Мандатът на ВСС няма да се прекрати предсрочно

ГЕРБ: Промените в Конституцията не целят само кадрови рокади!
29 май 2015 14:35,
3
Мандатът на ВСС няма да се прекрати предсрочно
Снимка: bgonair.bg

Мандатът на Висшия съдебен съвет няма да се прекрати предсрочно с промените в Конституцията и Закона за съдебната власт, за да стане ясно, че корекциите не целят единствено кадрови рокади. Това коментира в ефира на телевизия България Он Ер председателят на Правната комисия в НС Данаил Кирилов.

Той уточни, че от ГЕРБ са направили компромис заради Патриотичния фронт за 4-годишен мандат на членовете на ВСС. По думите му промените в прокуратурата трябва да установят точното място на органа в съдебната система.

Според депутата от Атака и член на Правната комисия Явор Нотев корекции в Основния закон не са необходими, а реформата в сектора може да се проведе чрез ефективно прилагане на сегашната действаща регулаторна рамка.
Макар че не подкрепят идеята за промени в Конституцията, депутатите от партията ще се включат в дебата с конструкти.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Проветрение преди 8 години
До кога съдебната власт и прокуратурата ще спекулират с понятието "независими" ? Да, те трябва да са независими от останалите власти, но това автоматично не ги превръща в безконтролни и преждевременно несменяеми ! Така, както може да има вот на недоверие към изпълнителната власт и предсрочни избори за законодателха власт, така трябва да има и предсрочни избори за съдебни органи ! Власт, която не е проветрива, започва да смърди !
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БОРИСОВ СА ЕДНО ПОСМЕЩИШЕ И ЧИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ И СИ ГО ЗНАЯТ ПОВЕЧЕТО А ДРУГИТЕ СА С КАПАЦИТЕТ НА МИСЛЕНЕ ПО-МАЛЪК И ОТ НА ОВЦА!КОНСТИТУЦИЯ СЕ ПРОМЕНЯ САМО С ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ А ЗА НЕГО ТРЯБВА ДА ИМА НОВИ ИЗБОРИ!!!АМАН ОТ ПРОСТАЩИНАТА ТА ГЕРБ И ЕЛЕКТОРАТА ИМ!
1
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Реформите в Съдебната власт задължително трябва да включват изискване към съдиите и прокурорите за безупречен морал, търсене на незабавна включително наказателна отговорност при укриване на данни компромитиращи го! Всякакави рИформи от типа делене 4 на 2 Х 2 е с цел баламосване на гражданите.