Прокуратурата проверява адресните регистрации в Несебър

Проверката трябва да приключи до дни
3
Прокуратурата проверява адресните регистрации в Несебър
Снимка: архив, БулФото

Окръжната прокуратура в Бургас разпореди проверка за незаконни адресни регистрации на територията на община Несебър, съобщават от държавното обвинение.

Проверката е по повод медийни публикации и сигнал от представители на политически партии за закононарушения при извършване на адресни регистрации.

Още по темата
Адресната регистрация се извършва от кмета на общината на района или на кметството, или от определени от тях длъжностни лица при заявяване от лицето. Предмет на проверката е дейността на органите в периода 01.10.2014 г. до настоящия момент и касае градовете Несебър, Обзор, Свети Влас и селата Приселци, Раковсково, Равда, Тънково, Кошарица, Оризаре и други населени места в Община Несебър.

Ще се провери представят ли се документ за собственост, документи за ползване на имота за жилищни нужди, включително договор за предоставяне на социална услуга от резидентен тип и договор за настаняване в специализираните институции или други документи, доказващи собствеността или ползването на имота. Дали при извършване на регистрацията е представено и писмено съгласие на собственик, когато заявителят не е собственик чрез декларация, подадена лично или с нотариална заверка на подписа.

И още - спазено ли е изискването на закона броят на лицата, които могат да се регистрират по настоящ адрес на адреса на едно жилище със съгласието на собственик на жилището, да не надвишава повече от три пъти броя на лицата, които обичайно могат да обитават съответното жилище. Има ли случаи, в които лицата, поискали извършване на адресна регистрация, не са могли да предоставят изискуемите документи и създавана ли е комисия за това, респективно какви становища е давала комисията.

От Министерството на регионалното развитие и благоустройството са изискани данни за това предприети ли са действия в изпълнение на предоставените на МРРБ законови правомощия по установяване на административни нарушения, респективно съставени наказателни постановления във връзка с отстраняване на нарушенията.

Указано е проверката да приключи на 01 юни 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проверяват ли ,дали са отр егистритани от предишен адрес,новорегистрираните???
2
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
tova e dobre. sega i v drugite gradove da se napraviat takiva proverki, dano!!!
1
0
 
3
 
! Отговори
patrion преди 8 години
agitkite i sportististite ot "Spartaka" i "Boteva"da im pomagat, sasedite ot Kableshkovo, Shipka, Batak, Chintulovo, Karadjovo, Benkovski, Rakovski, Voivodovo, Haidutovo, Haramii da im pomagat malko s kvot im e ostanalo neobrano.:-)