Христо Иванов против самоцелно разпускане на ВСС

Мандати да се прекратяват само при слабости на магистратите
19 апр 2015 15:09, Златко Желев
10
Христо Иванов против самоцелно разпускане на ВСС
Снимка, архив Булфото

Министърът на правосъдието Христо Иванов се обяви против самоцелно освобождаване на членове на Висшия съдебен съвет.

„Мандати трябва да се прекратяват само при конкретни слабости в работата на магистратите“, заяви Иванов пред БНР.

"Много е важно наистина това да се случи като елемент от носене на отговорност за конкретни действия или бездействия, а не да изглежда като смяна. Вместо да говориме за съдържателните промени в Конституцията, които трябва да направиме, които трябва да определят за десетилетия напред начина на работа на съдебната власт, ние се вторачваме в съдбата на 22-ма души и тяхната кариера. Това е абсолютно погрешната теза", каза Иванов.

"Ако ние имаме шанс, както аз вярвам, че с тези предложени промени в Конституцията, да осигуриме едно много по-отговорно и адекватно управление на органите на съдебната власт, наистина там трябва да е фокуса на нашите усилия", добави министърът.

Христо Иванов каза още, че евентуалното разпускане на Висшия съдебен съвет трябва да се случи само след конституционни промени, като инициативата за това не е на министъра, а на депутатите.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ганьо Сомов, Ганьо Балкански или Бай Ганьо е литературен герой на Алеко Константинов и главно действащо лице в неговата поредица сатирични фейлетони[1].

Първата част, „Бай Ганьо тръгна по Европа“, е обединена около обща нишка на повествованието — пътуването на героя из различни градове на Европа и сравнението между европейските и българските (повлияни от Ориента) нрави. Втората част използва вече изградения герой за осмиване на злободневни теми от политическия живот на България в края на XIX век.

Поради голямата и неувяхваща известност на литературния герой, името „Бай Ганьо“ става нариц
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
„Ганьо Балкански се завърна от Европа“
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** е жив !
6
1
 
2
 
! Отговори
СИД преди 5 години
E, няма такъв тапир! Може би само Боко е преди него!
5
0
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Какви "реформи"! За 3.5 години еднолично "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009-март 2013 година Борисов мафиотизира съдебната система, наду корупцията и тотално разсипа Държавата. Днес всеки се чуди какви реформи да прави, за да компенсира някаква минимална част от катастрофата, в която Борисов вкара страната.
4
0
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Точно така! +1
Борисов е креатура на Доган. Доган вкара Борисов в политиката и го направи главен секретар на МВР и генерал. Борисов е застраховката на Доган за безгрижен живот. "Препирните" м/у ГЕРП и ДПС са цирк за пред простия, неграмотен електорат, избиращ ГЕРП.
3
0
 
7
 
! Отговори
То велики ... преди 5 години
... ", то голяма работа! Само простият електорат на ГЕРП и психарите, избиращи костоваците и тарикатите от Реформаторския Блок, вярват на тези кьорфишеци.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутрон реформи не прави,защото веднага трябва да арестува сам себе си и неговия ментор Доган,който на времето го направи гл.секретар. Да е чул някой мутрон да р казал нещо срещу успелия млад мъж Делянчо а? Иванов подавай оставка и да отиваме на избори.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министъра забрави ли,че преди три дни, заяви,че се прават конституционни промени, защото искат нови лица. Поправям се. Не се правят промени,нито реформа,само се говори за това. Пушилка.