Запорираха имане за 1,5 млн.лв. на Бисеров и син

Съдът сложи ръка върху коли и сметки на бившия политик
27 апр 2015 13:29,
44
Запорираха имане за 1,5 млн.лв. на Бисеров и син
Снимка: архив Булфото

Софийски градски съд запорира имущество за 1,5 млн. лв. на бившия депутат от ДПС Христо Бисеров и доведения му син Ивайло Главников. Срещу двамата се води досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари.

Запорът е станал по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. По време на проверката си тя е искала информация от 7 европейски държави, включително Македония и Швейцария.

Още по темата
Запорираното имущество на Христо Бисеров е на обща стойност 1 262 483 лв. То включва недвижим имот в София, лек автомобил, 9 банкови сметки. В иска се претендират и сумите, които съпругата му Мария Бисерова е дала на заем на сина си Ивайло Главинков. Включени са и суми от прехвърлянето на акции от търговски дружества от Мария Бисерова, суми от продажба на автомобил и сумите, които двамата съпрузи са внесли по две сметки и лихвите по тях.

Запорираното имущество на Ивайло Главинков е на обща стойност 293 400 лв. То включва апартамент в София, вилна сграда в землището на гр. Долна баня, дялове в 5 търговски дружества, както и 9 банкови сметки. В иска се претендират още левовата равностойност на акции и дялове, суми от продажбата на дялове и имущество, средства, които Главинков е внесъл за дейността на две търговски дружества, и касовата наличност в едно дружество.

Искат се средства, които Ивайло Главинков е давал на заем на физически и юридически лица, както и средства, които връщал по заеми от физически и юридически лица.

Комисията иска от Христо Бисеров и Ивайло Главинков сумите, които Бисеров е превел от швейцарските си сметки на македонската сметка на Главинков в размер на 314 529 долара и 117 192 евро, които са обект на наказателното производство.

Разследването срещу Бисеров започна малко след като той изненадващо подаде оставка от всичките си политически постове – депутат, зам.-председател на Народното събрание и зам.-председател на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
до Бойко Борисов преди 8 години
Бойко сменяй ги всичките полицаи,молицаи,държавни чиновници,митничари,катаджии и ВСИО.Тези са заплаха за обществото ни.Съдебната система що годе се окупити,само да не пусне арестуваните митничари и катаджии,че вече ше пишем до межд.наказ.съд за тенденциозна последователност,която толелира престъпността и така насърчава бандитите.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои са чистокръвни в ДПС бе, колега ?Доган е половин татарин, ако не вярваш питай турците в Дръндар !Те не го понасят, ама ги е страх, щото са яли дърво!
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази руска *** къде ли е сега?Атака, къде ви е касиера бе, перхидроли ;)
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ице, боли ли. боли ли а?
21
1
 
2
 
! Отговори
до extremecentr преди 8 години
1. Евреи дадоха пари на Хитлер и го поставиха на власт.2. Евреин измисли комунизма.3. Всички пророци на Израел са гонени, мъчени и избити от евреи.4. Единственото нещо, което АНТИХРИСТ обичава повече от това да убива християни е да убива евреи-БОГОИЗБРАНИЯ народ.Евреите си мисли, че управлява света, чрез финансова власт и империята-Америка. Всъщност е неин роб и затворник. Защото, когато момента настъпи страната на ВЕЛИКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, първа ще се обърне срещу тях.
20
0
 
9
 
! Отговори
do extremecentr преди 8 години
Още един МАРУКАНЕЦ.Пич, *** при маруканеца Паси от псевдо еврейски произход и му се оплачи на него.Хитлер беше една пионка в ръцете на хората, които му осигуриха власста и парите.Жалко, че ЕВРЕИТЕ не разбраха от къде идва най-голямото зло. Три прости думи - евреин избива евреи. Точка.Комунизмът, кой го измисли? МАЙ пак беше евреин. Е, какво повече да обсъждаме.Навсякъде се тръби, че евереите били много умни. Като сте толкова умни, защо сами се ИЗБИВАТЕ?
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
extremecentrepoint/archives/14230
18
1
 
13
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Много голяма е разлика на богатствата в заместниците в ДПС, явно има значение еничер ли си или чистокръвен!?
17
2
 
18
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
НА ТОЗИ КРАДЛИВ ЕНИЧАРИН САМО АМПУЛКИТЕ ЗА ХЕМОРОИДИ МУ СТРУВАТ ТОЛКОВА...СМЕШНИЦИ
16
5
 
13
 
! Отговори
Еи смешници преди 8 години
До 20 год ДПС ще е на върха злото са бг политиците
15
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А зъб кога ще му вадят? Да го заболи поне малко.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо се прави запор, за да не изчезнат. След съдебно решение могат да се отнемат в полза на Държавата.
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са предателите от ДПС, това са руските *** !
12
1
 
26
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 8 години
1,5 млн.лв.Това са му джобните бре СЪДЪТ !!!
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има и други като него, та дори и по богати,но произхода на богатството е необясним,,, а един нашенец разполага с 250 млн в швейцар,банка!!!??? Мин,месец го пишеше в днес,бг,, така че тоя бисеров просто е самата скромност
10
1
 
19
 
! Отговори
beni преди 8 години
Просто сa пропуснaли нули при писaнето !
9
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
явно това което са му го запорирали го е прежалил за да замаже очите на хората а сто пъти повече го е укрил
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз ако открадна 1 милион смятаите ще ме разнищят до десето коляно а тоя само му ги запорира ли , едно е да ти запорират друго е да ти отнемат
7
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той открадна повече пари още когато беше в СДС , как само 1.5милиона?
6
1
 
33
 
! Отговори
ааа преди 8 години
А затвор кога????