11 г. затвор за пияния граничар убил бебе на тротоар

Костадин Стоянов пиян и надрусан е карал с 59 км./ч
Обновена: 28 апр 2015 16:04 | 28 апр 2015 15:57, Камелия Цветанова
55

Бащата на Красимира. Снимка: Булфото

Бургаският окръжен съд прати за 11 години в затвора Костадин Стоянов за убийството на 11-месечната Красимира в село Крушовец, станало при катастрофа през есента на миналата година. Съдът го лиши и от книжка за 13 години.

Разходите по делото трябва да бъдат платени от Стоянов.

Повторната автотехническа експертиза по делото за катастрофата показа, че бившият граничен полицай Костадин Стоянов е карал с 59 км/час в созополското село Крушевец.

Още по темата

Това стана ясно по време на днешното заседание по делото, при което бяха изслушани тримата вещи лица, изготвили експертизата по искане на защитата на подсъдимия, съобщи "Фокус".

Данните от нея станаха основание държавното обвинение в лицето на прокурор Димо Маджаров да поиска изменение в обвинението, тъй като в първата техническа експертиза бе посочена скорост на автомобила от 49 км/ч или под разрешения от закона минимум от 50 км/ч за движение в населено място.

Към обвинението бе добавено и превишаване на скоростта в населено място. Съдът прие изменението на обвинението.

Прокурор Димо Маджаров поиска присъда от 10 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие и лишаване от право на управление на кола за период от 12 години.

Стоянов бе обвинен в това, че в пияно състояние и след употреба на канабис, със скорост над разрешената за движение в населено място, е нарушил правилата за движение по пътищата и е напуснал своята лента като така е причинил катастрофа на тротоара, при която бебето е загинало на място.

Адвокатът на родителите на 11-месечното бебе Красимир Кънев и майката Нонка поиска максималната присъда от 15 години.

Защитата поиска Стоянов да бъде оправдан по по-тежките обвинения и да получи по-леката присъда от 2 до 6 години за причиняване на неособено тежък смъртен случай.

Бившият граничен полицай Костадин Стоянов заяви, че никога през живота си не е употребявал наркотици и обяви, че ще обжалва присъдата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А понятия като условна присъда трябва да изчезнат.И да сложат камери на всички пешеходни пътеки.!0 лв да е глобата, ще си избият парите за камерите за по-малко от месец.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно ми е каква ще бъде присъдата за убиеца на Паоло?Крайно време е да променят законите и правилниците по прилагането им.Размазани понятия "от...до..." в закона трябва да изчезнат.Трябва да има минимална присъда и от там за се започва:- с превишена скорост - в зависимост от превишението - добавят годинки;- Убил си човек в населено място +3 години- Убил си в пешеходна зона + 10 години- след употреба на алкохол - +години в зависимост колко си пил- избягал си от местопрестъплението+10
27
0
 
9
 
! Отговори
Това не държава преди 8 години
Осъден на 11 години затвор с отнета книжка за 13 години....То хубаво е осъден да е в затвора, ама след като като излезе от затвова му вземете книжката, а не сега за 13 г. След като като му изтече присъдата от 11 г. той ще излезе и след 2г. си получава книжката и пак ще може да кара... и да мачка който си поиска... ....тези съдии *** ли са???
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАЛКО ,ТВЪРДЕ МАЛКО
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вони на расизъм и ксенофобия . Максим Ставииски ,пиян и то много повече, зачерни две семеиства,други останаха инвалиди и понеже е евреин ,си го премести в другия крачол. Ама ако е българин ,да има как ,да го опекат жив.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момент да сметна само: 11 години за убийство на човек. Това прави 3 убийства, които могат да се излежат спокойно. 240 депутата делени на 3 прави 80 човека. Ееее, че то с 80 човека можем да изчистим държавата и дадем пример на останалите. Чиста работа! Още 10 човека за 30-тина ключови фигури и мисля, че се уредихме.
23
0
 
2
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Какво е това бимзита
22
1
 
12
 
! Отговори
край преди 8 години
Съдиите дължат обяснения - защо Ставииски така този иначе / при непроменян закон/.
21
3
 
15
 
! Отговори
Горо преди 8 години
Ау, ама то си е "неособено тежък смъртен случай", бе защитата. Дайте да ви избием от упор и да е го пишем никак неособено тежко!? Този на вид е като типичния бабаит-***. Смъртни присъди за такива, какво ще ги храни държавата в общежития?
20
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
piqndeta bimzita
19
0
 
10
 
! Отговори
ахмед преди 8 години
Браво Констадине естествено че ще обжалващ за по-лека присъда,ти не си употребявал канабис по твоята логика и така обжалването може да бъде благоприятно за теб.Те пак много ти дали 11 години затвор в България,има хора убивали по 2-3 са на домашен арест хайдеее върви народе възродени
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не е тази присъда - трябва коренно да се променят законите в тази държава. Само как звучи - пиян, с наркотици в кръвта, кара с превишена скорост в населено място, блъска на тротоар и убива дете и за всичко това - 11 години? Вероятно при добро поведение ще му се намали на 2/3 и след 8 години ще излезе.И това е справедливо??? Не знам да помислят реално и да видят фактите - едно семейство загуби детето си!
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ставийски като уби двама какво му направиха? Пръднаха му на хуйчето..... ама щом е за българин - секира от кръста. Няма съд, няма справедливост, няма възмездие, няма държава.
16
1
 
20
 
! Отговори
me преди 8 години
"причиняване на неособено тежък смъртен случай"? Айде стига бе! Това ако някой го е казал, е за съд! Как може да си позволява да оценява кой живот е по-важен и кой не?! Отвратително! А иначе присъдата не е лоша като за ПТП, лошото е, че при обжалването ще я намалят, после лежи половината и си отива вкъщи след 3 години, все едно не е убил човек докато е бил пиян и друсан.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изявление на адвоката: "Не може поради професионалната си принадлежност един подсъдим да носи по-тежка наказателна отговорност. Това не е допустимо по законите на нито една европейска държава".Не, г-син адвокате, той си носи такава отговорност, като всеки друг човек. За такива изявления такива като теб трябва да бъдат изключвани от адвокатската колегия.
14
1
 
24
 
! Отговори
ети преди 8 години
Ама че гадост, изтрийте този израз за неособенно тежък смъртен случай, че направо дразни. То бива *** ама чак пък толкова .... Тия адвокати как спят изобщо.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страннамприсъда, странни неща се говорят за случилото се.
12
3
 
2
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Sa ubiistvoto 11g sa malko no i 20 g da sa bog da prosti detenzeto nali bG se u4i ot USA Tova ako Stane go jivoten satvor
11
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"неособено тежък смъртен случай"За тази гавра на адвоката трябва 120 килограмов мъж да му удари 150 тояги на голо
10
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на майката кой ще потърди отговорност, че си е оставила бебето отвъка на тротоара, а тя си пазарува? До колкото се разбра пътят е натоварен, поне тава казаха когато стана инцидентът. Не ме разбирайте погрешно, полицая има вина, просто е чудно коя майка си оставя бебето отвъка на жегата, на натоварен път и върши нещо? Майката също трябва да понесе наказание за несъобразяването си.