Над 4000 поискаха: Върнете смъртното наказание!

Подписката върви във Велико Търново и Горна Оряховица
14 сеп 2015 13:06,
56
Над 4000 поискаха: Върнете смъртното наказание!
Снимка: архив Булфото

Над 4200 подписа са събрани за връщане на смъртното наказание у нас само във Велико Търново и Горна Оряховица.

Още по темата
Това съобщи организаторът на подписката Петко Ганчев, цитиран от “Фокус“.  Той се включи в протеста пред Съдебната палата във Велико Търново, където започна делото срещу убиеца на 23-годишната студентка Вероника Здравкова. Обвинен за жестокото престъпление е 23-годишният Илиян Здравков. Близките на момичето настояват той да получи най-тежката присъда според сегашното ни законодателство - доживотна без право на обжалване.

Ганчев обясни, че във Велико Търново са събрани около 200 подписа, а в Горна Оряховица – около 4000.

„Необходима е промяна. За това са виновни политиците, които заради гласуване на изборите дадоха стимул на едни хора, да правят по 5, по 10 деца, които са без образование, които не работят, които все пак трябва да ядат. Това изкривява нещата в цялата държава“, каза инициаторът на връщането на смъртното наказание.

Ганчев изрази надежда, че Илиян Здравков ще получи справедлива присъда. „На това се надяваме. Все още не губим надежда”, заяви и първата братовчедка на Вероника Галина Крумова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
do:niakoi ostavi evreite,ami turcite v Balgaria,koito vzriviha vlaka na gara Bunovo,i te sa teroristi,a turcite prez turskoto robstvo kolko teror i ubiistva na nashia narod sa izvarshvali? niama tolkovo tejko robstvo po drugite darjavi.taka,che ne Levski e terorist,a turcite,zaradi koito e izliazal ot manastira.a haidutite-da ne bi ot dobro da sa hvanali Balkana?ti ako vidish che koliat deteto ti,iznasilvat jena ti,niama li da gi zashtitish,i terorist li si togava?
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смъртното наказание било за бедняци.Е не ще ходи Бил Геитс да убива и изнасилва.90% от убийците са бедни хора.Голяма част от тях са садисти,извратеняци изнасилвачи.В САЩ са махнали смъртното наказание но го замениха със много доживотни присъди.Да кажем 260 години затвор по общо 10-15 престъпления.Не е като в малоумният Евросъюз- колил палил убивал и те го осъдят на 10 години той ,подаде молаба че не се чувства добре психически от светлината в стаята или гледката го депресира и те го пуснат..
21
1
 
11
 
! Отговори
Партизанката преди 8 години
България не е в Третия свят.Тя е в Четвъртия.В Третия свят бедността е голяма,но заплатите са според цените и професиите.В България е нещо феноменално.В Третия свят хората отдавна се борят срещу колониалните си финансови господари,а в България простолюдието още живее със спомените от някакви псевдорепресии от комунизма...
20
1
 
10
 
! Отговори
Партизанката преди 8 години
Анонимен,ти болен ли си?Щом не можеш да направиш разлика между мъже,които убиват враговете си,и мъже,които колят и режат глави на старци,и изнасилват жени,значи-няма какво да говорим.Левски и Ботев са интелектуалци,а твоите джихадисти са на едно ниво с престъпниците от гетото.Но и ти май не си на по-високо,а?...
19
0
 
4
 
! Отговори
Партизанката преди 8 години
Човешкият живот не струва нищо,той е обезценен,защото хората са роби,***-това е истината за демокрацията и капитализма-а тази действителност е особено ярка в България.Съдията,постановил решението,е някаква *** без съвест-ако утре,не дай се боже,това се случи на дъщеря му/сина му,как би искал да се постъпи с престъпника?На момчето,влязло в сливенската банка,без дори да я е окрало,дадоха 15 години,а за този -едва 30-защото си признал?!...Няма справедливост,и никога не е имало.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак платен мюсюлмански *** ни вменява лъжите си за националните ни герои, борци срещу терора на "турското присъствие"! Има една мааалка разлика между борба за национално освобождение и взривяване на кулите - близнаци, примерно.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе вие хора нормални ли сте?! Бихте ли имали доверие на корумпираната ни съдебна система да решава кой заслужава смърт, и кой не???Плюс това наличието на смъртно наказание изобщо не влияе на престъпността - пример САЩ.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МНОГО интересен въпрос! Не, мислите ли?
15
1
 
16
 
! Отговори
Българка преди 8 години
Направете подписката онлайн. Приложете линк и да разпространяваме. Още повече подписи ще се съберат. Този, който отне живота на това младо момиче заслужава смърт.
14
1
 
16
 
! Отговори
София преди 8 години
И София Ви подкрепя. Да има смъртно наказание.
13
0
 
6
 
! Отговори
Петърчо преди 8 години
В САЩ в последните 2 години, отмениха една смъртна присъда и две доживотни, защото се оказа че тези които били прогласени за виновни, всъщност не са. Даже и фактът, че когато престъпленията се извършени, е нямало ДНК анализ , не променя факта, че съдебната система в САЩ си има своите недостатъци както и всяка друга по света. А сега е момента да си припомните за българската. Доживотен затвор без право на обжалване да!
12
5
 
3
 
! Отговори
:( преди 8 години
някак не е решение в момента, не работи съдебната система...първо тя трябва да се оправи.
11
0
 
16
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Като прочетох коментара ти се сетих ,че гледах Унгарците ползвали затворници за направата на оградата по границата
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама какво ги Бърка ,че някои отрепал някои от матрияла ми тои и без това матрияла не става
9
2
 
15
 
! Отговори
Иронията преди 8 години
Няма по-нехуманно нещо от доживотния затвор. Предпочитам смърт. Да не говорим, че освен мъка за осъдения, също е и хабене на ресурс от страна на държавата, за да го държи жив до последно.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво им е да връщат смъртното след като тях никои не ги заплашва !
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледаите ф-*** На всеки километър и ще разберете защо сега няма смъртно наказаниеПросто на държава не и пукао за хората а тогава е имало защото комунистите са убивали прокурори и военни и това е било заплаха за власта вижте също ф-*** Черните Ангели.Може да ви се струва комунистическа пропаганда ,но истината е една власта се пази с цената на всичко от всички независимо какви са демократи или комунисти.
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли кога ще го върнат когато народа започне да ги стреля като преди 9.9.1944 г.Те правят само това което е в тяхна полза трябва да се почустват заплашени
5
18
 
2
 
! Отговори
Толераст преди 8 години
Смъртната присъда е в разрез със европейските ценности!
4
1
 
27
 
! Отговори
sw преди 8 години
И сто смъртни наказания да се въведат никой няма да се наказва. Вижте хората карат масово пияни и без книжки и няма наказания. В бг няма закони за никой.