Нови обвинения за Баретата – дрога и кражба на "Мерцедес"

Иванов бил тартор на група, действала по морето и в София
12 май 2015 14:18,
6
Нови обвинения за Баретата – дрога и кражба на "Мерцедес"
Снимка: архив Булфото

Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата, се сдоби с нови обвинение.

Спецпрокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу него като ръководител на организирана престъпна група и срещу десетима участници в нея. Групата е била специализирана за разпространение на наркотици.

Срещу Баретата е повдигнато и друго обвинение – за кражба на "Мерцедес Е500" на стойност 27 900 лв., уточниха от прокуратурата.

Още по темата

На петима от престъпната структура - Ивайло Борисов, Златко Гочев, Стефан Грозданов, Петър Цветанов и Тодор Цветанов са повдигнати обвинения за участие в престъпната група.

Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Галин Лазаров и Добромир Добрев са обвинени освен за участие в групата, и за притежание и разпространение на наркотици. Добрев е обвинен и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.

Според събраните доказателства, групата е действала от октомври 2011 г. на територията на Южното Черноморие, София и Казанлък. Имала е висока степен на организираност и точно определени функции на всеки от участниците на съответното ниво.

Баретата ръководил дейността й до 29 януари 2013 г., когато срещу него бе извършен неуспешен опит за убийство.

След това групата е продължила дейността си без формален ръководител  до задържането на участниците.

Златомир Иванов е контактувал единствено с намиращите се под него в йерархията Ивайло Борисов и Златко Гочев. Те от своя страна организирали същинското разпространение на наркотици (предимно кокаин, марихуана и амфетамини с високо качество), набирали дилъри и събирали парите от продажбата, става ясно от разследването.

Това са поредните обвинения срещу Баретата, по които срещу него се водят дела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
Тоя има 10000000 обвинения и нито една осъдителна присъда, баси и съдебната система!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре ще го обвинят и за крупна кражба на близалка от 5- годишно дете. С тези коли вече много се изложихте! Не че не трябва да гние в затвора, ама един път повдигнете обвинения, които ще минат в съда, стига вече некадърни прокурори!
3
2
 
2
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Ako ne e Zlatko,shte e Myumyun ili Sreten ili nyakoi rusnak,zatova po dobre Zlatko da e ot nashiya dvor.
2
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Ама той още ли не е избягал? Излага се! Къде, къде по дребни риби се уредиха с топли местенца в Африка и кой знае още къде пък той си седи тук ...
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нима преди това службите не са знаели за подвизите на тия ***?Кой е тартора над тоя тъпан?Коя партийна централа му е спретнала чадъра??