Прокуратурата "за" подновяване на делото срещу Станишев

Основанието: Снетият имунитет на евродепутата
26 май 2015 11:07,
11
Прокуратурата "за" подновяване на делото срещу Станишев
Снимка: Булфото, ахрив

Софийска градска прокуратура е внесла в Софийския градски съд искане за възобновяване на спряното административно-наказателно производство срещу Сергей Станишев, съобщиха от Прокуратурата, цитирани от БТА.

Основанието за това е решение на Европейския парламент от 11 март 2015 г., с което е снет имунитетът на Станишев като член на Европейския парламент.

Имунитетът на Сергей Станишев беше поискан през ноември 2014 г. от главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с воденото срещу него дело за загуба на документи, съдържащи класифицирана информация.

Още по темата

В мотивите си Европарламентът е посочил, че липсва подозрение, че делото срещу Станишев е било заведено с намерението да се причини политическа вреда на съответния член на Европейския парламент.

Ускорената процедура бе по изрично настояване на самия Станишев, изпратено до членовете на парламентарната комисия по правни въпроси.

Снетият имунитет на Станишев като член на Европейския парламент е основание за възобновяване на производството срещу него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
7
 
! Отговори
a преди 8 години
А кога Сергейчо ще получи ефективна присъда за това , че през 2005 - 2009 г. заедно с Трактора източиха 700 милиона лв от 'Кремиковци' ?'Свещена крава' ли е Сергейчо, че не го съдят за престъпленията му или вече е 'европейска практика' престъпниците да стават европейски депутати ?
8
3
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Другари и другарки ,в тази държава всичко е измислено и създадено за другари и другарки,няма да си вадим очите сега.
7
9
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Все пак да не забравяме случаите с Ало, Ваньо; този с Цв.Цв.; да не забравяме Костинброд и т.н.С уточнението, че Станишев може да е всякакъв, но сам се отказа от имунитет за да може Прокуратурата да си върши работата, доколкото тариката от Банкя опища всичко живо как видиш ли телефонът му бил подслушван и това било монтаж...
6
4
 
6
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
До Анонимен 6Тъй като според теб такива дела няма, не е имало и няма може би да има и тази информация я пускат платените *** от Позитано да те попитам как се спестяват два милиарда? Защото лично работих на тържеството му в Бояна по случай спестените му милиарди. Гости бяха Р. Николов- Пашата, Мл. Михалев- Маджо, В. Рашидов. Цв. Бориславова, Цв. Цветанов, Ив. Алексиев, Б.Гьорев и др. Празненството мога да ти кажа и в кой ресторант и на коя дата беше
5
2
 
3
 
! Отговори
БКП Трол преди 8 години
Дайте го на комунистите, те ще го разстралят директно.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
сега вече от бйе-сйе-пйе-то са му страшно ядосани, като смятат, че той ги докара до сегашния им хал и нали цялото"правораздаване" още е тяхно "сега ще види той"
3
9
 
2
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
А защо не се подновят и делата срещу ББ за търговия със синтетични наркотици, рекет, контрабанда? Медалът има две страни
2
3
 
3
 
! Отговори
Истина преди 8 години
Ако можеше избори да има 364 дена в годината и само на 31 декември да си почиваме, сигурно щяхме да сме сред най-силните държави в Европа.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опа, чакай малко!? Нали уж му дадоха крупна присъда - глоба!? И никой нищо не обжалва тогава. Голямо активизиране по избори, ей! А предишния мандат само слушахме колко черни и крадливи били предишните, а никой не видяхме там където им е мястото на всичките...