Нели Куцкова: ВСС се бунтува срещу бунтарите!

Съдийката не се чувства обидена, че не оглави САС
Обновена: 3 май 2015 11:27 | 3 май 2015 11:20,
11
Нели Куцкова: ВСС се бунтува срещу бунтарите!
Нели Куцкова. Снимка: БТА

Лошото отношение към младите хора в съдебната система, които си позволяват да изразят мнение, ме възмути повече, отколкото това, че не ме избраха за председател на Софийския апелативен съд, коментира пред bTV съдия Нели Куцкова.

"Никой не е длъжен да ме избира и харесва, но трябва да обясним какво се случва – след като един час ме хвалиха и задаваха сериозни въпроси, те не ме избраха и не обясниха защо", каза тя, допълвайки: "Всеки акт които завърши с решение, трябва да бъде мотивиран".

"Единственият, който си каза, беше шефът на етичната комисия Ясен Тодоров и той обясни, че съм политически обвързана, защото съм била зам.-министър на правосъдието", посочи Куцкова, но отрече да има някакви политически зависимости.

Съдията каза, че не се чувства обидена, но решението на Висшия съдебен съвет е оскърбително за голяма част от колегите ѝ : "Този акт, който се показа, е крайно обезкуражителен за младите колеги", коментира тя.

Куцкова даде за пример и друго скандално решение в деня, когато не беше избрана от ВСС – с гласуването на статутите на несменяемост на млади съдии.

По думите ѝ един от младите ѝ колеги от т.нар. бунтари и критичен към ВСС – Красимир Мазгалов, не е получил мнозинство, когато е гласуван неговият статут, което би означавало уволнение. В крайна сметка решението е било прегласувано.

Още по темата

Според нея това означава, че "който много знае да приказва, няма да придобие статут на несменяемост". 

"Това отношение към младите хора, които се позволяват да изразят мнение, ме възмути повече", допълни съдийката.

По думите ѝ гнилите ябълки в съдебната система не се ограничават със съдия Румяна Ченалова.

"Предпочитам да говоря за здравите ябълки – вярвам, че са повече. Дядо ми беше професионален градинар и от него знам, че гнилите не заразяват здравите, но все пак се виждат", посочи Нели Куцкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекалено добра кандидатура, затова не я избраха. Страхуват се от по-честните и способните.
8
0
 
5
 
! Отговори
Писмо от мафията преди 8 години
Искаме специално да благодарим на ръководството на съдебната система в България в лицето на Цацаров, ВСС, благодарение на които България е истински земен рай за нашата дейност! Същата благодарност би изказала и голяма част от актуалния политически елит в страната, но хората са притеснителни и не могат да застанат с имената си.
7
0
 
5
 
! Отговори
Anton преди 8 години
Реформа в съдебната система няма да има, докато на ключови постове в правосъдието са хора със (не)ясни зависимости като Цацаров и Георги Колев, както и мнозинството от този ВСС. На всички досегашни шефове трябва законово да се забрани да изпълняват ръководни длъжности в съдебната система поради отговорността им за пълния и провал и липса на доверие в обществото. Следваща стъпка трябва да бъде проверка на имотното им състояние и процеси за пране на пари и незаконно придобито имущество. ОСТАВКИ!!!
6
4
 
7
 
! Отговори
робеспиер преди 8 години
На снимката - българската Жана д'Арк в диво състояние!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен 22222 преди 8 години
Госпожо Същия, по скромно го давайте. Света не почва и не свършва с Вас. Живеете в най - бедната държава в Европа и работите в най - корумпираната съдебна система. Може да сте великолепен юрист и почтен човек но определено правите лошо впечатление с тоя рев. Хората един от друг не се отличаваме с разстояния от мега калибър.
4
2
 
6
 
! Отговори
4epa преди 8 години
R AZBERETE- NIAMA DA IMA PROMIANA DO KATO BSP I DPS UPRAVLIAVAT SADEBNATA SISTEMA !!!!!
3
0
 
14
 
! Отговори
ФАКТ преди 8 години
ВИСШИТЕ МАГИСТРАТИ СА ШАПКАТА НА МАФИЯТА !!!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако я бяха избрали, то все едно Иван Костов, а той много умело кадрува, какъв то продукт я сама тя. Така че, най-добре целият ВСС да се разпусне и да се избере нов!
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
естествено! бсп и дпс, които са основните контролиращи съдебната система органи, няма да допуснат да има каквато и да е промяна!