2 г. затвор за Ахмед Муса Ахмед за радикален ислям

Апелативният съд в Пловдив увеличи присъдата му
34
2 г. затвор за Ахмед Муса Ахмед за радикален ислям
Снимка: БулФото

Състав на Апелативния съд в Пловдив увеличи с една година и осъди на две години затвор Ахмед Муса Ахмед - имам на пазарджишката джамия "Абу Бекир".

Още по темата
Той бе признат за виновен за разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза и участие в нерегистрирана организация.

На Муса бе наложено и административно наказание - глоба в размер на 5000 лева. Той има и условна присъда 3 години, която заради новото наказание също става ефективна.

Магистратите освободиха от наказателна отговорност Абдуллах Салих - районен мюфтия на Пазарджик, и Саид Мутлу - имам на Сърница, които бяха с условни присъди. На тях им бяха наложени глоби съответно по 3000 и 4000 лева, предаде БТА.

Присъдите на останалите 10 подсъдими по делото останаха непроменени - глоби. Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

На съдебното заседание в Пловдив присъстваха районни мюфтии и главният мюфтия Мустафа Хаджи. Преди произнасянето на присъдите Хаджи заяви, че вярва в невинността на подсъдимите и застава зад всички служители на мюсюлманското вероизповедание.

Според него "делото е скалъпено от медиите и прокуратурата и е дискриминационно спрямо мюсюлманите".

На излизане от залата защитниците на подсъдимите съобщиха, че ще обжалват решението пред Европейския съд за правата на човека в Страсбург.

Имаме тази готовност, защото не сме си правили илюзии, че при всичките лъжи и истерии, които се изсипаха по това дело, ще се мине без Страсбург, коментира Васил Василев - един от адвокатите на подсъдимите.

Виктор Янков от Апелативната прокуратура каза, че най-напред ще се запознаят с мотивите на съда и след това ще решат дали ще обжалват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко му е. Вън от България!
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имамите рано или късно ще направят белята. Сега ги пожалиха но ще е за сметка на хората които ще пострадат когато решат да защитават "свещенната религия". Тогава на тези съдии да се потърси сметка защото вината ще е тяхна. Шило в торба не стои е казал народа. Тогава да му мислят Тикваров и Местан. И останалата ***.
20
1
 
14
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
Българин от Германия,напълно съм съгласен. Когато се върнаха новообучените имами от арабския свят се усети че са в спор със старите имами...Явно има разлика. Затова е правилно да има обучаване в ВУЗ-ове с държавно участие и подчинени на МОН.Тогава може да сме сигурни че няма да се пропукаме към сектански втълпявания на вярата..
19
1
 
11
 
! Отговори
PD преди 8 години
Каква е идеята на присъдата? Може би се очаква да размисли или как? Или отговора е "ми колко да му дадем " някаква средно аритметично в стил малко бременна.
18
2
 
13
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
ПЪЛНА ЗАБРАНА на финансова подкрепа и внос на проповедници от Арабските страни !!!Имами да се обучават само в Български Теологически институти, да проповядват само на бългаски език, подобно на Закона действащ в Германия.
17
6
 
4
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
Преди време Св. Синод задължи"Симеон Сакскобургготски ще се споменава в светата литургия "-Това не е ли проповядване на антидемократичната идеология и подмяна на власта в България от парламентарна република на монархия.ЗАЩО НЯМА ОСЪДЕНИ .ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ ДЪРЖАВАТА? точно същите думи съдят този ...Нито му съм защитник но гледам че има двоен аршин...Освен това в правовата ни държава в съдебния състав нямаше нито един мюсюлманин ,което прави православния съд автоматически като светата инквизиция.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да се изкорени тази мръсотия на всеки един по 20 години, да му изсъхнат дронзолите в дранголника. И ако излязат един ден да бъдат тотално аут от живота. Как се появи тази гадост по нашите земи се питам? Кой ги остави с години да се размнжават като *** и да получават пари от арабския свят?
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мустафа Хаджи щом ги защитава, излиза, че е поддръжник на радикалният ислям и ИДИЛ!?!?!! Защото знамето на ИД всичко го видяхме във видеоматериалите по случая - на прозорци, тениски.... и БЕЗ ТЪПИТЕ ОБЯСНЕНИЯ, ЧЕ НЕ ЗНАЕЛИ КАКВО ПИШЕ И КАКВО Е ТОВА!
14
2
 
11
 
! Отговори
! преди 8 години
подстрекаваш и обучаваш хора за масови убийства 2 години? вие нормални ли сте, за такива трябва смъртна присъда без право на обжалване.Май е време народа да си вземе властта ! ! ! На тези които са го осъдили само на 2 години, проклевам ги някой от тези които го следват да убие семействата им!
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
mnogo bre otyk si prolichava korupciata v balgaria ,za izmenichestvo kam darjavata smart.
12
2
 
5
 
! Отговори
istanbul преди 8 години
nay malko 100 godini..
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идете в европейският съд на правата за човека. Само че западняците такива радикали вече направо ги стрелят, щото иначе невинни си отиват.
10
2
 
10
 
! Отговори
chuk преди 8 години
DA SE OBEZGLAVI
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Darjavata ne e darjava, na takiva kato tezi moshennici trqbva da im davat dojivoten zatvor, I az sam myusyulmanin, no sam protiv srehtu takiva neshta
8
2
 
25
 
! Отговори
ККК преди 8 години
За такъв трябва да има 2 варианта . Или до стената или го пускаш за да планира,участва,подпомага и т.н. атентани срещу християни ! Тук май действа второто правило ! Чудя се само ако някой християнин отиде в мйсюлманска държава и започне да проповядва някакъв вид религия и казва че "неверниците мйсюлмани трябва да бъдат убивани".........дали няма да му резнат зелката без съд и присъда ?
7
2
 
22
 
! Отговори
ХХ преди 8 години
Точно за атентата в Франция и другаде като цяло казах че ще е така като съдят подобни хора на по 1-2 години максимално и като мине това време ги пускат с думите "Хайде със здраве , дано си се поправил за тази 1 година в затвора и вече да не си фанатизиран терорист, а смирен мисюлман!" Утре този като излезе и стане отговорник за отнети животи на мирни християни ...питам КОЙ ЩЕ Е ВИНОВЕН ПОВЕЧЕ ? ТОЙ ИЛИ ДЪРЖАВАТА НИ ? Каква е тази ****ЕРАСТКА политика не ми е ясно !?!?!?
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъй като сме Мека Мара и се пишем толерантни, друга песен ще запеем когато тези *** подлъжат някое мингянче, че като се взриви с неверниците ще отиде в Рая където ще го чакат само 77 девственици. Тогава да избесят съдиите които им простиха а на този *** додоха само 2 години.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da vidim kakvo shte kage evropeiskiat sad.
4
2
 
29
 
! Отговори
вера преди 8 години
И след 2 години какво. Ще е станал християнин ли. Законите ни изобщо не са в крак с времето в което живеем. Такива трябва да ги осъждат на екскурзия до териториите на ИДИЛ. Там веднага ще им намерят реализация - шофиори на кола-бомба. /нямам ер малък о/
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да го обезглавят.