Сидеров и Сие си сръбвали по време на скандала в самолета

Свидетели по процеса срещу депутата отнесоха днес глоби
153
Сидеров и Сие си сръбвали по време на скандала в самолета
Снимка: Булфото, архив

Софийският градски съд глоби няколко свидетели по делото срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров. Причината - неявяването им в съдебната зала днес, макар да са редовно призовани.

Заради второ поред неявяване санкция беше наложена и на Димитър Бахнев, участвал в инцидента със Сидеров, съобщи БТА.

Още по темата

Лидерът на "Атака" е подсъдим за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на граничен полицай по време на инцидент на летище "Варна". Тогава възникна скандал на борда на самолет между депутати от "Атака" и френския дипломат Стефани дьо Мортие.

Стюардесата Лили Котева разказа как по време на полета забелязала, че има проблем на борда, както и че нейна колежка вече била отишла при Сидеров, който се изправил на пътеката между двата реда седалки и ръкомахал. Говорел и на висок тон.

Колежката на Котева й разказала, че Сидеров искал паспорта на стоящата до него пътничка, в случая френски дипломат. Лидерът на "Атака" обяснявал, че има правомощия да иска паспорта на спътничката си, защото имал опасение, че може да е терористка. Причината - говорела няколко езика.

Наложило се капитанът на полета да се разпореди Сидеров да върне паспорта на пътничката, след което двамата вече не пътували близо един до друг.

Лили Котева разказа пред съда, че докато поднасяли безалкохолни напитки на борда, всички от групата на Сидеров поискали кока-кола и допълнително по една празна чаша. А малко по-късно стюардесата видяла в краката им празна бутилка от алкохол, която приличала на уиски.

Адвокатите на Сидеров попитаха как се е озовала тази бутилка на борда, след като от съображения за сигурност не се разрешава на пътници да носят течности. Котева обясни, че е възможно да се пазарува от магазините на летището, които се намират след рентгените за проверка на пътниците.

Друг свидетел - Юри Стоименов, първоначално заяви, че на борда не се било случило нещо много обезпокоително. В показанията си пред разследващите обаче, които бяха прочетени в съдебната зала, стана ясно, че Стоименов е видял, че на борда на самолета има известно напрежение и Сидеров искал паспорта на френския дипломат Стефани дьо Мортие.

Конфликтната ситуация продължила след слизането на всички от самолета, когато в автобус на летището във Варна един от пътниците казал на Сидеров, че е простак. Тогава цялата група на "Атака" се събрала около младежа, дошла и гранична полиция. Наложило се мъжът да бъде изведен от автобуса.

Волен Сидеров и днес се възползва от правото, което законът му дава, и не присъства в съдебната зала. Следващото заседание по делото е на 11 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен е едно много просто момче
89
5
 
8
 
! Отговори
aa преди 8 години
Следващия път капитана да разпореди да го изритат от самолета!
88
3
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 8 години
всички " русофили " да се мобилизират и на фронта в Куманово - командир на патриотичният взвод ,Волен Сидеров Сталинов , другари , не отстъпвайте фронтовата позиция , на редута има водка и македонска наденица
87
4
 
7
 
! Отговори
славянин преди 8 години
''Демократите'' не понасят истината и всеки който я говори е плют от тях!
86
4
 
7
 
! Отговори
говори москва преди 8 години
До ничий >Лудия беше на власт, когато спретна този театър. И своите си го проверяваха. Явно е имало , защо, щом делото влезе в съда!
85
9
 
17
 
! Отговори
Пешо от Свищов преди 8 години
Тоя не беше ли руския травестит , гдето си публикуваше сам голи снимки ,бе...ха,ха,хааааааа....Егати,....ква месията...ха,ха,хааааааааааааааПълна гнусотия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
84
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Voelne ako ne beshe napravil tazi greshka, deto dade na dps vlasta 2013 godina , sega shetshe da si vtora polliti4eska sila , nemoja da otsoish na golemite pari
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Менюто на Авиообяд 28 съдържа скъпи вина, уиски и ликьори. А тука евтино уиски за 20 лева.
82
8
 
8
 
! Отговори
До 107 преди 8 години
Да, от чисто любопитство го прочетох. С изключение на 2-3 неща - останалото е популизъм и демагогия. Все неща, които няма как да се случат чисто икономически и са написани само и само да се хареса това на малоукмниците, които гласуват за него. Пише какво трябва да се направи, но не и как да се направи... *** му гласоподаватели го харесват и затова гласуват за него, за да може да си пътува и да прави простотии, които после да представи като заговори и балъците да му се кефят повече..
81
7
 
8
 
! Отговори
до 107 преди 8 години
И аз мога да напиша мега план ама като никой не действа по него си остава гол популизъмок?Нали знаеш с чий милион и половина е подпомогнато Беловласото джудже :D
80
10
 
8
 
! Отговори
Избягал преди 8 години
Абе коментираме конкретен случай под тази статия! Какво общо има пиянското му поведение с програмата на Атака!!! Да не би той да я е писал! Айде стига сте затваряли очи пред очевидната мъ наглост простотия!!!!Ще иска паспорта на дамата!!!Що не се прави на мъж с някой мъж ами намерил с жена !!!!
79
13
 
15
 
! Отговори
Едва ли има преди 8 години
От тези, които пишат тук срещу г-н Сидеров, има ли някой, който е прочел програмата на ПП АТАКА "Планът Сидеров"?
78
16
 
21
 
! Отговори
sw. преди 8 години
Само и единнствено Волен говори директно и не им мълчи на предателите и дупедавците на БГ.Само той говори истината такава каквато е !! никой-нищо неможе да каже срещу това,защото е факт!Навремето и аз мразех Русия,сега не обичам я,само тя може истински ръка да ни подаде,а не фалша на еврогейците и англосаксонската масонска башибозушка ***!!!И Той го казва в прав текст-и това е истина,малко ли е??!! скоро почти цяла БГ ще е с него ,защото вижда истинноста и промисъла в неговата борба за БГ!!!!
77
8
 
7
 
! Отговори
Нормален преди 8 години
Есктра и коментара ми изтрихте! Е затова се махнах:) Заслужавате си Сидеров!!!!
76
3
 
0
 
! Отговори
Нормален преди 8 години
До АнонименНе си дорасъл горкия да даваш квалификации:)
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НормаленНЕ, НЕ СИ НОРМАЛЕН.
74
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сектор "Юруш" да се моли за пациента !
73
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен е велик! Лъжите срещу него вече не минават!
72
5
 
5
 
! Отговори
до луцифер от славян преди 8 години
Ами не може всички да сме фенове на изтънчените и дипломатични хомоноиди като вашия любим П.д.роско! Едни харесват ''хулиганите'', други - меките и нежни китки!
71
4
 
12
 
! Отговори
до луцифер от славян преди 8 години
Че кой нормален днес не мрази третополовите атлантици!?