Заливали тефтерестия Златанов с "плювки и пасквили"

Той обвини прокуратурата в спекулации с тефтерите му
9
Заливали тефтерестия Златанов с "плювки и пасквили"
Снимка: Булфото, архив

Склонен съм да вярвам, че има манипулации на съдържанието на тефтерите, обяви пред bTV в присъствието на адвокатите си бившият председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, който е осъден на две инстанции на три години и половина затвор за престъпление по служба.

Още по темата

За един от най-спорните текстове в прословутите му тефтери – дали е изписано ДП или 10, той каза, че инициалите са оригиналният текст, а не показаното от прокуратурата число.

"Много ясно пише ДП, а не 10", каза и адвокатът му Ирена Савова. "Не пиша по този начин 10", допълни и Златанов.

По думите му става въпрос за поредица от спекулации и подчерта, че е част от някакъв сценарий, но не посочи кой го е вкарал в него.

"Аз се оказах в една ситуация сам срещу всички – срещу институциите, срещу медиите, срещу цялото общество", отбеляза Златанов.

"Не съм виждал тефтерите от 9 юли 2013 г. когато ми ги отнеха при изключително зрелищна акция", каза той.

Златанов обясни, че не е имало никакви поръчки, нито натиск срещу него, докато е бил председател на комисията. Получавал е обаче много обаждания от политическия елит и "самонадеяни хора" с "плювки, пасквили и клюки".

"Всякакви хора се обаждаха", каза той, но няколко пъти отбеляза, че това не означава поръчки, заповеди, натиск.

Адвокатите му коментираха, че мистериите по тефтерите ще продължат да витаят в публичното пространство, защото прокуратурата не си е свършила работата.

"Прокуратурата не представи веществените доказателства – тефтерите", отбеляза адвокат Савова, като допълни, че от 25 тома доказателства, прокуратурата е извадила само няколко листа и няма логично обяснение за това, което се е случило в съдебната зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Драган преди 9 години
Всички сте вързани като св.черва, ходите между нормалните хора като някои по свестни и тях дори, Язък за хубавата ни държава.Порнография отвсякаде.НЕМОГАТ ДА РАЗПОЗНАЯТ КОЙ ИЕ цв.цв И и.ф
8
0
 
1
 
! Отговори
до безкрай обезправя преди 9 години
Ако сме що-годе случили на принципни политици, при наличието на тефтерите, ало ванка и лафовете на гарановото че не било конфликт на интереси а съвпадение на интереси, Бокочио би следвало досега да си е подал оставката около три пъти. Но не само че не я е подал, но квазиизбори продължават да ни го натрапват, а пък той ни урежда с пенсионни и други реформи, чрез които ни отнема пари и права и тържествено ги връчва на олигарсите, които продължават да го хвалят медийно и той пак ни взема и им дава
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма начин Златанов да не се """ЗАПАЗИ"""". НАЛИ ТОЙ СИ ГИ ИЗБРА. То затова трябва съдебна риформа.Прочети още на: dnes.bg/temida/2015/03/25/zlatanov-poiska-vks-da-go-opravdae-za-tefterchetata.258435#comment-newest
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Язък! Аз мислех, че ще си признае.
5
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Истината е че е имало обаждания и нареждания всички които са на власт поставят свой хора и ги задължават да правят това техните хора да печелят .Само,че гербаджиите прекалиха и си мислеха и сега някой от тях си мислят,че щом са на власт всичко им е позволено .
4
0
 
0
 
! Отговори
рогачеви преди 9 години
от световрачане сме имаме и тефтери и драфьори и биячи и селячи
3
0
 
6
 
! Отговори
Х преди 9 години
Манипулации ,че имало ,имало е.Всичко което е свързано с Пеевски се манипулира, заличава или изчезва.Цацаров и Пеевски са в един отбор и по всичко си личи.А да се оправдаят манипулациите тефтерчето изчезна.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя го плюят, защото записвал нарежданията. Но който ги е казал нещо не чуваме за него.
1
6
 
6
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Адвокатски врътки...И не става дума само за Филип и неговите филипики,а за Боко и буколиките Му.