"Домашен арест" за студента, прегазил дете край Бургас

Младежът избягал от катастрофата заради страх от ромска вендета
33
"Домашен арест" за студента, прегазил дете край Бургас
Снимка: Reuters, архив

Бургаският окръжен съд постанови мярка за неотклонение "домашен арест" за 23-годишния студент Даниел Катрапелов, убил на пътя осемгодишно момче от ромски произход.

Инцидентът стана на 2 май в Бургас, като след него Катрапелов избяга от местопроизшествието с автомобила си. Младият мъж бе задържан четири часа по късно край Карнобат.

Още по темата
На съдебното заседание днес студентът каза, че е напуснал местопроизшествието от страх от ромите, които започнали да идват към мястото на катастрофата.

Обвиняемият е управлявал автомобила си с по-висока от максимално разрешената в този пътен участък скорост, отчитат от обвинението.

Както Dnes.bg писа, на 2 май 8-годишно дете загина, блъснато от автомобил по околовръстния път за Созопол. Установено е, че детето е пресичало неправилно шестлентовия булевард „Тодор Александров” от езерото „Вая” в посока кв. „Акациите”. Момченцето е от ромски произход.

След предизвикване на тежката катастрофа шофьорът вместо да спре и да окаже помощ, продължил, нарушавайки задълженията си, като участник в пътния трафик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
7
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Новобрански е постъпил - трябвало е да изчака и да види дали наистина има десетки роми които се втурват към него и лека-полека ако е така да си тръгне с около 20км/ч така че да не могат да го настигнат и да се обади на полицията.
7
6
 
9
 
! Отговори
никой преди 8 години
До Берлинчовека трябава да е в затвора, това е ясно
6
13
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
А дали, ако детето беше бяло, щеше да спре и да го закара в болница?! Затвор за ***!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обвиняемият е управлявал автомобила си с по-висока от максимално разрешената в този пътен участък скорост, отчитат от обвинението. - GAME OVER
4
5
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Каращити с по висока скорост беспорно са виновни но деца на пътя нямат работа има детски площадки 5... 6 годишни деца се разхождат по градски улуци с колелета без радителски надзор покрайтях минават коли... и после родителите зейнат с колеми усти ...всеки им е виновен но най малко те
3
4
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
малки деца нямат работа по улиците без придружител
2
16
 
35
 
! Отговори
да ама не преди 8 години
Ако наиснина го е било страх, можеше да звънне на 112 или да спре пред някое РПУ. А той от страх избягал в Карнобат, стига глупости.
1
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на съда.