Жертва на шофьора, убил Петьо, отказал да го съди

Разследващият полицай го уговорил да не води дело
Обновена: 17 апр 2015 14:02 | 17 апр 2015 12:56, Камелия Цветанова
45
Жертва на шофьора, убил Петьо, отказал да го съди
Снимка: Булфото, архив

Поредната жертва на шофьора Цветан Пъков, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище, проговори. Оказа се, че Пътев е пратил за половин година на легло не само възрастна жена, ами и Христо Христов.

В шофьорското досие на Пъков обаче инциденти с тежко пострадали няма, показва справка в пазарджишката прокуратура, а Христов призна по bTV, че изключително съжалява, че се е отказал да го съди.

Инцидентът с него е станал около 7,30 ч. на 17 ноември 2012 г. на пътя Вакарел – Панагюрище.

Христов е шофирал, а в колата с него е имало още трима души. Отивали са на лов. Внезапно обаче от един завой е изскочил Пъков с джипа, с който уби и Петьо. Според очевидци на катастрофата Пъков е карал с над 100 км./ч, въпреки че има предупредителен знак за намаляване на скоростта, и се е блъснал силно в колата на ловците.

"Изпаднал съм в безсъзнание, имах счупен таз, капачка, глава, ключица. Първо бях два месеца в болница, после за още два после, а след това за още един“, разказа Христов.

Той добави, че е било образувано дело по случая.

"В един от промеждутъците, когато не бях в болница, при мен дойде вкъщи разследващият полицай от Ихтиман, който ме увеща да прекратим делото. Каза, че няма смисъл да го съдим, той си е признал вината, не е употребил алкохол. Каза, че делото ще се проточи повече от три години и най- много на него да му дадат пробация, а аз ще пропусна срока за обезщетение от застрахователите и аз подписах, за което искрено и дълбоко съжалявам, защото ето сега само година и пет месеца по-късно той уби дете“, каза Христов.

Според него най-вероятно стана въпрос за протекция над Пъков.

Христов прави този извод и от думите на разследващия полицай, който му е казал, че Пъков е състоятелен човек и ще го обезщети. 

Въпреки това досега Христов не е получил нищо от бизнесмена.

"После се срещнах с адвокат и той каза: „Как можа изобщо да подпишеш? Заради това разследващият е дошъл у вас“, добави жертвата на Пъков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се върне смъртната
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ako beshe ybil moeto dete reja mu glavata ili na nego ili cialoto mu domochadie ako biaga pa da stava kvo shte .
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
abe takiva ne mi e qsno zashto gi jalite a ne gi zastrelvate imal pari ,a kyrshym v tikvata i neka pak da ima .
25
0
 
3
 
! Отговори
.................. преди 8 години
пъково вътре у пъкъла
24
0
 
11
 
! Отговори
edin преди 8 години
100%-полицията пази рецидивисти и наглеци Като тоя !Полицаи вземат много пари,за да ни убиват такива пьрвични типове!
23
1
 
6
 
! Отговори
адвокат преди 8 години
тоя или е мизерен *** или е просто лъжец. Никой не подписва такива неща без да пита адвокат. Освен това дори да подпишеш, можеш да си промениш мнението и пак да заведеш дело. Давностния срок е 5 /пет/ години както към застрахователя, така и към извършителя, така, че още не е изтекъл за тоя със счупения таз и кухата лейка! може да го съди и днес ако реши и ако не лъже. жалка работа. пир тия телесни повреди има да взима обезщетение към 40 бона минимум!
22
0
 
12
 
! Отговори
маринов преди 8 години
абе у нас човекия живот е равен на НУЛА. некакви селнчета полицайчета, некакви нискочели неандерталци взели с връзки основвно образование и книжки сеят смърт, слабоумни униформени ги прикриват, криминални престъпници са адвокати - по-зле от Мексико
21
1
 
11
 
! Отговори
34 преди 8 години
Все си мислех, че гражданското дело върви независимо от това което държавата завежда срещу нарушител. Т.е. дори и аз да не искам да съдя някого, държавата ще го съди, заради самото прилагане на закона ....
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България, София ПТП-то протича така: идват полицаите, ако си виновния им даваш 50лв и получаваш пълна протекция - съветват те какво да напишеш в обяснението на акта и по коя алинея ще минеш по-леко, поскарват се на другия ако много мрънка и така. Разбрани хора, но корумпирани. Ако се налага и алкохолните проби се манипулират. Те си знаят как. Системата е абсолютно корумпирана. Всичко трябва да се изгори и да се направи наново. Няма и един нормален човек в МВР.
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днешните политици направиха България една смешна държава за съжаление-просто не ги интересува какво става с хората, но НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЧЕ ГИ ТЪРПИМ. Постоянно се оплакваме и в същото време нищо не привиме за да си подобрим живота.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставете го на пътя и го блъснете по същия начин и после го хвърлете в канавката. Ако съм на власт тези инциденти ще спрат точно за 3 месеца.
17
1
 
30
 
! Отговори
ддт преди 8 години
полицайчета,от вас тръгва мършата,този е ваш човек с паяк е работил.само ревете че ви е много опасна работата,а всички *** са или бивши колеги,или ви вършат услуги.за да ги покровителствате.КОРУМПИРАНИ НЕКАДЪРНИЦИ
16
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой е г-н шофьора Цветан Пъков (Пътев)??? - Покажете снимка, досие, снимка на семейството, номерата на "джипо", данни за налоговта декларация и др. информация за пид..ра!!!"Богопомазаните" в БГ с всеки ден стават повече и повече!!! До кога "обикновенните" граждани трябва да търпят издевателствата на "Депутати", "Юристи тип Съдии, Адвокати и др.", "Банкери, "Бизнесмени", и други подобни?Докога в БГ цената на пострадалите ще се изчислява в тъпата турска дума "рушвет"???
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пияният митничар от Крушевец, убиецът на Пауло, убиецът на Петьо ще си платят за стореното. Възмездие ще има!
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимоус преди 8 години
"Каза, че няма смисъл да го съдим, той си е признал вината, ""не е употребил"" алкохол." Като знам методите на някои полицаи в доказването на употребата на алкохол по метода "тука има тука няма" се съмнявам в неупотребата на алкохол от въпросния Пъклов шофьор.(просто съм очевидец"свидетел") в библията пише: Който оправдава безбожния и който осъжда праведния и двамата са мерзост за ГОСПОДА. А вие как мислите?
13
0
 
20
 
! Отговори
Злати преди 8 години
До АнонименДам. Все повече се махат именно заради това.И в тази държава остават само овце и комплексари като този с джиба, които в други държави биха мили чинии, но тук са шефчета.
12
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ако тогава му бяха взели книжката сега детето от Панагюрище щеше да си кара колелото."Не, вече щеше да си е купил друга книжка или да кара без книжка. Единственото, което може да оправи такъв нагъл човек е да се поочука 20-тина години в затвора. За съжаление не вярвам да се случи...
11
0
 
31
 
! Отговори
не може,14 преди 8 години
Българина иска закони,ама за другите,а за него както дойде!Просто няма начин!
10
7
 
6
 
! Отговори
Цветанов преди 8 години
Вече има уважение към МВР
9
2
 
28
 
! Отговори
айде стига преди 8 години
Ако беше го съдил,а не да чака тарикатски оня да му киха "на ръка",сега нямаше да реве като вдовица за х..!Какво като се проточи делото,м!?Ама тарикат *** търси бърза далавера,и като го препикаха и ще опищи орталъка!Сам си е виновен!