Сидеров и Сие си сръбвали по време на скандала в самолета

Свидетели по процеса срещу депутата отнесоха днес глоби
153
Сидеров и Сие си сръбвали по време на скандала в самолета
Снимка: Булфото, архив

Софийският градски съд глоби няколко свидетели по делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров. Причината - неявяването им в съдебната зала днес, макар да са редовно призовани.

Заради второ поред неявяване санкция беше наложена и на Димитър Бахнев, участвал в инцидента със Сидеров, съобщи БТА.

Още по темата

Лидерът на "Атака" е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на граничен полицай по време на инцидент на летище "Варна". Тогава възникна скандал на борда на самолет между депутати от "Атака" и френския дипломат Стефани дьо Мортие.

Стюардесата Лили Котева разказа как по време на полета забелязала, че има проблем на борда, както и че нейна колежка вече била отишла при Сидеров, който се изправил на пътеката между двата реда седалки и ръкомахал. Говорел и на висок тон.

Колежката на Котева й разказала, че Сидеров искал паспорта на стоящата до него пътничка, в случая френски дипломат. Лидерът на "Атака" обяснявал, че има правомощия да иска паспорта на спътничката си, защото имал опасение, че може да е терористка. Причината - говорела няколко езика.

Наложило се капитанът на полета да се разпореди Сидеров да върне паспорта на пътничката, след което двамата вече не пътували близо един до друг.

Лили Котева разказа пред съда, че докато поднасяли безалкохолни напитки на борда, всички от групата на Сидеров поискали кока-кола и допълнително по една празна чаша. А малко по-късно стюардесата видяла в краката им празна бутилка от алкохол, която приличала на уиски.

Адвокатите на Сидеров попитаха как се е озовала тази бутилка на борда, след като от съображения за сигурност не се разрешава на пътници да носят течности. Котева обясни, че е възможно да се пазарува от магазините на летището, които се намират след рентгените за проверка на пътниците.

Друг свидетел - Юри Стоименов, първоначално заяви, че на борда не се било случило нещо много обезпокоително. В показанията си пред разследващите обаче, които бяха прочетени в съдебната зала, стана ясно, че Стоименов е видял, че на борда на самолета има известно напрежение и Сидеров искал паспорта на френския дипломат Стефани дьо Мортие.

Конфликтната ситуация продължила след слизането на всички от самолета, когато в автобус на летището във Варна един от пътниците казал на Сидеров, че е простак. Тогава цялата група на "Атака" се събрала около младежа, дошла и гранична полиция. Наложило се мъжът да бъде изведен от автобуса.

Волен Сидеров и днес се възползва от правото, което законът му дава, и не присъства в съдебната зала. Следващото заседание по делото е на 11 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да свърши парите. Споко.Оня ден пак беше в Москва да получи нова вноска. Ако не стане с Москва - план Б - ходи да взема от Доган.
9
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този Болен не е за затвора а направо за въжето
8
4
 
28
 
! Отговори
_ преди 8 години
И какво излиза? От цял самолет пътници, само един е мъж да каже на простака *** в очите...
7
10
 
20
 
! Отговори
Морски преди 8 години
И всички тези свинщини и умопобъркани глупости за едва 45 минути полет включващ излитане и кацане. Какво ли й е било на жената на Сидеров да живее с тоя *** ?
6
20
 
19
 
! Отговори
vans преди 8 години
Сидеров е един от най-големите гл*паци и простаци в парламента,страшно нагъл ***,отдавна трябваше да е последвал Барека
5
21
 
34
 
! Отговори
Momo преди 8 години
Сидеров пак удари дъното.Говорела някакво езика - терористка.Ми значи и аз съм такъв - български, френски, английски, малко руски, македонски и сръбски.Също владея и няколко програмни езика, ако сиак да впише и тях като доказателство.Баси, колко ниско падна този човек. Славата му изяде главата. А като си помисля, че в началото на кариерата му като политик гласувах за него ме хваща срам.
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо мислите отхвърлиха предложението за дрегери за алкохол и наркотици в парламента щото не само сърбат ами и подшмръкват ако един човек е чист няма да откаже да бъде проверен правете си сметка сви парцали са в парламата
3
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, да, полицаят с лека телесна повреда дето беше републикански шампион по някакво карате и Сидеров го наби. Такава измислица може само в България да се съчини.
2
14
 
33
 
! Отговори
курец преди 8 години
И сръбвали и шмъркали тия ***.
1
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров, Сидеров... Ако ги нямаше твоите *** изцепки, щях да гласувам за Атака.