Оставиха в ареста акушерката биячка Емилия Ковачева

Тя проплака пред съдиите: Освободете ме, не съм виновна!
Обновена: 30 апр 2015 13:59 | 30 апр 2015 12:56, Красимир Ангелов
69
Оставиха в ареста акушерката биячка Емилия Ковачева
Снимка: Булфото

Софийският апелативен съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която преби новородено момиче в столичната болница "Софиямед". 

Мотивът на съда, да остави мярката "задържане под стража", e, че е на налице обосновано предложение за умишлено умъртвяване на новородената Никол Димитрова.

Още по темата

Преди да бъде обявено решението на съда, Емилия Ковачева поиска да бъде освободена, защото е невинна. Самата Емилия се обърна към съдиите с думите: "Моля да бъда освободена, не съм виновна". Самата акушерка обяви пред съдиите, че не си спомня какво точно се е случило.

Според защитата й пък са иззети записи от камера, които не доказвали, че Ковачева е искала да убие бебето. Според адвокатът на Ковачева общественото мнение по случая е било манипулирано.

Прокурорът Димитър Арабджиев подчерта, че все още не е ясно защо една нормална до този момент жена и майка е посегнала на новороденото. Известни предположения можело да се направят и от разговорите й с психиатрите, пред които Ковачева казала, че била раздразнена и от това, че не можела да успокои плачещото бебе, както и от 24-часовото дежурство.

Само преди ден от болница "Софиямед" обявиха, че акушерката е взела по свое собствено желание 24-часово дежурство. Тя е искала да слее дежурствата си и след това да излезе в отпуск.

Както Dnes.bg писа, на 25 април Софийският градски съд остави в ареста акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за убийство на новородено бебе в болницата "Софиямед". Съдът уважи искането на държавното обвинение да наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на акушерката,

Ковачева бе обвинена в тежко умишлено престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Според съда са налице достатъчно доказателства, че обвиняемата е извършила деянието, в което е обвинена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видях видеото в ютуб. Лудница Лелката така се беше развилняла над бебето, че ми е странно как не го утрепа. :(Или трябва да я осъдят ефективно или да я пратят в лудница. Не виждам друг вариант. Горките и деца, но като видях какво прави, нищо чудно и на тях да посегне лошо, ако я ядосат.
5
39
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много *** народ.Никой не се усеща,че държавите и всички ние сме виновни за тия случаи.Акушерката е била съвсем нормална жена,която е искала нормален живот.Но как да го получи като взима мизерни пари,работи в мизерни условия,получава мизерно отношение,а уж има най-хуманната професия,която всички би трябвало да уважават.Случилото се е непростимо, но за хората, виновни за това положение,които мълчат с години и дават мнение само във ФБ.Вие трябва да бъдете линчувани.
4
10
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доживотна присъда за тая! Нищо друго! Това дете тепърва ще се разбира Ще има ли психически проблеми!
3
6
 
65
 
! Отговори
питанка преди 8 години
'Що бе, пуснете я. Може навън да я чакат други преуморени от работа хора, които после няма да си спомнят и няма да са виновни.
2
2
 
72
 
! Отговори
ист преди 8 години
Акушерката Емилия е закопчана отзад, а съдия Ченалова отпред.Двоен аршин прилагат съдиите. А уж всички сме равни пред закона. Не виждам управителя на болницата, разрешавал робски труд по 48 часа.
1
4
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма никакво оправдание за посягане на дете,особено на новородено!!!Като нямаш нужната психика за такава отговорна дейност,не се захващай!!!