Проверяват случай на деца, пропуснати на "Маказа"

Двете дечица са напуснали страната без документи
13 май 2015 15:25,
3
Проверяват случай на деца, пропуснати на "Маказа"
Снимка: Facebook

Полицията разследва случай, в който две пътуващи с родителите си деца са били пропуснати да преминат граничния пункт "Маказа" и да напуснат страната без документи, съобщиха от МВР.

Проверката ще установи кога и как семейството е преминало границата, има ли допуснато нарушение от граничните полицаи и в какво се изразява то.

От полицията допълниха, че при установяване на нарушение от страна на граничните служители, ще им бъдат наложени съответните законови санкции.

Семейството от Кърджали е напуснало България в неделя по обяд през ГКПП "Маказа" и като не могло да влезе отново в страната през пункта, опитало да се прибере през още два гранични пункта - в Свиленград и Ивайловград, разказа пред БТА бащата на децата Илия Илиев.

Той обясни, че двете деца - на 4 и 5 години, не притежавали червени паспорти заради незнание на родителите, че са им необходими такива. Семейството вече е в България, след предоставяне на актовете за раждане на двете деца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
6
 
! Отговори
Патил преди 8 години
Някои правила по границата ни са направо абсурдни.
1
0
 
4
 
! Отговори
Бай Шано преди 8 години
Преди години на македонската граница чакахме половин час, да се появи някой и да ни удари печат че влизаме в БЮРМ , за да нямаме проблеми като излизаме