Внесоха обвинителния акт за смъртта на Вероника

Разпитани са 24 свидетели, 18 вещи лица са изготвили експертизи
7 юли 2015 11:17, Анисия Иванова
62
Внесоха обвинителния акт за смъртта на Вероника
Снимка: архив Булфото

Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе обвинителен акт срещу Илиян Здравков за грабеж, придружен с убийството на Вероника Здравкова, съобщиха от институцията.

Здравков отива на съд за това, че на 28 февруари в района на Южния пътен възел край жп гарата на Велико Търново (на около 30 метра западно от каменен мост над северния бряг на Янтра) е употребил сила и е ограбил Вероника - отнел е дамската й чанта, два мобилни телефона, портмоне с 25 лева в него, сребърни бижута, тоалетна вода и др. лични вещи на обща стойност 401,81 лева.

Още по темата

Здравков е умъртвил младото момиче, като й е нанесъл удари с брадва в челната и тилната области на главата, които предизвикали счупване на черепния покрив и основа. Със същата брадва нанесъл удари и в областта на лявото рамо на долната челюст на пострадалата с дислокация на фрагментите.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив – Илиян Здравков е осъждан 6 пъти за кражби и грабежи. Последното си наказание той изтърпял в затвора Ловеч на 6 януари.

В хода на разследването Здравков е направил пълни самопризнания. Разпитани са 24 свидетели, 18 вещи лица са изготвили експертизи, открити и иззети са множество веществени доказателства. Разследването е приключило за 4 месеца. Илиян Здравков е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като куче
7
0
 
1
 
! Отговори
до съдиите преди 8 години
Ако го бехте осъдили още ба първата кражба това момиче щеше да е живо!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да му подхвърли 2 грама трева в джоба за да го вкарат в затвора.
5
1
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
ДОКАТО САМИ НЕ ПОЧНЕМ ДА РАЗДАВАМЕ ПРАВОСЪДИЕ ТАКИВА *** ЩЕ СЕ РАЗХОЖДАТ НА СВОБОДА..А КАТО ИМ ОМРЪЗНЕ ЩЕ ЛЕЖАТ НЯКОЯ ГОДИНКА В ЗАТВОРА ДОКАТО РАБОТИМ ЗА ДА ГИ ИЗХРАНВАМЕ...ЗА ТОВА ИЗЧАДИЕ ДРАНЕ НА ЖИВО ...ДА ЗНАЯТ ДРУГИТЕ КАКВО ГИ ЧАКА...
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако го осъдят на по-малко от доживотен затвор, просто.............
3
0
 
13
 
! Отговори
Бавна и мъчителна преди 8 години
Смърт за питекантропа !
2
0
 
14
 
! Отговори
рени преди 8 години
с брадвата и по неговата глава_на кому е нужен такъв кретенкато си излежи присъдата и ше направи още по нечовешко деяниекак може да има такава жестокосткакъв ужас и болка за това момичеда ти убият детето по закъв зверски начинкак ще живеят тия родители
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да го пуснат човека.. то си личи от погледа, че съжалява човека.. освен това културните особености го карат да прави подобни нещата. Къде е БХК да се самосезира...