Съдът решава след месец за имотите на Братя Галеви

Държавата иска да прибере от тях над 4 милиона лева
4
Съдът решава след месец за имотите на Братя Галеви
Снимка: IMPACT PRESS GROUP, архив

Окръжният съд в Кюстендил е определил нова дата за заседание по делото за конфискация на имуществото на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, съобщи Анани Константинов, един от особените представители по делото, цитиран от БТА.

Още по темата

Заседанието трябваше да се състои днес, но по процесуални причини - за това, че не са готови всички документи по делото, защитниците са получили призовки за нова дата - 14 ноември.

Делото, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, е срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества.

Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и засяга няколко луксозни автомобили, част от които са изработени по поръчка, недвижими имоти и дялове от фирми.

Двамата бизнесмени пък са в неизвестност вече трета година. Следите им се изгубиха в началото на май 2012 г., седмица, след като Върховният касационен съд окончателно осъди дупнишките бизнесмени на по 5 години затвор за сформиране и участие в престъпна банда за рекет и изнудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в наказателния кодекс е казано- давността влиза в сила от момента на произнасяне на присъдатапри тях са минали 3 г.долу-горе ако имат 10г. давност- вече 3 са миналислед 7 г. ще се върнат законно
2
0
 
11
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Върховният касационен съд окончателно осъди дупнишките бизнесмени на по 5 години затвор за сформиране и участие в престъпна банда за рекет и изнудване.ТЕЗИ СЪДИИ ТРЯБВА ДА ГИ ОСЪДЯТ НА ПО 10 ГОДИНИ А МУТРИТЕ ПОНЕ НА 30 НО НАЛИ СМЕ В БГ .. ВСИЧКО СТАВА
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя съд докато реши нещо, Галеви ще се върнат по давност