30 г. затвор за убиеца на Вероника

Илиян Здравков е осъден да плати 200 хил. лв. кръвнина на родителите
Обновена: 15 сеп 2015 12:44 | 15 сеп 2015 12:38, Веселина Йорданова
44
30 г. затвор за убиеца на Вероника
Илиян Здравков. Снимка: БулФото

30 години затвор за убиеца на студентката Вероника Здравкова – Илиян Здравков, отсъди Великотърновският окръжен съд.

Още по темата
Присъдата е при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие. Тя бе прочетена от съдия – докладчика по делото Тодор Милев, съобщи "Фокус".

Здравков е признат за виновен за насилствен грабеж, завършил с убийството на студентката, извършено на 28 февруари тази година.

В обвинителния акт се посочва, че на 28 февруари в района на жп гарата във Велико Търново Здравков е нападнал Вероника, откраднал е дамската й чанта с два мобилни телефона, портмоне с 25 лева в него, сребърни бижута и лични вещи на обща стойност над 400 лева. След грабежа криминално проявеният мъж е убил момичето с брадва.

30 години е максималната присъда, която можеше да му бъде наложена, тъй като делото се гледа по съкратена процедура по искане на обвиняемия.

Всички веществени доказателства, иззети при разследването, ще бъдат върнати на техните собственици, а вещите на Вероника ще бъдат дадени на родителите й - Надя и Трайчо Трайкови.

Те ще получат по 100 хил. лв. кръвнина за нанесените им неимуществени щети, които убиецът на дъщеря им трябва да изплати. Илиян Здравков бе осъден да заплати още разноските по делото в размер на 200 лв.

Освен това трябва да изплати на Великотърновския окръжен съд сумата от 7 240 лв., които също са разноски по делото. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок, но адвокатът на осъдения – Кирил Станчев, заяви, че вероятно това няма да се случи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
28
 
! Отговори
некъдърно правосъдие преди 8 години
Еми хай честито. Ще си го гледаме 30 години, а той ще яде храна, каквато родните пенсионери си позволяват само 3-4 пъти в годината!
2
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все си мисля, че може и да не е той! Някак си всичко се нареди много бързо около залавянето му, обвинението, присъдата ... прекалено лъскаво е всичко. Може и да е бил съучастник или да се е оказал на грешното място в грешния момент... тази история с грабежа нещо хич не пасва... Вие как мислите ?
1
0
 
11
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Един осъде в Б-я. ОО да забравих сигурно ще го пускат от затвора да работи и пак ще е на свобода.