Оставиха в ареста акушерката биячка Емилия Ковачева

Тя проплака пред съдиите: Освободете ме, не съм виновна!
Обновена: 30 апр 2015 13:59 | 30 апр 2015 12:56, Красимир Ангелов
69
Оставиха в ареста акушерката биячка Емилия Ковачева
Снимка: Булфото

Софийският апелативен съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която преби новородено момиче в столичната болница "Софиямед". 

Мотивът на съда, да остави мярката "задържане под стража", e, че е на налице обосновано предложение за умишлено умъртвяване на новородената Никол Димитрова.

Още по темата

Преди да бъде обявено решението на съда, Емилия Ковачева поиска да бъде освободена, защото е невинна. Самата Емилия се обърна към съдиите с думите: "Моля да бъда освободена, не съм виновна". Самата акушерка обяви пред съдиите, че не си спомня какво точно се е случило.

Според защитата й пък са иззети записи от камера, които не доказвали, че Ковачева е искала да убие бебето. Според адвокатът на Ковачева общественото мнение по случая е било манипулирано.

Прокурорът Димитър Арабджиев подчерта, че все още не е ясно защо една нормална до този момент жена и майка е посегнала на новороденото. Известни предположения можело да се направят и от разговорите й с психиатрите, пред които Ковачева казала, че била раздразнена и от това, че не можела да успокои плачещото бебе, както и от 24-часовото дежурство.

Само преди ден от болница "Софиямед" обявиха, че акушерката е взела по свое собствено желание 24-часово дежурство. Тя е искала да слее дежурствата си и след това да излезе в отпуск.

Както Dnes.bg писа, на 25 април Софийският градски съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за убийство на новородено бебе в болницата "Софиямед". Съдът уважи искането на държавното обвинение да наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на акушерката,

Ковачева бе обвинена в тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Според съда са налице достатъчно доказателства, че обвиняемата е извършила деянието, в което е обвинена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пичове, поредица от случайности, не е случайна. Как и 2та бизнеса на един неизвестен до вчера тарикат стават медийни обекти за няколко дена. Тоя дето е печелил търговете на кмета на Пазарджик и му е подарил апартамента е собственик и на София мед
25
1
 
52
 
! Отговори
калоян преди 8 години
Ами като била преуморена, изнервена и смазана, що не си го изкара на някоя мебел, нещо да счупи, врати да тряска, на някой друг човек да си го изкара, да му се навика, пък да се кротне. Нормалните хора като "прегреят" с такива неща си изпускат нервите. Не пребиват беззащитни същества. После разправяйте, че някой друг й бил виновен.
24
5
 
48
 
! Отговори
Само затвор! +10 год преди 8 години
Изобшо не е луда или преуморена! Тя така си е правила и преди! Просто това й е бил метода на работа за да си спи спокойно на дежурствата! Ако някое бебе се разреве тази набързо го омути с два три удара и до сутринта няма грижи! Даже един от лекарите каза че като бил с нея на дежурство бил много доволен, защото дежурството минавало много спокойно?! А то каква била работата - няколко юмрука в главата на ревящото бебе и после тишина до сутринта! Това е правено умишлено и за това си е чисто престъпл
23
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако наистина собственика на София мед е същият който е и на Фирмата замесена със кмета на Пазарджик, това може наистина да е нагласено против него. Хем му удрят стоителната фирма с пазарджишкия кмет, хем и болницата с пребитото дете. Ние поумняхме, но може и кукловодите да имат по-добри идей! Иначе ако си просто луда си е за съд и то народен
22
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Акушерката - ясно, тя ще си го получи, защото е мишка, НО БАТКО И БРАТКО -НЕВИННИ ????
21
4
 
45
 
! Отговори
666 преди 8 години
не си виновна ли ?!? на клипа кой ти движи ръцете ?! психопатка.. да те задумка сега един без врат да видим дали ще посегнеш пак...
20
2
 
52
 
! Отговори
До извратено преди 8 години
Палачите са тия дето за 8 часа работен ден са узаконили 360 лв. минимална заплата на месец и това бруто.Чисто е около 280 лв. месечно.Ето тези плачи търсиш ти!
19
5
 
43
 
! Отговори
Извратено преди 8 години
Ако в България е законно да се работи по 24 часа не знам кое е незаконно.Явно е,че Емилия е също жертва в случая.Дано се назоват и палачите,защото те са виновните.
18
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ауууу какъв строг съда по отношение на Цецоу осъден на лишаване от свобода на две инстанции и то ефективно що не се прилага същата мярка за неотклонение - задържане под стража?
17
1
 
52
 
! Отговори
Харпър преди 8 години
До Анонимен 7Огромна част от населението работи за мизерни пари, нали? На всеки може да му дойде да почупи нещо, но тук говорим за беззащитно новородено бебенце. Хора, работещи в здравеопазването просто нямат право да губят контрол, не и по този начин. Идва ти да чупиш - чупи оборудване, ако трябва, но не посягай на живот, който току що е започнал. Няма оправдание за постъпката на тази жена.
16
2
 
47
 
! Отговори
х преди 8 години
Ясно е че жената е полудяла. за 25 години народа проСто изчатка.Вашите любимци БСП ГЕРБ Сините пембяните. Те се изгавриха с народа .
15
3
 
35
 
! Отговори
ни съ знай преди 8 години
Правилно, следващият опит да убие бебе може и да бъде успешен!
14
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновната си е виновна, но същата съдба трябва да имат и шефовете които са и дали да работи толкова часове. Има Нареддби, има закони за работното време и те трябва да се спазват. Вината не е само на тази жена, тя е физическия извършител, но другите също са толкова виновни.
13
1
 
63
 
! Отговори
nnn преди 8 години
Нечовешката постъпка е факт, виновна е, но да видим дали инспекцията по труда ще глоби тая болница за това,че хората там работят по 24 часа без прекъсване и робите в робовладелския строй сигурно са били по-добре!
12
7
 
46
 
! Отговори
n.d преди 8 години
трябва да бъде линчувана тази .
11
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 7Има много хора навсякъде по света които работят на ниска заплата, но не блъскат новородени бебета в стени. Като ти е толкова мила акушерката направо я вземи за свекърва.
10
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 7Аман от такива хуманисти като теб. Все всички са ви виновни, но не и самия престъпник. А и сигурно тази сатана на снимката е действала при неизбежна самоотбрана след ляво кроше в лице от новороденото, нали?
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арестувайте Ганий Желев той е вторият Теодор Попов!
8
19
 
36
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Uvolniavat ia.davat i uslovna prisuda i tva e.zakvo durjat jenata v zatvora?niama smurten sluchei niama rezidiv.prosto lov na veshtici.tupo che e bila novorodeno no chak za zatvora da se gavriat pak neshto krivorazbrano
7
9
 
57
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
Гледай ти да не случиш на такава "нормала жена", че да те питам тогава как се чустваш. Аман от форумни философи като теб, ако беше твоето дете пак ли така щеше да се обясняваш.?