Флоров и Калин Георгиев оправдали Цветанов за 6-те Не

Съдът обяви мотивите си за оправдателната присъда
Обновена: 15 окт 2015 20:43 | 15 окт 2015 20:34,
38
Флоров и Калин Георгиев оправдали Цветанов за 6-те Не
Снимка: архив Булфото

Решаващи показания на подчинени на Цветан Цветанов и грешка на прокуратурата го оправдаха по делото за шестте „Не!!!". Това стана ясно от мотивите на Софийският апелативен съд, който преди месец го призна за невинен, след като делото беше върнато от Върховния касационен съд за ново разглеждане, съобщи ”Дарик”.

В това дело Цветанов отговаря за това, че отказал да разреши подслушването на шефа на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров и по този начин осуетил разследването срещу него.

Още по темата
Днес бяха обявени мотивите на апелативните магистрати. В тях съдът обръща особено внимание и на свидетелските показания на подчинените на Цветанов - бившият главен секретар Калин Георгиев и бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров.

Георгиев заявява, че лично е посъветвал министъра да не подписва разрешенията за СРС-та срещу Орлин Тодоров заради опасност да бъдат разкрити оперативни способи. Показанията на Флоров пък потвърждават твърдението, че в онзи период Цветанов и Тодоров не се познавали, от което следва, че екс вътрешният министър нямало как да има по-специално отношение към бившия шеф на РЗБОП-Велико Търново.

От мотивите става ясно и че обвинението срещу бившия вътрешен министър е формулирано грешно. Вместо за престъпление срещу правосъдието, то е трябвало да бъде за престъпление по служба. Това се оказва основната причина, поради която Петя Шишкова, Маргаритка Шербанова и Милена Панева постановяват оправдателна присъда по това дело.

Според апелативните съдии бившият МВР-шеф няма как да е подсъдим за престъпление срещу правосъдието, тъй като по този член от Наказателния кодекс могат да бъдат подведени под отговорност само следователи, прокурори и съдии.

Преди Цветанов да бъде оправдан с решението на Шишкова, Шербанова и Панева той от две поредни инстанции бе осъден на 4 години затвор и забрана да заема високи държавни постове. Последва връщане на делото от Върховния касационен съд на предходна инстанция за ново разглеждане с мотива, че присъдата не е постановена безпристрастно. До този момент обаче нито един от съдебните състави, гледали делото, не е обръщал внимание на формулировката на обвинението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Lili преди 8 години
Nikoi ne smee da osadi zz milizionero sad garba mu e boiko priatela ako besche Dr do Sega v Satvora no zezko ne 6 imota ksk i ot kade gi kupi. Sna4i e milioner zezko a i danazite si plaschta rasbira se nama pravdina sakonite sa sa obiknovenite 4ovrk bednia ne sa mutrite milioneri nama osaden nama vinoven bogatasch kakvo pravosadie e Tova v bG kakvi prokurori gl prokuror milioner s imoti v plovdiv no boli na Jena mi na Baba mu i tn nama spravedlivost v bG bednite potarpevschi
21
6
 
2
 
! Отговори
Честито преди 8 години
ГЕЕЕЕЕЕЕРБ
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много изпростя българския народ само плюеме коментираме псуваме и какво?
19
2
 
2
 
! Отговори
пешо до 16 анонимен преди 8 години
да, моля те, който и да си, щом си такъв поддръжник на русия и толкова мразиш българия - емигрирай там!! и нека всички като теб да последват примера ти!! сигурен съм че там ще ти се стори рай - няма *** и еврогейове, а само простосърдечни руснаци възхваляващи путин под строй. рай!
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Догодина ще изтеглят 32 милиарда за издръжка на всички държавни хрантутници-не нищо не правещи-а големи рушащи България,индийците и нелегалните имигранти!))Познайте кой ще плаща-"лошият матриал" естествено))Видение на винету)))
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А с шесте апартамента какво правим?
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А сега ръкопляскайте на съдебната система, която не признава приходи в бюджета, не признава държавата, не признава нищо и си вдига самоволно заплатите, като хората трябва да осигурят високите им заплати със своите данъци! А сега, Цветанов, Флоров и Калин Георгиев пак са виновни! ***!
15
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да ви обясня и защо сте *** и прости! Цветанов не е извършил никакво престъпление, но вие се оставихте да ви облъчват Пеевските медии и брътвежите на един прокурор - йезуит! Всъщност по-късно човека е разписал въпросните СРС-та и т.нар. престъпник - антимафиот е бил задържан. Този сигнал е подаден във времена, когато мързеливите полицаи от "Вътрешна сигурност" използваха падналия Цветанов, за да оправдаят мързела си!
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТъпият и *** народ, твърди че някой друг бил *** и ***?! Що за нелепост? Смях!
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕВМЕНЯЕМИЯ И ИНТЕРЕСЧИЯСКИЯ НАРОД ИЗБРА ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ !!!ДОРИ СЛАБОУМНИТЕ ГИ ЗНАЯТ ВЕЧЕ ЩО ЗА СТОКА СА И ДВАМАТА!!!!
12
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прости народе, какво всъщност е направил Цветанов, че сте толкова прости?
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двама прости милиционери, се застъпили за един друг ***, глуповат гламар, заврян зет, със шест апартамента подарени му от тъщата, докато той им бил шеф и слухтял навсякъде и се отглежда като глуха *** в мамули.
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подавам си документите и ако ме пуснат,емигрирам в Русия!Стига толкова гаври!Не симпатизирам на нито една българска партия!
9
3
 
18
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
Ето ви истинската МАФИЯ в България. И Съсела ще го оправдаят, и той "изгуби" доклади и прикри престъпленията за едни свой другари ... а народа спи, даже и гласува ????
8
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пикайте, газ червени каскети!
7
13
 
8
 
! Отговори
джъстиса преди 8 години
Народа ще повярва в росното правосъдие когато види Станишев, Сидеров и Доган в раирани костюми с гюлета на краката, да трошат камъни с кирки. Само тогава.
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах ха хах)))е нема такава мафия която си има държава?!)))Плащайте си акурантно данъците и слушкайте *** и тати!))
5
16
 
7
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Не е виновен, просто си вършеше работата. Това е политически процес!
4
2
 
21
 
! Отговори
Край преди 8 години
Цветанов клекна на Пеевски и го оправдаха.
3
17
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Как е възможно Цецо да откаже подслушване на тоя върл рецидивист, на тоя мафиот и закоравял престъпник... - опитал се да открадне катерушка от детска площадка...