Пребитото дете с насилниците от месец, майката - в чужбина

По тяхната версия детето паднало и загубило съзнание
Обновена: 21 юли 2015 19:38 | 21 юли 2015 19:06,
37
Пребитото дете с насилниците от месец, майката - в чужбина
Снимка: Булфото

Двамата младежи, пребили 3-годишно дете са Патрик Първев и Александър Донов. Младежите на 18 и 19 години вече са привлечени като обвиняеми в опит за убийство, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

От прокуратурата все още не зная дали детето е бито системно. Не е ясно и дали майката Невена Велинска е наемала и преди двамата младежи и дали те са работили в агенция за детегледачи. Двамата не са криминално проявени и не са познати но прокуратурата. През последния месец пребитото дете е живеело с двамата младежи. Те се грижели за него, а майката била в чужбина, за да работи.

Съседи на жената разказват, че тя е завършила Консерваторията и свири на цигулка, така си изхранва детето. "Гледа си детето, много сладко детенце. Грижи се за него. Майката е сама, родителите й починаха. Търси начин, но ето - попадна на лоши хора", разказва пред bTV съседка.

Още по темата

Невена Велинска е цигулар. Тя е един от създателите на рок група "Три и половина", създадена в средата на 90-те години. Тя не поддържа връзка с бащата на детето и го е отглеждала сама. Всички приятели на Невена я определят като всеотдаен човек и родител, който дава всичко за детето си.  "Детето е много желано. Той е разкошен и кротък. Не мога да разбера какво се е случило, за да му посегнат", заяви приятелка на майката.

Жената се грижела за сина си с парите от договорите, които сключвала в чужбина. Най-дългият й престой извън страната бил около месец.

Според обясненията на младежите в полицията, детето е паднало и след това загубило съзнание. Лекарите обаче откриват и други рани по цялото му тяло, според които то вероятно е преживяло насилие през последните дни. "По горните и долните крайници, т.е. по ръцете и крачетата и вляво в областта на главата и на шията също, има хематоми. Част от тях са нови, част от тях – не", обяви говорителят на "Пирогов".

В късния следобед майката се прибра в дома си, но отказа коментар. Социалните обясниха, че работят по случая. Но какви мерки ще вземат, зависело изцяло от това дали детето ще оцелее.

Междувременно състоянието на Христо остава тежко. Както стана ясно, детето е докарано в "Пирогов" снощи от екип на Спешна помощ. Има голям мозъчен хематом, с контузия и компресия на мозъка. Христо е опериран по спешност през нощта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aко желаeте, петицията подпишете и на e-mail потвърдетеt.co/yX1EpsYYewЗащитете цигуларката и Христо!Защитете Невена Велински - Малкия и малкия ѝ син Христо(Еци,Ецко)
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Aко желаeте, петицията✍ подпишете и на e-mail потвърдете.►t.co/yX1EpsYYewЗащитете цигуларката и Христо!Защитете Невена Велински - Малкия и малкия ѝ син Христо(Еци,Ецко)
23
1
 
6
 
! Отговори
vivian преди 8 години
тази майка е напълно откачена!!! Детето трябва да отиде в SOS селище. Да оставиш 3 годишно детенце за 1 месец!!!! при някакви хлапаци - лудост, лудост!!!
22
1
 
13
 
! Отговори
ambrozia преди 8 години
Каква е тая майка да си даде детето на двама 18 годишни пикльовци? Тя е за затвора.
21
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
това е наркоманска банда псевдомайката изкарва пари и ги праща на наркозависимитеда се занимават с детето иначе бабите от блока щяха да знаят че се търси гледачка за1 месец и въпросните приятели излезли по тв да я защитават защо не и помогнахте с дететоами сега се сетихте от такива приятели да бягаш като дявол от тамян
20
0
 
14
 
! Отговори
За нищо не ви бива! преди 8 години
Сегашните български младежи ЗА НИЩО НЕ ГИ БИВА! ЗА НИЩО! Никаква работа не могат да свършат като хората и не са свестни хора. Хем безделници, хем агресивни щото не яли бой от родителите, тая агресия така се лекува. Хем като им дадеш някаква работа и си плащаш за нея я вършат като кучето на нивата. Нашите бизнесмени са направо едни ЛУДИ ХОРА! Назначават некадърни,мързеливи и неопитни младежи, а подлагат на геноцид 50+ годишните опитни кадри със стаж и биография зад гърба си.
19
1
 
5
 
! Отговори
cky2kbg преди 8 години
Пак много *** коментари. Кога ще разберете, че самотна майка е нещо нормално. Особенно с нейната професия, договори прави с Мето който държи всичко в Скандинавия. И с извинение ... Договор за по-малко от месец няма.
18
0
 
20
 
! Отговори
Одитор преди 8 години
Не знаем причините, поради които тази жена е самотна майка. За мен като родител: също единствен, ми е странно, необяснимо и налудничаво КАК е възможно да си остави детето на 2ма 18 - 19-годишни, при това не за половин час, не за половин ден. Не е лесно да знаеш, че детето ти израства без положителен мъжки модел. И аз мога да кажа, че като се върне от баба си, дъщеря му знае имената на героите на всички турски сериали, както и че баба е болна, а лекарствата - скъпи, седи вкъщи с часове...
17
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А детенцето няма ли баща или и тази "майка" е от новите, модерните, умни и красиви майки, които нямат нужда от мъж, а само от забременител.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единият от "гледачите" май бил снн на приятеля на майката.....сзвсем умошлено може да е това, а ла френски филм "Всеки си има своя ад"
15
9
 
20
 
! Отговори
Една самотна майка преди 8 години
Около нас няколко баби си гледат внучетата. Едната баба (тя е много млада, около 45 годишна) е горе-долу търпелива, но другите баби (те са по-възрастни) по цял ден крещят на децата, обиждат ги и не им осигуряват достатъчно движение. Децата по цял ден са принудени да служат турски и индийски сериали. Така че не нападайте майката, че се е спряла на млади момчета. Понеже на детето ми му липсва мъжко присъствие, при нужда някой да го гледа се спрях на едно момче, което работеше като аниматор.
14
5
 
16
 
! Отговори
ТЪПЧО преди 8 години
До До тъпата майка 14 ДЕТЕТО Е НАЙ-ВАЖНОТО нещо в живота на една жена Не може да се остави в безпризорни ръце и да се търсят оправдания за това
13
2
 
25
 
! Отговори
Край преди 8 години
Тази цигуларка сигурно много мрази чалгата... Как ще си оставиш детето да го малтретират 18 г. дроги. Какво ли е изтърпял малчото за тоя месец. Имам син на 4 - някой да му посегне - мъртав е.
12
6
 
34
 
! Отговори
До тъпата майка 14 преди 8 години
ВИНОВНА Е ДЪРЖАВАТА НИ И ДЕРБАТ СОЦИАЛНАТА И ПОЛИТИКА, ОБЪРНАЛА ГРЪБ НА САМОТНИТЕ, ИНТЕЛИГЕНТНИ И РАБОТЕЩИ МАЙКИ, КОИТО ОТГЛЕЖДАТ ДЕТАЦА СИ, ТУК И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО!!! ТОВА Е ПОРЕДНОТО ФАКТИЧЕСКО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ СИСТЕМНО И МЕТОДИЧНО ГОНИ БЪЛГАРИТЕ, КОИТО СЕ ТРУДЯТ ЗА ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ КАКТО И ДЕЦАТА СИ, А РАЗНИ ***, БЕЗДУШНИ И ПРОСТИ КАТО *** СЕ ЯВЯВАТ СЪДНИЦИ, ЧЕ ЖЕНАТА ВЪПРЕКИ ВСИЧКО Е ИСКАЛА ДА ОТГЛЕДА ДЕТЕТО СИ ТУК. ОТДЕЛЕН ФИЛМ Е ИЗБОРЪТ И НА ГЛЕДАЧИ ЗА ДЕТЕНЦЕТО И .
11
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видях снимка на майката и мога да ви кажа, че си личи, че мозъка и не живее в този свят!
10
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаше снимка на майката в друг сайт, особена прическа и наркомански поглед.
9
6
 
35
 
! Отговори
МАЙКА преди 8 години
Как ще си зарежеш детето при някакви ненормалници на 18 години ?Каква майка си /Ти си за затвора /щяла да и осигурява прехраната с работа по корабите? А здравето кой ще и пази?
8
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сключвала договори за да издържа детето, ами що не си нае професионална гледачка, как можеш да си повериш детето на такива хлапаци, които съм сигурна , че тях си не могат да гледат. За мен това е един безотговорен родител, жалко за детенцето, дано има късмета да се оправи!
7
1
 
24
 
! Отговори
Шивачът от Панама преди 8 години
Нямам нищо против да ми "цъкате" минусчета под първия пост, но повече от ясно е че цялата ситуация е "Три и половина", създадена в средата на 90-те години. Няма нормална МАЙКА на този свят, която да повери детето си на ДЕЦАТА с които най-вероятно прекарва условно казано добре ... без сксуални намеци разбира се !? То само дрога да има ... стига. Аз имам в момента 3 годишно момче, т.е. имам представа за какаво иде реч, колкото и да е кротко детенце.
6
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майките които сами отглеждат децата си нямат никаква защита и подкрепа. Странно е да наемеш 18-19 г. момчета да гледат дете, пълна загадка, те момичета няма да се справят и както се доказа момчета съвсем. Жалко, че това невинно детенце е попаднало на тези ***. Дано оцелее, а тези двамата да бъдат хвърлени в затвора час по скоро.