Доживотният затвор на Чеци намален на 19 г.

Убийството не било извършено с жестокост, а по мъчителен начин!
Обновена: 30 юли 2015 14:06 | 30 юли 2015 13:47,
58
Доживотният затвор на Чеци намален на 19 г.
Снимка: Булфото, ахрив

Софийският апелативен съд намали доживотната присъда на Николай Русинов-Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Така той ще лежи 19 години. 

Наказанието му бе намалено, защото Чеци бе оправдан по два от елементите на обвинението за съучастие и за особена жестокост, пише "24 часа".

Според САС Чеци не е убил Яна в съучастие с други неустановени лица. Освен това не е извършил престъплението с особена жестокост, а само по особено мъчителен за жертвата начин.

Още по темата

За това втората инстанция не намира, че извършеното от Чеци престъпление се явява изключително тежко и няма причина да се наложи най-тежкото наказание доживотен затвор.

Апелативният съд изтъква още, че СГС в доживотната присъда не е посочил доводи и аргументи за "изключителната тежест" на извършеното от Русинов убийство. Освен това Апелативният съд смята смята, че Градския съд е надценил обществената опасност на личността на Русинов и не е извършил обоснован и задълбочен анализ, дали най-тежкото наказание е удачно.

"Наказанието се налага с цел да въздейства за поправяне и превъзпитание, а не с цел мъст. В крайна сметка това не следва да е разплата и отмъщение за стореното от подсъдимия", пише в мотивите на съда.

САС променя и първоначалния режим, при който Чеци ще изтърпи наказанието от специален на строг. Наказанието не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 8 години
...prestapnostta i beznakazanostta se tolerirat ot sistemata vav Balgaria!!!...tova e neusporim fakt...nova demokratichna cennost...ne se lsamozablujdavaite...otdavna niamame darjava..niamame prava..niamame zakoni...prevarnaha ni vav robi...za da se promeniat neshtata ..triabva da se zapochne na chisto..a za da stane tova triabva da se izmete segashniat ***...iavno triabva da se stigne do polojenie v koeto niama poveche kakvo da gubim...za sajalenie
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах го сутринта по ТВ в интервю с Бенатова.Не мисля, че този е убиеца.Ами ако не е?Ако убиеца е на свобода?Какво удовлетворение ще получат близките , ако някой невинен лежи в затвора?Ако е само за егото на физкултурника, жалко.Защо не се провери и версията на подсъдимия?
33
2
 
1
 
! Отговори
Х преди 8 години
Има разлика между мъчителен начин и жестокост макар според статията да излиза че са синоними. Първото е от гл т на жертвата- разбрала какво следва, второто е от гл т на дееца. И това не го измися съдът, а законът
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето защо всеки сам да въздава справедливост..убиват ти детето и после се гаврят с теб и паметта му..който както може ...справедливост е строго индивидуална дума..
31
1
 
1
 
! Отговори
токо преди 8 години
До Анонимен 47Ти колко имше по математика в у-ще ?Обзалагам се,че това ти е бил най-омразния предмет.
30
1
 
12
 
! Отговори
Anon преди 8 години
"Освен това не е извършил престъплението с особена жестокост, а само по особено мъчителен за жертвата начин."..... Надявам се *** които е измислил тази "логика" да го застрелят в корема с един куршум... Не е особено жестоко защото нали само един изстрел... Дори в родината може да те оправдаят щото може да е било по погрешка... Барем следващите два часа докато умира бавно прозре какъв безумен каламбур е спретнал. ***....
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е това вече е извращение номер 1 за всички времена!!! Погледнете мутрата на гадната *** психопат...този заслужавс само едно....смърт!!!! Мазен,гаден, самодоволен, нагъл, извратен ***!!!!!!!!
28
2
 
9
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
До Читател 22Понеже виждам, че ти допада да разсъждаваш, прочети какво е комунизма по идеология. Ще ти помогна - утопия, в най-чистата си форма комунизмът е утопия, всички са равни и щастливи. Факт е обаче, че това е невъзможно, човешкото същество никога не би могло да осъществи подобно нещо. Прекалено много хора ще загубят прекалено много (от тяхна гледна точка).
27
1
 
8
 
! Отговори
внимавайте !!! преди 8 години
внимавайте че на една съдийка й загина детето с АТВ/бог да го прости/,от много клетви да се почерните и вие.
26
2
 
3
 
! Отговори
Некой преди 8 години
...втората инстанция не намира, че извършеното от Чеци престъпление се явява изключително тежко и няма причина да се наложи най-тежкото наказание доживотен затвор... Само да добавя за неосведомените "журналисти" - най - тежкото наказание по нашия Наказателен кодекс е "Доживотен затвор без замяна". Не е май лесно да си глупав и мързелив?
25
2
 
6
 
! Отговори
agi преди 8 години
0tvratitelno!Ne do jivot,a smart za takiva kato toia gnusen debel sadist!
24
1
 
26
 
! Отговори
Диана преди 8 години
А аз досега си мислех, че да мъчиш някого е признак на жестокост, пък то не било... имало някаква тънка разлика, непонятна за мен - простосмъртната.
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Главния въпрос е колко кинта взе съдебния състав?
22
1
 
20
 
! Отговори
бай преди 8 години
отвратителна работа ....ще повърна тая съдебна система е най вулгарното и арогантно съдание на преходав тая *ана страна - човек трябва да разчита на късмета си не на правосъдието, че да не му се случи нещо лошопък и закони няма това е факт...... щом се допускат такива наказания в щатите /вече ги давам за пример във всичко/- безспорно са най великисигурно толкова щяха да му дадът само за това, че избяга от страната веднага след убиството.
21
1
 
37
 
! Отговори
Нема такава дтржава преди 8 години
Значи докато е умирала не я е боляло , а и е било малко мъчно , че умира . Е как да не убиеш мъчително този съдия .
20
3
 
20
 
! Отговори
www преди 8 години
До GЗа съжаление и в панделата няма да е пухкава булка никому. Ще го направят шеф на отряд, ще му дадат работа като надзирател на лишени от свобода работници защото ще има вишо (образование). Разберете - полицай, прокурор, съдия в затвор не лежат като хората. Там има начини, вътрешни начини, това да се избегне. Едно време с триста зора и под натиск от Интерпол вкараха в затвора един митничар. Колегите му охранители веднага го направиха шеф в хранителния блок. А това там е силно, повярвайте!
19
3
 
25
 
! Отговори
www преди 8 години
Бащата на *** е прокурор!Дори едно време полицията в съучастие с журналиста Мартин Карбовски и някакъв криминално регистриран бакшиш се опитаха да натопят невинен човек. Държаха го три месеца и нещо по арестите, докато Чеци вилнееше по кръчмите във Варна. Караха задържания през ден на полиграфски експертизи и все го изкарваха виновен. Добре че имаше безспорно алиби за целия период, през който се предполага, че може да е извършено престъплението.Колегите на прокурора ще омекотят присъдата!
18
2
 
34
 
! Отговори
реалиста преди 8 години
Насърчават убийците да убиват не по жесток начин, а по мъителен. Това е извода. Игра с думи, игра с животи.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ ТОВА ОЗНАЧАВА ЛИ ЧЕ АКО УБИЕШ ПО ХУМАНЕН НАЧИН НЯМА ДА ЛЕЖИШ В ЗАТВОРА!?!? Е ТАКА АКО Е ЗАПОЧВАМЕ ДА ТРЕПЕМЕ ПО ХУМАНЕН НАЧИН. ДИРЕКТНО В ДЕСЕТКАТА И ЧЕРЕПА НА ПЕХТИЯ. НИТО ЩЕ УСЕТИ БОЛКА НИТО ЩЕ УСЕТИ ЧЕ Е УМРЯЛ. Е ВЕЧЕ ЗНАЕМЕ КАК ДА УБИВАМЕ БЕ ДА НИ ГРОЗИ ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА..Е ТЕ ТОВА Е ДЕ-МАДЕКРАЦИЯТА ТАВАРИШИ!!! ТРЕПЕШ БЕЗ ЖЕСТОКОСТ И МЪЧЕНИЕ И СИ ОПРАВДАН!! ДА ВИ * СЛОБОДАТА ДА ВИ *** ДЕМОКРАЦИЯТА.
16
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
господ бави но не забравя справка дъщерята на съдийката от сандански