Биячите на малкия Христо остават в ареста

Повдигнати са им обвинения за опит за убийство на малолетен
Обновена: 23 юли 2015 19:43 | 23 юли 2015 17:35, Красимир Ангелов
85
Биячите на малкия Христо остават в ареста
Снимка: БТА

Софийският градски съд остави в ареста 18-годишните Александър Донов и Патрик Първев, които бяха задържани за побоя над тригодишния Христо в столичния квартал "Зона Б19".

На двамата са повдигнати обвинения за опит за убийство на малолетен.

Още по темата
Побоят над детето е бил нанесен в апартамента, в който Александър Донов се е грижил за него, докато майка му отсъства. Христо е настанен в "Пирогов" с множество наранявания и до днес беше в кома.

Защитата на Александър Донов оспори пред съда повдигнатите обвинения като заяви, че няма доказателства задържаните да са искали умишлено да убият Христо. Адвокатът допълни, че нанесените на детето травми представляват само средна телесна повреда.

Защитата на Патрик Първев пък не оспори доказателствата по делото, но заяви, че неговата вина в случая е значително по-малка. Адвокатите и на двамата задържани настояха пред съда клиентите им да бъдат пуснати от ареста.

По време на заседанието стана известно, че според вещите лица по делото, тригодишният Христо е бил малтретиран в продължение на дни преди да се стигне до инцидента, след който той изпадна в кома. Според заключението на лекарите, ако на детето не е била оказана спешна медицинска помощ, със сигурност то е щяло да почине.

Дни преди инцидента обвиняемите са направили и снимки на Христо, на които е личало, че той е бил посинен, включително и по лицето. Съдебният състав отбеляза, че според данните по делото задържаните очевидно са малтретирали тригодишното дете "редовно и дори с удоволствие".

Днешното решение на Градския съд може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
Az преди 8 години
Обаче единият от младежите верно прилича на момчето от снимката след убийството на Георги в Борисовата....
52
0
 
4
 
! Отговори
keles преди 8 години
СМЪРТ, СМЪРТ, СМЪРТ!!!
51
2
 
4
 
! Отговори
ьь преди 8 години
видехме ги, да ги пускат!
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А , ЩО ? Пуснете ги бре ... както правите със всички престъпници
49
0
 
10
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
СНОЩИ В ПРЕДАВАНЕТО НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ ОФИЦИАЛНО ИЗНЕСОХА ФАКТА, ЧЕ МАЙКАТА Е ОСТАВИЛА ДЕТЕТО НА БАЩАТА НА АЛЕКСАНДЪР, С КОГОТО ТЯ Е БИЛА В ЛЮБОВНИ ОТНОШЕНИЯ... А БАЩАТА НА СВОЙ РЕД Е ПРЕХВЪРЛИЛ ГЛЕДАНЕТО НА ДЕТЕТО НА МАЛОУМНИЯ СИ СИН И ПРИЯТЕЛЯТ МУ
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пДано да ги осъдят на доживотен затвор.Но като си знаем правосъдието, нищо чудно накрая да се окаже, че детенце ги е провокирало и те са се защитавали.Пародия
47
0
 
9
 
! Отговори
п преди 8 години
Чудесно е, че са на по 18.Неща ги осъдят на доживотен затвор. Това не са хора, а изверги и нищо не оправдава действията им особено пък спрямо малко детенце, което дори не може да се защити. Това ни очаква.Великите нови поколения, които нямат никакви ценности, имат само права, но нямат отговорности и задължения.Родителските организации само им издействат права в училища и къде ли не, за да се чувстват конфортно да си проявяват келешлъците безнаказано.Жалко за детенцето и за преживяното от него.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nishto po-malko ot dojivoten s pravo na pomilvane sled 30 godini za dvamata ***.
45
0
 
4
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Само тениската като гледам на психопата и настръхвам!!! Дано да спасят детето!!!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Р.ГащановВие сте абсолютен извратеняк!
43
0
 
26
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Бе тия двамата няма какво да ги коментирам, те са ясниЧудно ми е адвокатите - що за *** трябва да си за да станеш адвокат и да твърдиш че кома е средна телесна повреда.Най-странно от всичко е избора на майката за гледачки, тя също плаче за психо екпертиза.
42
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Адвокатът допълни, че нанесените на детето травми представляват само средна телесна повреда.----------------Предлагам някой да повреди и така наречения адвокат със средна телесна повреда - КОМА!
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До лекар Абсолютно неподходящ си за тая професия, но в *** България всеки върши това за което не става.
40
0
 
23
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
Тези гадни келешчета, само да ми паднат. Извратеняци недодялани. Но за какъв затвор пишат всички? Живеем в България, хораааа! Адвокатите още отсега говорят, че не е доказано, кой е извършителят. Още малко и ще се заговори, че малкото, невинно дете се е самонаранявало. Какви са тези адвокати, това хора ли са, кой се съгласява да защитава тази ***, наранявайки едно бебе, защото 3-годишно дете, си е направо бебе. Ще гледаме сеира и на "независимите" съдии, срещу колко ли $ ще пуснат ***.
39
0
 
12
 
! Отговори
Стар манаф преди 8 години
Чакаме ви в затвора с нетърпение...
38
15
 
8
 
! Отговори
лекар преди 8 години
майката е главната виновница! първо нея линчувайте после ония *** и накрая пребййте детето на адвоката, и да му кажем че това е средна телесна повреда !да иде в чужбина и да остави малко дете на някакви си.......... явно е за псийиатрия, моля елате на преглед госпожо, ще ви прегледам без пари!това цялото е някаква перверзия......
37
0
 
19
 
! Отговори
Елементарно, Уотсън! преди 8 години
Щом са малтретирали момчето и заснели всичко, най-вероятно са пускали снимките и клиповете в педофилски мрежи и сайтове за садо-мазо за пари разбира се. Може дори и онлайн да са го налагали, а педофили на запад са гледали онлайн мъченията.Полицията да си свърши добре работата. Да изземе компютрите на двамата катили, да прегледа какво има в тях. Почти сигурно е, че са измъчвали детето пред камера за интернет срещу пари. Може и самите те да са садисти и педофили. Кой знае на какви извращения са по
36
0
 
2
 
! Отговори
istinata преди 8 години
ama kakuv e motivut.za kakvo sa go bili
35
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Майката не може да не е знаела какво представляват тези двамата!
34
4
 
20
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Извинете, но не разбирам как една майка ще си остави детето в ръцете на такива ***?