Започна делото срещу бившия кмет на Царево - Петко Арнаудов

Обвинението е за продажба на общински имот на безценица
13 май 2015 16:56, Анисия Иванова
2
Започна делото срещу бившия кмет на Царево - Петко Арнаудов
Снимка: архив Булфото

Окръжният съд в Бургас даде ход на наказателно дело срещу бившия кмет на Царево Петко Арнаудов. Той е подсъдим по обвинение за това, че през 2005 година е нарушил служебните си задължения по Закона за устройство на територията и Закона за общинската собственост, с цел да набави за "Петров комерс 99" ЕООД облага.

През септември същата година, Арнаудов сключил договор с фирмата за продажбата на недвижим имот - частна общинска собственост за сумата от 31 800 лева. Цената била толкова занижена, че община Царево е ощетена с 137 800 лева, пише в обвинителния акт. Делото срещу Арнаудов е въз основа на подаден от община Царево граждански иск.

По време на съдебното заседание днес бяха разпитани двама служители на община Царево. Изслушани бяха две вещи лица, изготвили съдебно-оценителска експертиза за пазарната стойност на имота и съдебно-техническа експертиза за промените в плана за регулацията му.

Защитниците на подсъдимия оспориха заключенията на двамата експерти и поискаха съдът да не ги цени при произнасяне на присъдата. Процесът срещу бившия кмет на Царево ще продължи на 18 юни, за когато са призовани за разпит неявили се днес двама свидетели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще се привлече като обвиняем Сергей Станишев за далаверата със заменките от които държавата е загубила около два милиарда? А само той ли.Кой открадна Каолин?Жаблянов депутат ли е още в БСП?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя *** отдавна трябваше да е в кауша - продаде една ливада общинска на социално слаб а той взе че дигна неколко блока апартаменти