15 г. затвор за шофьора, убил трима край Луковит

Хуриет Сюлейманов обаче е избягал, издирват го
15 юни 2015 15:03,
17
 15 г. затвор за шофьора, убил трима край Луковит
Снимка: архив, Булфото

Окръжният съд в Ловеч осъди на 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим Хуриет Сюлейманов, убил на пътя трима младежи през м.г.

Мъжът е признат за виновен за това, че на 5 май 2014-а около 9.00 часа, на главния път София - Русе, между Луковит и село Петревене, навлязъл е в лентата за насрещно движение, без да е изпреварвал или заобикалял друг автомобил.

Още по темата

Сюлейманов се е движил с превишена скорост и е причинил смърт по непредпазливост на Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслакова и средна телесна повреда на Иван Иванов. Избягал е от местопроизшествието и е направил опит да се укрие.

Според съда извършеното деяние представлява особено тежък случай и затова присъди максималното наказание, предвидено в закона.

Сюлейманов трябва да плати и разноските по делото, както и за направените експертизи.

От обвинителния акт стана ясно, че подсъдимият никога не е имал свидетелство за управление на МПС, а шофира от 18 години. Наложени са му и 12 присъди от общ характер, повечето от които за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Днес той не успя да чуе лично своята присъда, тъй като е обявен за общодържавно издирване и делото се гледаше в негово отсъствие.

От прокуратурата поискаха на Хуриет Сюлейманов да бъде издадена европейска заповед за арест. Тя може да бъде издадена, след като присъдата влезе в сила.

Служебният адвокат на Сюлейманов Петър Цолов заяви, че ще обжалва в установения 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. Той изложи смекчаващи според него вината обстоятелства и поиска присъда под 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки, който навлиза в насрещното платно просто ей така, е наясно, че насреща се движат коли и за мен това не е непредпазливост, това е нарочно деяние. Ежентуален сблъсък е логическо следствие. Който не може да го предвиди, значи има проблеми с логическото мислене и не трябва дори да получава книжка. Дори може би няма да може да завърши 4-ти клас, ако има проблем с логическото мислене на такова елементарно ниво. Абе *** накратко казано и то от наглите. Такива трябва да гният в затвора!
9
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
доживотна без право на замяна всичко друго е порнография
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом някакъв мишок убива трима и бяга безпроблемно, след като са го хванали, то не виждам как някой политик ще влезе в затвора. Вече имам чувството, че съдиите и прокурорите и на 5 лв подкуп са съгласни, щом куцо и сакато избягя и то при такива тежки престъпления.
7
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е*ати смотаната история. Чак не можах да повярвам, докато четох статията. Като за начало, какви са тези 15г. Това ли са ни "строгите" закони? Тоя в някоя нормална държава не му мърда доживотната. Без книжка, убийство на трима човека, избягал от местопроизшествието, избягал след това и от съдебната процедура, не знам си още какво. 15 години. Браво, бе! Е*ати и суровите закони, е*ати... Нямам думи просто
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По тоя стандарт другаря Ставийски би следвало да получи не 2 г. условна, а 7,5 години ефективно.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИзбеГалевите дадоха челен пример.
4
0
 
42
 
! Отговори
Темидчо преди 8 години
Добре - убил ги е , избягал е, укрил сее, хвна ли са го ( браво, аферим на тях) ама защо по дяволите са го пуснали ?!? Казал им е "Няма да бягам,честно!" .Глупава държава, жалка дори.
3
0
 
31
 
! Отговори
Наско преди 8 години
"12 присъди от общ характер, повечето от които за нарушения на Закона за движение по пътищата". Ако някой си беше свършил работата преди това, децата щяха да са живи и здрави! Тия в полицията и прокуратурата могат само да "регистрират".
2
0
 
21
 
! Отговори
gost99 преди 8 години
Още поне по 15-20 г. на прокурора и съдиите издали тази присъда/или ПАРОДИЯ/ и тогава може и да е адекватна на престъплението.СРАМ за правосъдието.....
1
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каква изненада, пародия на съд, пародия на държава...