Каквото и да става, делото срещу Бисеров ще влезе в съда

Цацаров се закани, че рано или късно обвинителен акт ще има
12
Каквото и да става, делото срещу Бисеров ще влезе в съда
Снимка: Булфото, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви в Брюксел по повод връщането от съда на обвинителния акт срещу Христо Бисеров, че съдебни актове не се коментират, освен с протест на прокуратурата.

Още по темата
Преценката дали да се протестира е на наблюдаващия прокурор, каквото и да прецени, ще го подкрепя. Каквито и указания да бъдат дадени от съда, ще бъдат изпълнени - сега и в бъдеще, ако се наложи - трети и четвърти път, но това дело ще влезе в съда, независимо от поставените указания пред нас. Ще изпълняваме указанията, изискванията на съда ще бъдат изпълнени, но обвинителен акт ще има, добави Цацаров, цитиран от БТА.

По повод твърденията, че над ромските фамилии у нас има покровители, след скандала около Киро Японеца, главният прокурор посочи, че при всички случаи някаква реакция ще има.

Не ми се струва приемливо социалният мир, общественият ред, това не е етнически мир, да бъде пазен, като около домовете на емблематични фигури се струпват полицейски сили във време, когато тези сили могат да вършат съвсем друга работа, свързана със защита на обществения ред и правата на нормалния български гражданин, коментира Цацаров. Кого пазим в случая - една циганска, ромска фамилия. Законите са еднакви за всички - за роми, българи, арменци, цигани, добави той.

Цацаров определи днешната си среща с еврокомисаря по въпросите на правосъдието Вера Юрова като доста ползотворна.

Двамата са обсъдили действията на прокуратурата в изпълнение на препоръките от последния доклад на ЕК, както и професионалната позиция на прокуратурата за създаването и функционирането на европейската прокуратура.

Особен интерес е бил проявен към законопроекта за измененията на Наказателно-процесуалния кодекс, свързан с режима на мерките за неотклонение и предложенията, за да се приключи веднъж завинаги, поне по законодателен ред, с лицата, отклонили се от правосъдието в България.

В това отношение бе изказана изключително сериозна подкрепа, заяви Цацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ни интересува колко пъти и как делото ще влезе в съда, нали това ви е работата. Въпросът е как ще излезе оттам - дали след много шум като поредната херувимка или най-накрая правосъдието ще започне да се случва.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цацаров...срам
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dai boge toi da e parvia...no ne i poslednia
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето знакови дела са образувани,защото са разкрити от други служби,като Брендо,гнилите ябълки,разни наркотрафиканти.Всички са в кюпа и са навързани като свински черва.
7
0
 
7
 
! Отговори
демос преди 8 години
Ако има наблюаващи прокурори и съдии от ЕС,тоя цирк няма да съществува в съдебната система.
6
0
 
7
 
! Отговори
бай Иван преди 8 години
Цацаров,Цацаров.Тоя филм го гледаме четвърт век.За по- младите може да е интересен,но за нас стаите кримки "номер не прайдьот товарищ...." Съдебната ни система е още в петолъчката...
5
0
 
7
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
Обвинителния акт е върнат , защото се плаща и на двете страни . Когато сумите стигнат обществено необходимото равнище всичко ще се реши както казусите Ковачки и Батко ! Спомнете си изтеклите СРС-та на разговорите на честен съдия и следовател за сумите , които могат да се искат по делото на Батко - 10 или 12 милиона !!!
4
0
 
11
 
! Отговори
111 преди 8 години
Да ще влезе в съда за да го оправдаят, Бисеров е стара лисица и си изпълнява ангажиментите към Доган и циркаджиите от Герб, да не казва нищо
3
0
 
23
 
! Отговори
тошо преди 8 години
И какво като влезе в съда всички сте еднакви хвърляте прах в очите на хората, трябва ни Румънската прокурора да видите как ще ревете тогава като измъчения беден Българин.
2
0
 
27
 
! Отговори
много интересно... преди 8 години
Много интересно, тези от прокуратурата дали знаят законите, които определят как трябва да се пише обвинителен акт, та се налага съдът да им връща работата за доработване? Вслучая мога да си направя следния извод: Ако не знаят как се пише обвинителен акт значи са некадърни и нямат място в прокуратурата, ако знаят как се пише, значи нарочно са го написали както НЕ трябва, за да не върши работа! Ще има ли наказани за недобре свършена работа, г-н Цацаров? Не забравяйте, че се идържате от данъците ни
1
0
 
19
 
! Отговори
щърркел преди 8 години
Джаба няма да се промени. Само лъжи.