ВАС спря строителството на Карадере

Магистратите застанаха на страната на природозащитниците
2
ВАС спря строителството на Карадере
Снимка: Булфото

Върховният административен съд (ВАС) отмени цялата досегашна процедура за изграждането на луксозния комплекс в Карадере. Това става ясно от решение на магистратите, публикувано на сайта на съда.

Още по темата
Според ВАС предходното решение на директора на РИОСВ - Бургас, според което не е необходимо извършването на оценка на въздействието върху околната среда за изграждането на луксозен къмпинг, трябва да се счита за окончателно оттеглено и непораждащо правни последици.

Делото, по което днес ВАС се е произнесе окончателно, беше заведено след обжалване на инвеститора "Макси I" срещу решение на Бургаския административен съд.

Фирмата инвеститор иска Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) - Бургас, да отмени решението си, че инвестиционният проект за изграждане на мащабен къмпинг подлежи на оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС). Жалбата обаче беше отхвърлена, а по-късно подновена, но пред по-горна инстанция.

Впоследствие РИОСВ - Бургас отмени своето решение, с което се даде зелена светлина на проекта без изготвяне на оценка за въздействие върху околната среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари