Обвиняват управителка на фирма за непредумишлено убийство

Допуснала употреба на неизправна бормашина, довела до токов удар
12 сеп 2015 18:30,
8
Обвиняват управителка на фирма за непредумишлено убийство
Снимка: Архив Булфото

Софийската градска прокуратура (СГП) е внесла в съда обвинителен акт срещу управителката на фирма Яна Иванова за причинена смърт при професионална непредпазливост, съобщиха от прокуратурата.

Тя е обвинена за това, че на 29 юли 2013 г., в с. Долни Лозен, в производствено хале, намиращо се в бившия стопански двор, като управител на фирма "Техно Фактори" ЕООД и работодател, поради немарливо изпълнение на задължгенията си, е допуснала ползването на технически неизправна бормашина. Това е довело до токов удар, причинил смъртта на Николай Трифонов.

Бормашината, на която работел Трифонов, била свързана към електрическата мрежа посредством тригнездов удължител, осигурен от Иванова в качеството й на управител на фирмата.

Разклонителят бил неправилно свързан, с неизправна система за защита, според изискванията за безопасност на труда. Иванова не е трябвало да допуска неговата експлоатация, смятат от обвинението.

При работата с бормашината настъпил токов удар, който довел до спиране на сърдечната дейност и дишането, и впоследствие - до смъртта на Николай Трифонов, работещ с машината, пише в съобщението.

По време на разследването са разпитани 12 свидетели, назначени са съдебномедицинска и техническа експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
съдията преди 8 години
Осъжда се на условна присъда /пробация/ за срок от 6 месеца и глоба в размер на 100лв.
3
1
 
0
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Къде е това село ДОЛНИ Лозен ? Няма го на картата, няма го в телефонния указател, няма го и в "Гугъла"? Има с.Лозен, източно от Борисовата градина, на около 20-30 километра -- то ли е ?
2
1
 
3
 
! Отговори
Писна Ми От Вас преди 8 години
До некадърната авторка: прочети си НК и ще разбереш, че убийството винаги е умишлено. Когато пишеш за нещо и имаш претенции да си информационна медия, не ползвай аматьори в непозната материя. И се научете къде се поставят запетаи... направо си прочетете цялата граматика.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЛУПОСТИ!!!!ПЪРВО КАЗВАТ, ЧЕ МУ ДАЛИ НЕИЗПРАВНА БОРМАШИНА ПОСЛЕ РАЗКЛОНИТЕЛЯ НЕ БИЛ КАКТО ТРЯБВА!!!!ЯВНО Е, ЧЕ СЕ ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ!КАК ЩЕ СВЪРЖЕШ НЕПРАВИЛНО РАЗКЛОНИТЕЛ ПИТАМ АЗ :DАКО БОГ ИСКА ДА ТЕ ПРИБЕРЕ ИЗМЪКВАНЕ НЯМА!ВИЖДАЛ СЪМ КАДЪР НА ГОРЯЩ САМОЛЕТ СЕ РАЗБИВА НА ПИСТАТА И КАК ИЗМИРАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ А ЕДНА ЖЕНА ОКОЛО НЕЯ ПЛАМЪЦИ НО ДОРИ НЯМАШЕ ИЗГАРЯНИЯ!!!!ТЪЙ, ЧЕ ОНЯ ОТ ГОРЕ МОЖЕ ДА ТЕ ПРИБЕРЕ ИЛИ ПОЖАЛИДЕЛОТО ЩЕ ГО ИЗГУБЯТ ТОВА МИ Е МНЕНИЕТО!