30 г. затвор за убиеца на Вероника

Илиян Здравков е осъден да плати 200 хил. лв. кръвнина на родителите
Обновена: 15 сеп 2015 12:44 | 15 сеп 2015 12:38, Веселина Йорданова
44
30 г. затвор за убиеца на Вероника
Илиян Здравков. Снимка: БулФото

30 години затвор за убиеца на студентката Вероника Здравкова – Илиян Здравков, отсъди Великотърновският окръжен съд.

Още по темата
Присъдата е при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие. Тя бе прочетена от съдия – докладчика по делото Тодор Милев, съобщи "Фокус".

Здравков е признат за виновен за насилствен грабеж, завършил с убийството на студентката, извършено на 28 февруари тази година.

В обвинителния акт се посочва, че на 28 февруари в района на жп гарата във Велико Търново Здравков е нападнал Вероника, откраднал е дамската й чанта с два мобилни телефона, портмоне с 25 лева в него, сребърни бижута и лични вещи на обща стойност над 400 лева. След грабежа криминално проявеният мъж е убил момичето с брадва.

30 години е максималната присъда, която можеше да му бъде наложена, тъй като делото се гледа по съкратена процедура по искане на обвиняемия.

Всички веществени доказателства, иззети при разследването, ще бъдат върнати на техните собственици, а вещите на Вероника ще бъдат дадени на родителите й - Надя и Трайчо Трайкови.

Те ще получат по 100 хил. лв. кръвнина за нанесените им неимуществени щети, които убиецът на дъщеря им трябва да изплати. Илиян Здравков бе осъден да заплати още разноските по делото в размер на 200 лв.

Освен това трябва да изплати на Великотърновския окръжен съд сумата от 7 240 лв., които също са разноски по делото. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок, но адвокатът на осъдения – Кирил Станчев, заяви, че вероятно това няма да се случи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Погледнете нещата от друг ъгъл.Тая гад е убила минимум 3-*** души,лишавайки това прекрасно дете от свои рожби!Смърт за убиеца!
22
0
 
0
 
! Отговори
onz преди 8 години
До бикомаааааааааалката разлика е че белене е било лагер за дисиденти и неудобни за режима, а тоя интеграционен като го гледам не е дисидент, и е удобен за режима - човек без мнение, без бъдеще...планктон
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
200 хил.лв и 40 стотинки !!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това с кръвнината е толкова абсурдно, колкото и нелепо..в такива ситуации единственото заслужено е смъртна присъда. За първи път съжалявам за годините на социализма. Ако това се беше случило тогава, този щеше да е 2 метра под земята преди 3 месеца.
19
0
 
9
 
! Отговори
Роналд р. преди 8 години
Гордеем се с нашето правосъдие, което вярва, че като го пусне тоя маймуноподобен след 20 г. той ще се е превъзпитал и ще почне да храни гълъбите, кученцата и котенцата, да сади дръвчета, да полива цветята, да помага на възрастните хора, да .....ей, гнус ме е от тия съдии, от това правосъдие, от това беззаконие ,което ни натрапват нарочно и показно, за да ни кажат-роби сте и такива ще си останете! Гнус ме е от такива продажни нещастници!
18
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 26Я стига се прави на интересен."Смешната присъда от 30 години" практически означава доживотна присъда.
17
2
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Тоя заслужава да някой да го измъкне по скоро от затвора ....да го затвори в някоя вила в дън земя да го държи жив задължително до като не умре от старост ...през цялото това време да изпитва всеки божи ден нечувани и невиждани извращения . Всеки божи ден в продължение поне на няколко години .......такива не заслужават нито съжаление нито прошка нито да живеят дори за час нормално !
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са го угоявали в затвора вижте какъв свеж вид има , осъждан убиец разхожда се с брадви , взема живота на младо момиче за 25 лева ... а те го угояват и закона предвиждал .... смешната присъда от 30 години , подигравка и не са само самодоволните политици , не са само ченгртата , които ще те пребият по митингите , но ще спазват правата на убийците , май сме и самите ние , защото пред съда трябваше да има хиляди хора , а не 30 човека , дано намери по-справедлива присъда в затвора
15
0
 
7
 
! Отговори
dp преди 8 години
Такива не тряббва да ги пускат въобще навън, трябва да им дават опцията ако искат да останат в затвора.Той на 40 е бил 15 години там, КАКВО е могъл да прави навън за да оцелее освен дакраде и убива, явно никога не е и мислил да опитва друго. Знаел е, че най-много да го затворятпак, където си му е добре очевидно.
14
0
 
15
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Много интересно, от къде ще вземе пари за да си плати разноските по делото и 200 000 лв. на родителите?.....или това е само проформа.
13
1
 
14
 
! Отговори
Epic fail преди 8 години
Я да видим: 200000 лв /30 години = 555 лв на месец. Че то повечето хора които не са в затвора изкарват по-малко.
12
1
 
7
 
! Отговори
бг преди 8 години
До 3 Този ,ако ми го дадат ще си каже и майчиното мляко. Инквизицията ще му се види цвете.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kakvi 30 godini tova jivotno e za dojivoten ili napravo smurtna prisuda ...
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На въжето трябваше да висне и да го оставят там за позор.
9
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази дивотия с 30-те години трябва да бъде премахната! Необходим е доживотна присъда.
8
2
 
28
 
! Отговори
гост преди 8 години
Като дават присъди просто отчитат дейност! Този откъде ще вземе 200000 лв, за да изплати на родителите?! Нали видях и жена му със 6 деца и бременна с близнаци от друг! Просто са за кастриране и убиване, те са под нивото на маймуните, те са професори пред тях! Но следващите години в България ще останат тези *** и всичко, което едва мърда!
7
2
 
4
 
! Отговори
бай Х преди 8 години
До амиза това акъл не се иска - всичко се прави на момента първосигнално
6
1
 
5
 
! Отговори
бай Х преди 8 години
/когато закона или правосъдието не кореспондират със здравия разум - е тогава нещата просто нямат смисъл/тоя си каза, че няма да се промени - а правосъдието, какво очаква да стане след 30 години..... или можеби само си създава работаслед 25-30 години 2-3 месеца на свобода и пак дело и така
5
9
 
6
 
! Отговори
ами преди 8 години
И на мен ми се струва,че този не е убиеца.....не му пасва,няма сякаш толкова акъл.....
4
0
 
10
 
! Отговори
ханко брат преди 8 години
До Хан Крумда отворят някоя уранова мина отново и да помагат при "утилизацията" . тогава може и по 10 години да им дават. след това ще им се ще да са извадили нож на полицаите дошли за ареста.