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вечна слава на убития
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ревете срещу разпространителите на дрога, а като ги пречукат, пък ревете защо така, ами той си е доказан бандит и смятам, че са постъпили правилно, да не е оказвал съпротива при ареста. Вие ако сте невинни дали ще се опъвате при арест?
2
3
 
12
 
! Отговори
художника преди 9 години
До МРАВКАЧората умира, защото при опита да бъде арестуван побягва, полицаите го догонват и при арестуването му той оказва съпротива.Ти ако си полицай и трябва да арестуваш някой бандит к`во, ще му се помолиш ли?Един бандюга по-малко. Можеше и неговите да го свитнат след време. Това е търсил, това си е намерил.
1
4
 
4
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ЩЕ ВЪРТЯТ ЩЕ СУЧАТ И НАКРАЯ УБИИЦИТЕ НА СВОБОДА.